Klimrozen
Perfecte decoratie voor muur, schutting en pergola.
Klimrozen zijn de perfecte decoratie voor de muur, schutting of pergola. Je kunt er zelfs de meest romantische rozenboog mee maken! Hoe je klimrozen ook toepast, een betoverende sfeer in je tuin is verzekerd. Kies bijvoorbeeld voor romantische, klassieke rode rozen, sierlijke witte rozen of vrolijke gele rozen. Kun je de heerlijke geur al ruiken?
Klimrozen
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
Klimrozen
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Klimrozen kopen

Klimrozen zijn er in allerlei soorten en maten. In onze webshop hebben we een uitgebreid assortiment aan klimrozen. Deze rozen bloeien in allerlei kleuren en geuren. Een geurende klimroos brengt een heerlijke sfeer in je tuin, en is door zijn imposante bloemen een echte eyecatcher! Er zijn eenmaal-bloeiende (van juni - juli) en doorbloeiende (van juni - oktober) klimrozen beschikbaar. Tot de eenmaal-bloeiende rozen behoren ook de ramblerrozen. Rambler klimrozen zijn een aparte groep rozen die (eenmalig) uitbundig bloeien met vele kleine roosjes. Tot de nieuwe soorten behoren ook de Floribunda rozen. Floribunda rozen onderscheiden zich met hun fenomenale en rijke bloei, vaak met meerdere bloemen aan één steel! Ook heb je een duidelijk verschil in geur. Zo heb je sterk geurende klimrozen, maar ook klimmers die licht geurend zijn. Deze bloeiende vaste planten zijn geschikt voor zowel de grote als kleine tuin. Klimrozen planten kun je het beste doen op een zonnige plek, dan geniet je van een grote hoeveelheid aan schitterende bloemen.

Meer informatie over het snoeien en verzorgen van rozen lees je hieronder. Klimrozen snoeien en verzorgen op de juiste manier is heel belangrijk, want zo geniet je van de meest uitbundige bloei! Ook lees je op deze pagina meer informatie over rozen planten.

TIP: We hebben nog veel meer verschillende soorten rozen beschikbaar! In allerlei groeivormen en kleuren!

 

Onze beschikbare soorten klimrozen:

Grootbloemige rozen
Onder deze soorten vallen bijvoorbeeld de zogenoemde ‘Theehybriden’. Deze moderne rozen vallen op vanwege hun prachtige grote, goedgevulde bloemen én heerlijke geur. Ook zijn er een aantal Floribunda rozen tot deze groep horen. Ben je benieuwd geworden naar welke klimrozen behoren tot de grootbloemige rozen? Eén van de meest bekende rode rozen is Rosa ‘Nadia Renaissance’.

Floribunda rozen
Floribunda rozen hebben een bossige groeiwijze en bloeien met clusters vol bloemen. Deze populaire rozen zijn herbloeiend, dit wil zeggen dat ze herhaaldelijk bloeien. Je geniet hierdoor van een zeer lange bloei, vaak vanaf mei t/m september/oktober. Een bekend voorbeeld van de gele rozen is Rosa ‘Climbing Arthur Bell’.

Rambler rozen
Rambler rozen bloeien al vroeg en groeien heel snel. Het zijn heerlijk geurende rozen die bekend staan om hun overweldigende, rijke bloei. Veel van deze klimrozen krijgen na de bloei ook nog mooie rozenbottels. Aangezien ze snel groeien, zijn deze populaire rozen de ideale oplossing om saaie muren of schuttingen te laten bedekken. De meest bekende Rambler roos is Rosa ‘Ghislaine de Féligonde’.

TIP: Check ook onze andere populaire rozen! Naast klimrozen, hebben we ook struikrozen (ook bodembedekkende rozen), stamrozen en eetbare rozen beschikbaar. Veel van deze rozen zijn ook geschikt voor kleine tuinen, terras en balkon!

