Klimrozen
Perfecte decoratie voor muur, schutting en pergola.
Klimrozen zijn de perfecte decoratie voor de muur, schutting of pergola. Je kunt er zelfs de meest romantische rozenboog mee maken! Hoe je klimrozen ook toepast, een betoverende sfeer in je tuin is verzekerd. Kies bijvoorbeeld voor romantische, klassieke rode rozen, sierlijke witte rozen of vrolijke gele rozen. Kun je de heerlijke geur al ruiken?

Klimrozen

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Klimrozen

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Klimrozen kopen

Klimrozen zijn er in allerlei soorten en maten. In onze webshop hebben we een uitgebreid assortiment aan verschillende soorten klimrozen. Deze klimrozen bloeien in allerlei kleuren en geuren. Zo vind je bij ons Klimrozen Rosa met o.a.  roze rozen, paarse rozen, gele rozen, oranje rozen of rode rozen. Een geurende klimroos brengt een heerlijke sfeer in je tuin, en is door zijn imposante bloemen een echte eyecatcher! 

Er zijn eenmaal bloeiende (van juni - juli) en doorbloeiende klimrozen (van juni - oktober) beschikbaar. Tot de eenmaal-bloeiende rozen behoren ook de ramblerrozen. Rambler klimrozen zijn een aparte groep rozen die (eenmalig) uitbundig bloeien met vele kleine roosjes. Tot de nieuwe soorten behoren ook de Floribunda rozen. Floribunda rozen onderscheiden zich met hun fenomenale en rijke bloei, vaak met meerdere bloemen aan één steel! 

Ook heb je een duidelijk verschil in geur. Zo heb je sterk geurende klimrozen, maar ook licht geurende bloemen. Deze bloeiende vaste planten zijn geschikt voor zowel de grote als kleine tuin. Klimrozen planten kun je het beste plaatsen op een zonnige plek, dan geniet je van een grote hoeveelheid aan schitterende bloemen. Populaire soorten klimrozen zijn Rosa Pink Cloud, Rosa Red Flame of Rosa White Angel. Welke kies jij?

Meer informatie over het snoeien en verzorgen van deze botanische rozen lees je hieronder. Klimrozen Rosa snoeien en verzorgen op de juiste manier is heel belangrijk, want zo geniet je van de meest uitbundige bloei! Ook lees je op deze pagina meer informatie over rozen planten.

TIP: We hebben nog veel meer verschillende soorten rozen beschikbaar! In allerlei groeivormen en kleuren!

TIP: Er zijn nog meer prachtige bloeiende klimplanten, zoals de Blauwe Regen, Clematis of Passiebloem.

Onze beschikbare soorten klimrozen:

Grootbloemige rozen

Onder deze soorten vallen bijvoorbeeld de zogenoemde ‘Theehybriden’. Deze moderne rozen vallen op vanwege hun prachtige grote, goedgevulde bloemen én heerlijke geur. Ook zijn er een aantal Floribunda rozen die tot deze groep horen. Ben je benieuwd geworden naar welke klimrozen behoren tot de grootbloemige rozen? Eén van de meest bekende rode rozen is Rosa ‘Nadia Renaissance’ met een prachtige dieprode grootbloemige roos.

Floribunda rozen

Floribunda rozen hebben een bossige groeiwijze en bloeien met clusters vol bloemen. Deze populaire rozen zijn herfstbloeiend, dit wil zeggen dat ze herhaaldelijk bloeien. Je geniet hierdoor van een zeer lange bloei, vaak vanaf mei t/m september/oktober. Een bekend voorbeeld van de gele rozen is Rosa ‘Climbing Arthur Bell’.

Rambler rozen

Rambler klimrozen bloeien al vroeg en groeien heel snel. Het zijn heerlijk geurende rozen die bekend staan om hun overweldigende, rijke bloei. Veel van deze klimrozen krijgen na de bloei ook nog mooie rozenbottels. Aangezien deze geurende bloemen snel groeien, zijn deze populaire rozen de ideale oplossing om saaie muren of schuttingen te laten bedekken. De meest bekende Rambler roos is Rosa ‘Ghislaine de Féligonde’ - met een bijzondere kleurcombinatie van geel, zalm, oranje en wit.

TIP: Check ook onze andere populaire rozen! Naast klimrozen, hebben we ook geurende struikrozen (ook bodembedekkende rozen), stamrozen en eetbare rozen beschikbaar. Veel van deze rozen zijn ook geschikt voor kleine tuinen, terras en balkon!

