Vaste Planten
Kleurrijke planten die je tuin ieder jaar weer verblijden.
Combineer de mooiste vaste planten in je tuin voor een sfeervol en kleurrijk geheel. Een vaste plant is een meerjarige plant, waar je lang plezier van kunt hebben. De bloeitijden van onze vaste planten wisselen per soort. Maak een combinatie van diverse soorten vaste planten, zodat je extra lang geniet van kleurrijke eyecatchers!

De aangegeven hoogte van de planten kan varieren per seizoen. Vele vaste planten worden in het voorjaar terug gesnoeid, om de planten voller te laten groeien. Hierdoor kunnen de planten bij levering korter zijn dan de aangegeven hoogte.

Vaste Planten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Vaste Planten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Vaste planten kopen

De mooiste soorten vaste planten online kopen doe je bij Kwekerij Bomenenzo.nl. Vaste tuinplanten kenmerken zich door het makkelijke onderhoud en de lange bloei. Voor elke tuin en border vindt je bij ons een geschikte plant, of je nu een kleine tuin of een grote tuin hebt, een terras of balkon. Ook terras en balkonplanten vindt je bij ons. Ben je op zoek naar een plant die vooral in de schaduw zal staan, of juist naar een plantensoort die veel zonuren nodig heeft? Wat je ook wenst, bij Bomenenzo.nl vindt je zeker wat je zoekt. Veel mensen denken dat planten liever niet veel in de schaduw staan, maar er zijn genoeg bloeiende vaste planten soorten die een plek in de schaduw juist waarderen. In de zomerperiode staan deze ‘schaduwplanten’ vaak minder dan drie uur per dag de zon. De meeste schaduwplanten zijn soorten die normaal onder bomen groeien. Dit worden bosplanten genoemd. Planten die een plek in de volle zon prefereren kenmerken zich door de prachtige kleuren en hebben in de zomer minstens vijf uur volle zon per dag nodig. Deze bijen en nectarplanten trekken mooie en nuttige insecten aan, zoals vlinders en bijen. Met ons assortiment wintergroene vaste planten stel je daarnaast ook prachtige (veld)boeketten samen die je binnenshuis, of buiten op de tuintafel, een mooie plek kunt geven.

Vaste planten online kopen bij Bomenenzo.nl

De mooiste vaste tuinplanten online kopen doe je bij kwekerij Bomenenzo. In ons assortiment vaste planten vind je de Liriope muscari, Blauwe Regen en Anemone Sylvestris. De meeste planten hebben wij op voorraad. Kom ook eens bij ons langs in Lienden, in de Betuwe. Maar ook andere tuinplanten en bomen zoals de Hedera Hibernica, Japanse Esdoorns, de Aster Frikartii Mönch, de Aster Ageratoides, Anemone Hupehensis, groenblijvende bodembedekkers, winterharde- en wintergroene planten, bloeiende planten en de kant-en-klaarmat Vinca Minor. Je kunt ervoor kiezen om de bomen en planten te laten bezorgen. Je profiteert van gratis bezorging bij besteding vanaf 300 euro. Ook ben je bij ons zeker van veilig betalen.

TIP: Combineer deze vaste planten met siergrassen

Soorten vaste tuinplanten

We hebben inmiddels ontzettend veel soorten vaste tuinplanten in ons assortiment. Nieuwe planten brengen je tuin weer tot leven, zodat je weer heerlijk van je eigen paradijsje kunt gaan genieten! Zo zijn er bloeiende planten, groenblijvende vaste planten, bodembedekkers, klimplanten, maar ook exotische planten, siergrassen, struiken, vormsnoei etc. Om je een idee te geven van ons aanbod, volgt hieronder een kort overzicht van de meest populaire vaste planten categorieën.

Bloeiende vaste planten

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten bloeiende vaste planten. Deze schitterende bloeiers brengen meer kleur en leven naar uw tuin! Enkele bekende soorten zijn Hortensia, Magnolia, Lavendel, Rozen, maar onder deze categorie vallen ook bloeiende struiken, zoals Vlinderstruiken of struikrozen

Populaire voorbeelden zijn: Duizendknoop (Persicaria bistorta Superba), Zonnehoed (Echinacea purpurea), Lampenpoetsersgras (Pennisetum alopecuroides), Pampasgras (Cortaderia selloana).

TIP: Heb je een kleine tuin en wil je tóch wat verschil in hoogte creëren? Kijk eens naar onze stamrozen. Deze kleine bolletjes op stam zorgen gelijk voor meer dynamiek in je tuin.