 

Klimroos verzorgen

Het verzorgen van een klimroos is vrij eenvoudig, maar kost wel wat tijd (en vooral ook regelmaat). Als je deze vaste plant regelmatig naloopt valt de uiteindelijke tijdsbesteding overigens reuze mee. Het meest belangrijke punt is de watervoorziening. Zorg ervoor dat je de eerste paar maanden na de aanplant, jouw roos regelmatig van water voorziet. Zo heb je klimroos genoeg tijd om goed te kunnen wortelen. Geef ook regelmatig water tijdens de bloeiperiode, vooral als jouw roos in de volle zon staat. Het laten groeien en bloeien van de bloemknoppen kost namelijk veel energie. Uiteraard is het ook belangrijk om extra water te geven bij langdurige perioden van warmte en droogte. Probeer ook altijd zo snel mogelijk de uitgebloeide bloemknoppen te verwijderen. Door de uitgebloeide bloemen te verwijderen stimuleer je de herbloei van je roos. Informatie over het planten en snoeien van klimrozen lees je verderop deze pagina.

 

Klimroos bemesten

Net als alle andere rozen, houdt de klimroos van veel voeding, bemest deze topper daarom het liefst twee keer per jaar. De eerste keer in maart, en de tweede keer bijvoorbeeld in juni. In het voorjaar en de zomer groeit een klimroos het meest, en vindt ook de bloeiperiode plaats. Dan kan je roos dus zeker wel een extra boost gebruiken! Gebruik voor het bemesten van je klimroos wat organische mest speciaal voor rozen en bloemen. Een combinatie van voedzame grond en mest zorgt voor de mooiste bloei.

 

Klimrozen snoeien

Het snoeien van klimrozen vergt een andere aanpak dan het snoeien van struikrozen. Ook is het erg belangrijk om te weten met wat voor soort klimroos je te maken heeft. Er zijn namelijk klimrozen die eenmalig bloeien (in juni en juli), en doorbloeiende klimrozen. Doorbloeiende klimrozen snoeien kun je het beste in maart doen,  ze bloeien tussen juni en oktober. Klimrozen die eenmaal bloeien mag je niet snoeien in het voorjaar, omdat die dan al bloemknoppen hebben gevormd. Deze rozen snoeien kun je het beste doen na de bloei (juli of augustus).

Bij het snoeien van klimrozen is het belangrijk dat je de hoofdtakken (die omhoog groeien) met rust laat. De zijscheuten, of zijtakken (jonge scheuten), die aan deze hoofdtakken groeien kun je terugsnoeien tot ongeveer 5 cm van de hoofdtak. Probeer een tak altijd af te knippen vlak boven een ‘buitenoog’. Zo zorg je ervoor dat de takken naar buiten gaan groeien, ipv naar binnen. Mocht dit een te lastige opgave zijn, dan geeft dat niks, jouw roos zal alsnog mooi uitlopen en bloeien.

TIP: Snoei doorbloeiende klimrozen een tweede keer vlak na het hoogtepunt van de bloei (eind juli). Verwijder bij het snoeien van rozen ook alle uitgebloeide bloemknoppen. Door dit te doen stimuleer je een tweede bloei met veel nieuwe bloemen in het najaar.

 

Klimroos planten

Het planten van een klimroos is over het algemeen vrij makkelijk. Er zijn veel soorten beschikbaar die goed kunnen groeien in zowel zon als schaduw, en qua bodem zijn ze ook niet veeleisend. Wél raden we je aan om een roos op een zonnige plek te zetten, met in ieder geval een aantal uren zonlicht per dag. Zonlicht zorgt nieuwe bloemen. Heb je een plek in de volle zon? Let er dan wel op dat je tijdens de bloei én bij warm weer voldoende water geeft! Rozen houden van veel water en voeding. Zolang de grond voedzaam is én goed vocht door kan laten, zal je klimroos goed kunnen groeien. Om zeker te zijn van de beste start voor jouw klimroos, kun je gebruik maken van speciale aanplant grond. Aanplant grond zit vol voedingsstoffen en helpt je bodem met het doorlaten (afvoeren) van vocht, het maakt je bodem luchtiger. Meng deze speciale grond met je huidige tuingrond, zodat je optimaal van jouw klimmer kunt gaan genieten.

TIP: Klimrozen hebben begeleiding nodig om te kunnen klimmen. Zorg er dus voor dat je de takken van deze vaste plant regelmatig bevestigt met speciaal binddraad.

TIP: Combineer een klimroos bijvoorbeeld met een Clematis grootbloemig, of een Amerikaanse sering.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00