Klimroos verzorgen

Het verzorgen van rozen is vrij eenvoudig, maar kost wel wat tijd (en vooral ook regelmaat). Als je deze vaste plant regelmatig naloopt valt de uiteindelijke tijdbesteding overigens reuze mee. Het belangrijkste punt is de watervoorziening. Zorg ervoor dat je de eerste paar maanden na de aanplant, jouw roos regelmatig van water voorziet. Zo heeft je klimroos genoeg tijd om goed te kunnen wortelen. Geef ook regelmatig water tijdens de bloeiperiode, vooral als jouw roos in de volle zon staat. Het laten groeien en bloeien van de bloemknoppen kost namelijk veel energie. Uiteraard is het ook belangrijk om extra water te geven bij langdurige perioden van warmte en droogte. Probeer ook altijd zo snel mogelijk de uitgebloeide bloemknoppen te verwijderen. Door de uitgebloeide bloemen te verwijderen stimuleer je de herbloei van je roos. Informatie over het planten en snoeien van klimrozen lees je verderop op deze pagina.

Klimroos bemesten

Net als alle andere rozen, houdt de klimroos van veel voeding, bemest deze topper daarom het liefst twee keer per jaar. De eerste keer in maart, en de tweede keer bijvoorbeeld in juni. In het voorjaar en de zomer groeit een klimroos het meest, en vindt ook de bloeiperiode plaats. Dan kan je roos dus zeker wel een extra boost gebruiken! Gebruik voor het bemesten van je klimroos wat organische mest speciaal voor rozen en bloemen. Een combinatie van voedzame grond en mest zorgt voor de mooiste bloei.

Klimrozen snoeien

Het snoeien van klimrozen Rosa vergt een andere aanpak dan het snoeien van struikrozen. Ook is het erg belangrijk om te weten met wat voor soort klimroos je te maken heeft. Er zijn namelijk klimrozen die eenmalig bloeien (in juni en juli), en doorbloeiende rozen. Doorbloeiende rozen snoeien kun je het beste in maart doen, ze bloeien tussen juni en oktober. Klimrozen die eenmaal bloeien mag je niet snoeien in het voorjaar, omdat die dan al bloemknoppen hebben gevormd. Deze rozen snoeien kun je het beste doen na de bloei (juli of augustus).

Bij het snoeien van klimrozen is het belangrijk dat je de hoofdtakken (die omhoog groeien) met rust laat. De zijscheuten, of zijtakken (jonge scheuten), die aan deze hoofdtakken groeien, kun je terugsnoeien tot ongeveer 5 cm van de hoofdtak. Probeer een tak altijd af te knippen vlak boven een ‘buitenoog’. Zo zorg je ervoor dat de takken naar buiten groeien, ipv naar binnen. Mocht dit een te lastige opgave zijn, dan geeft dat niks, jouw roos zal alsnog mooi uitlopen en bloeien.

TIP: Snoei doorbloeiende klimrozen Rosa een tweede keer vlak na het hoogtepunt van de bloei (eind juli). Verwijder bij het snoeien van rozen ook alle uitgebloeide bloemknoppen. Door dit te doen stimuleer je een tweede bloei met veel nieuwe geurende bloemen in het najaar.

Klimroos planten

Het planten van een klimroos Rosa is over het algemeen vrij makkelijk. Er zijn veel soorten beschikbaar die goed kunnen groeien in zowel zon als schaduw, en qua bodem zijn ze ook niet veeleisend. Wél raden we je aan om een roos op een zonnige plek te zetten, met in ieder geval een aantal uren zonlicht per dag. Zonlicht zorgt nieuwe bloemen. Heb je een plek in de volle zon? Let er dan wel op dat je tijdens de bloei én bij warm weer voldoende water geeft! Rozen houden van veel water en voeding. Zolang de grond voedzaam is én goed vocht door kan laten, zal je klimroos goed kunnen groeien. 

Om zeker te zijn van de beste start voor jouw klimroos, kun je gebruikmaken van speciale aanplantgrond. Aanplant grond zit vol voedingsstoffen en helpt je bodem met het doorlaten (afvoeren) van vocht, het maakt je bodem luchtiger. Meng deze speciale grond met je huidige tuingrond, zodat je optimaal van jouw klimmer kunt gaan genieten.

Ook klimrozen Rosa zijn vatbaar voor ziekten en plagen, zoals meeldauw of bladluis. Om deze ziekten en plagen te voorkomen is regelmatig bemesten verstandig. Je kunt hiervoor onze Meststof Rozen & Bloemen gebruiken.

TIP: De heerlijk geurende klimrozen hebben begeleiding nodig om te kunnen klimmen. Zorg er dus voor dat je de takken van deze vaste plant regelmatig bevestigt met speciaal binddraad.

TIP: Combineer klimroos Rosa bijvoorbeeld met een Clematis grootbloemig, of een Amerikaanse sering. Zo ontstaat er een prachtig bloementapijt (flower carpet).

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00