Rosa Freisinger Morgenröte

Klimroos Freisinger Morgenröte

v.a.: € 12,95

Formaat
Hoogte 60-80cm, Bloeikleur Oranje, Roze
€ 12,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa ‘Freisinger Morgenröte’ is een schitterende doorbloeiende klimroos, die rijkelijk bloeit met halfgevulde oranje-roze rozen. De kern van deze opvallende bloemen hebben een oranje tint, die overloopt naar een zalmroze kleur aan de buitenkant.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Rosa ‘Freisinger Morgenröte’ is een schitterende doorbloeiende klimroos, die rijkelijk bloeit met halfgevulde oranje-roze rozen. De kern van deze opvallende bloemen hebben een oranje tint, die overloopt naar een zalmroze kleur aan de buitenkant. Deze Freisinger Morgenröte blijft vrij laag, en kan daarom ook goed als struikroos worden gebruikt. Begeleid hem langs een oude muur, pergola of schutting en geniet van een mooie en opvallende eyecatcher.

TIP: Combineer deze oranje-roze klimroos met andere rozen, zoals struikrozen. Wil je een extra opvallende groeivorm? Bekijk dan ook zeker onze stamrozen.

Weet je al een mooie plek voor deze opvallende klimplant? Je kunt de Rosa ‘Freisinger Morgenröte' makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom je eigen roos uitzoeken bij ons op de kwekerij!

  • Bloeikleur: Oranje met roze
  • Bloeitijd: Juni - oktober
  • Geurend: Ja, lichtgeurend
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 150 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

De verzorging van jouw roos Freisinger Morgenröte is vrij eenvoudig. Het bijhouden van rozen kost wat tijd, maar je krijgt hier een fantastisch mooie langbloeiende klimplant voor terug. Vooral in de periode na de aanplant en tijdens de bloeiperiode heeft een roos regelmatig water nodig. Probeer de aarde onder je roos altijd licht-vochtig te houden. Wees wel voorzichtig met overwateren, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Voel daarom regelmatig met je hand of de bodem vochtig of droog is. Is de bodem vochtig? Wacht dan even met water geven. Voelt de bodem droog aan? Voorzie hem dan weer van een slokje water.

TIP: Stimuleer de (her)bloei van jouw klimroos door regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen te verwijderen.

Klimroos bemesten
Naast het geven van water, is het ook belangrijk om jouw roos voeding te geven. Door je klimroos twee keer per jaar te voorzien van wat organische mest, stimuleer je zijn groei en bloei en behoud je ook zijn goede weerstand.

TIP: Klimrozen zijn géén zelfhechtende klimplanten! Begeleid hem daarom met klimmen, door hem regelmatig vast te maken met speciaal binddraad.

Het snoeien van een doorbloeiende klimroos als deze Freisinger Morgenröte kun je het beste doen in de maand maart. Probeer hierbij de hoofdtakken zoveel mogelijk met rust te laten. Deze zijn te herkennen aan de dikte en de opgaande groeiwijze. De dunnere zijtakken die uit de hoofdtakken groeien kun je juist wél snoeien. Knip deze zijtakken af tot ongeveer 3 à 5 cm van de hoofdtak. Jonge, net aangeplante klimrozen hoef je de eerste twee jaar niet te snoeien.

TIP: Als je jouw klimroos wilt snoeien is het belangrijk om altijd een schone en scherpe snoeischaar te gebruiken! Door dit te doen voorkom je beschadigingen en infecties aan de takken.

TIP: Trek stevige handschoenen aan als je de roos gaat snoeien. Zo kunnen de doorns aan de takken je armen en handen niet verwonden.

 

 

Lees meer

Het aanplanten van Rosa 'Freisinger Morgenröte' is ook vrij simpel. Aangezien rozen op allerlei soorten tuingrond prima kunnen groeien, heb je hier verder weinig omkijken naar. Toch zijn er wel 2 eisen waaraan jouw grond dient te voldoen, de bodem dient namelijk voedzaam én (het liefst altijd) licht-vochtig te zijn. Zorg er daarom voor dat je gebruik maakt van onze speciale aanplant grond. Deze speciale grondsoort zit vol voedingsstoffen voor je roos, en maakt de bodem dus direct voedzamer. Daarnaast maakt aanplant grond je bodem lekker luchtig, wat zorgt voor een goede vochtdoorlatendheid. Een bodem die goed vocht doorlaat, is makkelijker licht-vochtig te houden. Voor de standplaats adviseren wij een plek in de zon of halfschaduw.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Freisinger Morgenröte
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!