Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Klimrozen
vragen? 0344 22 81 00

Klimrozen kopen - prachtige eyecatchers voor iedere tuinstijl.

Klimrozen brengen een betoverende sfeer naar iedere soort tuin. Kies voor de romantische én klassieke rode roos, of juist voor een zonnige gele roos. We hebben veel verschillende soorten klimrozen beschikbaar, in de mooiste kleuren en met de heerlijkste geuren!
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Klimrozen kopen

Klimrozen zijn er in allerlei soorten en maten. Bij bomenenzo.nl hebben we een uitgebreid assortiment aan klimrozen, in de mooiste kleuren én heerlijkste geuren. Een klimroos brengt meer kleur in uw tuin, en is door zijn imposante bloemen een echte eyecatcher! Er zijn eenmaal bloeiende (van juni - juli) en doorbloeiende (van juni - oktober) klimrozen beschikbaar. Tot de eenmaal-bloeiende rozen behoren ook de ramblerrozen. Ramblers zijn een aparte groep rozen die (eenmalig) uitbundig bloeien met vele kleine roosjes.

Klimroos verzorgen

Het verzorgen van een klimroos is vrij eenvoudig, maar kost wel wat tijd (en vooral ook regelmaat). Als u regelmatig uw klimroos naloopt valt de uiteindelijke tijdsbesteding overigens reuze mee. Het meest belangrijke punt is de watervoorziening. Zorg ervoor dat u de eerste paar maanden na de aanplant, uw roos regelmatig van water voorziet. Zo heeft uw klimroos genoeg tijd om goed te kunnen wortelen. Geef ook regelmatig water tijdens de bloeiperiode. Het laten groeien en bloeien van de bloemknoppen kost namelijk veel energie. Uiteraard is het ook belangrijk om extra water te geven bij langdurige perioden van warmte en droogte. Probeer ook altijd zo snel mogelijk de uitgebloeide bloemknoppen te verwijderen. Hiermee stimuleert u de herbloei van uw roos.

Klimroos bemesten
Net als alle andere rozen, houdt de klimroos van veel voeding. Bemest uw klimroos daarom het liefst twee keer per jaar. De eerste keer in maart, en de tweede keer bijvoorbeeld in juni. In het voorjaar en de zomer groeit een klimroos het meest, en vindt ook de bloeiperiode plaats. Dan kan uw roos dus zeker wel een extra boost gebruiken!

Klimrozen snoeien

Het snoeien van klimrozen vergt een andere aanpak dan het snoeien van struikrozen. Ook is het erg belangrijk om te weten met wat voor soort klimroos u te maken heeft. Er zijn namelijk klimrozen die eenmalig bloeien (in juni en juli), en doorbloeiende klimrozen. Doorbloeiende klimrozen bloeien tussen juni en oktober, en kunt u het beste in maart snoeien. Klimrozen die eenmaal bloeien mag u niet snoeien in het voorjaar, omdat die dan al bloemknoppen hebben gevormd. Deze klimrozen kunt u het beste na de bloei (juli of augustus) snoeien.

Bij het snoeien van klimrozen is het belangrijk dat u de hoofdtakken (die omhoog groeien) met rust laat. De zijscheuten, of zijtakken, die aan deze hoofdtakken groeien kunt u terugsnoeien tot ongeveer 5 cm van de hoofdtak. Probeer een tak altijd af te knippen vlak boven een ‘buitenoog’. Zo zorgt u ervoor dat uw takken naar buiten gaan groeien, ipv naar binnen. Mocht dit een te lastige opgave zijn, dan geeft dat niks, uw roos zal alsnog mooi uitlopen en bloeien.

TIP: Snoei doorbloeiende klimrozen een tweede keer vlak na het hoogtepunt van de bloei (eind juli). Verwijder hierbij ook alle uitgebloeide bloemknoppen. Door dit te doen stimuleert u een tweede bloei in het najaar.

Klimroos planten

Het planten van een klimroos is over het algemeen vrij makkelijk. Er zijn veel soorten beschikbaar die goed kunnen groeien in zowel zon als schaduw, en qua bodem zijn ze ook niet veeleisend. Zolang de grond voedzaam is én goed vocht door kan laten, zal uw klimroos goed kunnen groeien. Om zeker te zijn van de beste start voor uw klimroos, kunt u gebruik maken van speciale aanplant grond. Aanplant grond zit vol voedingsstoffen en helpt uw bodem met het doorlaten (afvoeren) van vocht, het maakt uw bodem luchtiger. Meng deze speciale grond met uw huidige tuingrond, zodat u optimaal van uw klimmer kunt gaan genieten.

TIP: Klimrozen hebben begeleiding nodig om te kunnen klimmen. Zorg er dus voor dat u de takken van uw roos regelmatig bevestigt met speciaal binddraad.