Vruchtboom
Kleine boompjes met overheerlijke vruchten.
Halfstam fruitbomen hebben een mooie compacte groei en zijn ongeveer 120 cm tot 150 cm hoog. Deze fruitboompjes zijn door hun beperkte omvang geschikt voor tuin, terras én balkon!
Vruchtboom
Van hoog naar laag sorteren
Vruchtboom
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Halfstam vruchtboom kopen

Een halfstam vruchtboom is, zoals de naam al aangeeft, een compacte vruchtdragende boom. Deze kanjers zijn in hun geheel ongeveer 120 tot 150 cm hoog, hierdoor zijn ze ook zeer geschikt voor kleinere tuinen! Plant je halfstam in de volle grond, of zet hem in een mooie plantenbak of pot. Zo is hij ook geschikt voor terras en balkon! Let wel goed op of jouw fruitboom winterhard is als je hem in je tuingrond wilt aanplanten. Mediterrane fruitbomen zoals sinaasappelbomen, mandarijnbomen, citroenbomen en grapefruitbomen zijn niet winterhard en moeten tussen oktober en mei naar binnen verplaatst worden. Geniet bij onze halfstam vruchtbomen van mooie bloesem in het voorjaar én heerlijke vruchten in de zomer.

Ben je op zoek naar een compacte fruitboom voor je tuin, terras of balkon? Jouw nieuwe halfstam vruchtboom online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen fruitboom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

 

Halfstam vruchtboom verzorgen

De meeste halfstam vruchtbomen zijn makkelijk te verzorgen. Zolang deze toppertjes voldoende water en voeding hebben kunnen ze goed groeien. Houd er wel rekening mee dat fruitboompjes in een pot vaker water nodig hebben dan een fruitboom in de volle tuingrond. Om de groei van je boom en zijn vruchten te stimuleren, raden we je aan om hem ieder jaar te bemesten met wat organische mest. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld mest van DCM voor (klein)fruit.

 

Halfstam vruchtboom water geven

Om te zorgen dat jouw fruitboompje goed blijft groeien, zul je regelmatig water moeten geven. Dit geldt in het bijzonder voor de boompjes die in een plantenbak of pot komen te staan. Halfstam vruchtbomen die geschikt zijn voor aanplant in de volle tuingrond hebben alleen het eerste jaar wekelijks water nodig, daarna hoef je ze alleen nog water te geven bij warme en droge perioden. De fruitboompjes in pot hebben een beperkte hoeveelheid grondwater tot hun beschikking en blijven dus ondersteuning nodig hebben. Geef ook deze boompjes wekelijks water, en geef gerust extra water als het warm en droog is buiten. 

 

Halfstam vruchtboom snoeien

Door je fruitboompje te snoeien, houd je hem jong en gezond. De meeste halfstammen zijn makkelijk te onderhouden en hebben aan één jaarlijkse snoeibeurt voldoende. Het wanneer én hoe je jouw vruchtboom het beste kunt snoeien, vind je terug op de bijbehorende productpagina. Wat voor alle halfstammen geldt, is dat je gerust ieder jaar de dode en beschadigde takken kunt verwijderen. Let wel op dat je dit in het juiste seizoen laat plaatsvinden. Gebruik ook altijd een schone en scherpe snoeischaar als je gaat snoeien. Zo voorkom je beschadigingen en infecties aan de takken van jouw fruitboom.

 

Halfstam vruchtboom planten

Vóórdat je jouw fruitboompje gaat aanplanten, is het belangrijk om te kijken of hij goed winterhard is. Mediterrane fruitbomen zoals sinaasappelbomen, citroenbomen, mandarijnbomen en grapefruitbomen zijn niet winterhard, en moeten vanaf oktober tot mei naar binnen verplaatst worden. Zet deze toppertjes dus in een mooie plantenbak of pot, zodat je ze makkelijk kunt verplaatsen. Of je jouw halfstam nou in de volle grond aanplant, of in een mooie plantenbak zet, we raden je sowieso aan om gebruik te maken van potgrond voor fruit van Vivimus. Met deze  speciale potgrond weet je zeker dat jouw halfstam vruchtboom alle voeding bezit om goed te kunnen groeien. Voor alle specifieke informatie over de aanplant van jouw fruitsoort, kun je kijken op zijn bijbehorende productpagina.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00