Bananenboom
Is jouw tuin of terras een tropisch paradijs? Dan mag een Bananenboom niet ontbreken! De enorme, groene bladeren geven je tuin direct een exotische uitstraling. Hoewel er hier niet snel eetbare bananen aan groeien, is de rest van het uiterlijk reden genoeg om voor deze blikvanger te kiezen. Met de juiste winterbescherming, standplaats en maatregelen geniet je optimaal van deze sfeervolle exoot.

Bananenboom

Van hoog naar laag sorteren

Bananenboom

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Bananenboom kopen

Heb je dat ook, dat je bij het zien van een Bananenboom direct een tropisch vakantiegevoel ervaart? Haal de tropen met deze exotische boom naar je eigen tuin en ervaar dit heerlijke gevoel het hele jaar! De Bananenboom behoort tot het Musa geslacht en er bestaan wel 400 rassen van. In veel tropische landen worden Musa bomen gekweekt voor de heerlijke vruchten. In Nederland groeien er zelden eetbare bananen aan, maar het fraaie uiterlijk is reden genoeg voor aanschaf. De groene, leerachtige, grote bladeren kunnen wel anderhalf tot twee meter lang worden en zijn daarom een echte blikvanger! In ons klimaat komt de Bananenboom moeilijk tot bloei, maar gelukkig maken de exotische bladeren dit meer dan goed. Bananenbomen zijn snelle groeiers, die van veel warmte, direct zonlicht en vocht houden. Ze zijn geschikt voor zowel grote tuinen als kleine tuinen. Door de matige winterhardheid lijkt de tropische boom een gewaagde keuze voor Nederlandse tuinen, maar met de juiste bescherming en maatregelen kan het best. Pak de bladverliezende boom in de volle grond in de winter goed in en zorg voor een beschutte, warme standplaats. Of houd de Musa Bananenboom in een grote pot of kuip op het terras en laat de tuinplant binnen overwinteren. Het verzorgen van de Bananenplant kost wat meer moeite en tijd, maar dit wordt beloond!

TIP: De Bananenplant wordt ook vaak als groene kamerplant/ luchtzuiverende kamerplant gehouden. Wanneer de plant in pot moet overwinteren, kun je hier dus ook binnen van genieten. Tot de Musa weer naar buiten mag, waan je je in huis in de jungle met deze mooie kamerplant, die je goed kunt combineren met andere grote kamerplanten.

 

Bananenboom kopen bij Bomenenzo.nl

Wil je een Bananenboom kopen? Dan ben je bij Bomenenzo aan het juiste adres. Kies voor de meest winterharde Bananenboom die er is – de Bananenboom Musa basjoo – en geniet optimaal van deze tropische verschijning. De Musa basjoo heeft zeer grote bladeren, geeft sierfruit en is winterhard tot zo’n -10 graden Celsius. Hoewel deze Bananenboom beter winterhard is dan andere soorten, moet je nog steeds maatregelen treffen in de winter. Daarnaast is de Musa basjoo Banaan een dorstige en hongerige plant, dus je moet er wel wat voor over hebben om deze topper in de tuin te laten stralen. Ga je deze uitdaging graag aan? Bestel jouw Bananenboom dan snel op Bomenenzo.nl en kies voor gratis afhalen in de kwekerij of je planten geleverd te laten worden op je thuisadres. We doen ons best voor een snelle levering, zodat je je snel in junglesferen kunt wanen. Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen en precies te weten wanneer we je nieuwe planten komen bezorgen. Een offerte aanvragen, voor onze zakelijke klanten bijvoorbeeld, kan via de website. Kom je de tropische Bananenboom (en eventueel onze andere Mediterrane bomen, exotische vaste planten en fruitbomen) liever eerst in het echt bewonderen? Je bent van harte welkom om een bezoekje te brengen aan onze kwekerij in Lienden. Hier geven we je graag meer algemene info en vrijblijvend persoonlijk advies. Zien we je snel? We kijken ernaar uit! 

TIP: Shop direct de juiste voeding en bemesting erbij, zodat je helemaal compleet bent en met je groene vingers direct tot aanplanting over kunt gaan. Je Bananenboom krijgt zo een goede start en zal je dankbaar zijn!

 

Bananenboom verzorgen

Aangezien Bananenbomen normaal gesproken in tropische gebieden groeien, moet je in Nederland net even wat extra moeite doen om het de exotische plant naar de zin te maken. De Bananenplant Musa basjoo bijvoorbeeld is een dorstige en hongerige plant. Graag ontvangt de Bananenboom om de twee weken meststof en daarnaast regelmatig en ruimschots water. Zeker op warme zomerdagen is het belangrijk dat je genoeg water geeft. Een Bananenplant drinkt dan namelijk al snel tien liter water! Tegen regen is de Musa basjoo dus goed bestand, wat gunstig is in ons Nederlandse klimaat. Toch moet je ook dan opletten dat het regenwater wel de wortels bereikt en niet alleen op de bladeren van de plant worden opgevangen. Voel de grond geregeld om in de gaten te houden of deze voldoende vochtig is. Let erop dat je tijdens koude maanden niet zoveel water geeft; de Bananenboom heeft dan zelfs bijna geen water nodig. Wanneer je de Musa basjoo in een pot of kuip hebt staan, dien je voor goede afwatering te zorgen. 

Bananenbomen zijn helaas niet goed winterhard, waardoor je in koude maanden maatregelen moet treffen. De Musa basjoo is de meest winterharde soort (tot -10 graden Celsius) in vergelijking met de Musa sikkimensis en Musa tropicana bijvoorbeeld, maar ook tegen strenge vorst is deze boom niet bestand. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan is het slim om de Bananenboom in een grote pot of kuip te planten, zodat je deze in de winter naar binnen kunt halen. Wil je de tropische boom toch graag in de volle grond planten, dan adviseren we het volgende. Snijd vlak voor de winter alle bladeren eraf – deze sterven in de winter toch sowieso af – en pak de stam en voet goed in door middel van een flink pak afgevallen bladeren, dikke laag stro of ander isolerend materiaal. In het voorjaar loopt de Bananenboom weer uit met mooie, nieuwe bladeren. Lijkt het erop dat je Bananenboom de winter niet heeft overleefd? Maak je niet direct zorgen: als de wortels het wel overleefd hebben, groeit de tuinplant in de lente weer volledig terug. Behalve voor strenge vorst, zijn de bladeren gevoelig voor wind. Hierdoor kunnen ze er aan het eind van het seizoen wat rommelig uit gaan zien. Dit kun je accepteren, omdat het nu eenmaal bij de Bananenboom hoort, of je kunt het voorkomen door windschermen te plaatsen. 

 

Bananenboom snoeien

Laat je de Bananenboom in de winter buiten staan? Dan sterven de bladeren van de Bananenboom af. Niet getreurd: deze komen in het voorjaar gewoon weer terug en worden snel weer opvallend groot! Aangezien de bladeren van de Musa basjoo in de winter toch afsterven, adviseren we ze voor de winter eraf te snijden. Zo hoeft de Bananenboom hier geen energie aan te verspillen en kun je de stam en voet goed in pakken door middel van een flink pak afgevallen bladeren, dikke laag stro of ander isolerend materiaal. Als je de Bananenboom binnen laat overwinteren, hoef je de bladeren niet af te snijden. 

TIP: Heb je je al aangemeld voor ons nieuwsblad? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ga ieder seizoen goed voorbereid in met onze gratis tuinier tips! Mis je informatie? Neem dan gerust contact met ons op voor extra informatie en persoonlijk advies. 

 

Bananenboom planten

Wil jij ook de tropen naar je tuin halen? Dan mag de Bananenboom niet ontbreken. De Bananenboom Musa basjoo groeit snel, maar kan toch in iedere tuin (grote tuin of kleine tuin) worden gebruikt. Vaak wordt er vanwege de matige winterhardheid gekozen om de grote plant in een pot of kuip te houden op het terras of balkon. In de winter kun je de boom in pot/ plant in pot dan naar binnen halen. Zo neem je het zekere voor het onzekere. Zorg voor een goede afwatering, zodat de Musa niet in zompige grond komt te staan en kan gaan rotten. Naast aanplanting in een pot, kun je de Bananenboom in de tuin planten, mits je zorgt voor goede winterbescherming en een beschutte standplaats. De exotische plant houdt van warmte en zonlicht (volle zon of halfschaduw). Ook heeft de Banaan als oorspronkelijke jungleplant veel ruimte nodig, waardoor je voor een grote bak moet zorgen. In een voedzame, vochtige grond voelt de dorstige en hongerige tuinplant zich het meest thuis. We adviseren om speciale DCM aanplantgrond voor Mediterrane planten te gebruiken, zodat de jonge boom een goede start krijgt. 

Heb jij de ideale plek voor de tropische Bananenboom gevonden? Bestel dit prachtexemplaar dan snel bij Bomenenzo. Bij ons kun je niet alleen een Bananenplant kopen, maar nog veel meer andere Mediterrane bomen, exotische planten, bloeiende vaste planten en fruitbomen voor een tropische tuin. Bekijk alle resultaten in de webshop: via het menu in de webshop kom je bij onze verschillende categorieën terecht en via de zoekfunctie kun je geavanceerd zoeken. We wensen je alvast veel plezier met je nieuwe aanwinst! Mocht je nog vragen hebben, extra informatie of persoonlijk advies wensen? Aarzel dan niet om contact op te nemen, wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid in je tuin aan de slag kunt!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00