Groenblijvende vaste planten

Groenblijvende planten zijn, zoals de naam al aangeeft, het jaarrond groen. Combineer je bloeiende planten met deze wintergroene vaste planten, zodat je ook in de winter kunt genieten van een levendige tuin!

Populaire voorbeelden zijn: Zegge (Carex morrowii), Prachtriet (Miscanthus sinensis), Taxus baccata Piramide.

Bodembedekkende vaste planten

Naast de bloeiende- en wintergroene planten hebben we ook bodembedekkers. Het grote voordeel van bodembedekkende vaste planten, is dat het de groei van onkruid tegengaat. Dit scheelt je, vooral in de lente en zomer, heel veel tijd en werk!

Populaire voorbeelden zijn: Stekelnootje(Acaena microphylla), Dikkemanskruid (Pachysandra terminalis), Zwenkgras (Festuca glauca)

Klimplanten 

Ben je op zoek naar een bijzonder mooie blikvanger? Kijk dan ook zeker bij onze klimplanten. Klimplanten kunnen begeleid worden langs muren, schuttingen of pergola’s, dit ziet er werkelijk prachtig uit. 

Populaire voorbeelden zijn: Blauwe Regen (Wisteria sinensis), Clematis, Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides), klimrozen, Klimop (Hedera).

TIP: Neem ook eens een kijkje bij onze borderpakketten!
Met een borderpakket heb je zeven verschillende soorten vaste tuinplanten, die goed bij elkaar passen, in één pakket. Dit scheelt je een hoop werk in het zoeken van combinaties. We bieden deze pakketten aan in verschillende kleuren en thema’s, voor iedere tuinstijl is wat te vinden! Enkele bekende planten uit onze borderpakketten zijn: Ijzerhard (Verbena bonariensis), Ijzerhard ‘Lollipop’ (Verbena bonariensis Lollipop), Kattekruid Nepeta, Duizendblad (Achillea millefolium Cerise Queen), Herfstanemoon (Anemone hybrida Honorine Jobert), Fraaie Vrouwenmantel (Alchemilla mollis).

Vaste planten verzorgen

De verzorging van vaste tuinplanten is voor elke soort weer anders. Om een geschikte vaste plant te vinden is het belangrijk om te kijken naar de standplaats. Bij schaduwplanten is het vooral van belang om te zorgen voor een niet te droge grond. De grond kan in de schaduw namelijk al snel erg droog worden. Door regelmatig, vooral in de droge periodes, water te geven blijft de plant gezond. Daarnaast is het van belang om een afdeklaag te strooien rondom de plant. Zo blijft het water goed in de bodem zitten en voorkom je uitdroging van de grond. Gebruik hiervoor compost, bodembedekkers of bijvoorbeeld boomschors. Boomschors en bodembedekkers zorgen er tevens voor dat er geen onkruid kan groeien: twee vliegen in één klap dus. Bloeiende vaste planten die van de volle zon houden kunnen goed tegen droogte en warmte. Toch is het ook bij deze makkelijke planten van belang om voor genoeg water te zorgen in de droge periodes. Geef bij voorkeur in de ochtend of ’s avonds water, om verbranding van het blad te voorkomen. Ook verdampt het water in de vroege en late uurtjes minder snel. De verzorging van vaste planten is niet lastig. Door regelmatig de bloemen die uitgebloeid zijn te verwijderen, zal de plant steeds meer bloemen krijgen en kun je lang genieten van de mooiste kleuren.

Vaste planten snoeien

Vaste tuinplanten snoeien is vrij makkelijk. Het zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en ook langer blijft groeien en bloeien. Bij elke vaste plantensoort staat aangegeven wanneer ze het beste gesnoeid kunnen worden. Meestal is dat in het vroege voorjaar, net voor de bloei. Zorg er in ieder geval voor dat je nooit gaat snoeien als het vriest of kan gaan vriezen. Ook als het erg veel regent of als het juist voor een langere tijd droog is, is snoeien geen goed idee. Door de zieke delen van de plant weg te snoeien, zoals verdorde en rotte bladeren of stengels, houdt je hem gezond. Let er wel op dat de nieuwe scheuten bij het snoeien niet beschadigen. Planten die lelijk zijn geworden kunnen in het geheel, tot net boven de grond, afgeknipt worden. Deze zullen vanzelf weer mooi terug groeien en bloeien.

Vaste planten aanplanten

Voor het aanplanten van vaste tuinplanten zijn het vroege voorjaar (in de maand april) of het najaar (in september/oktober) goede periodes. Met een border vol tuinplanten heb je maandenlang kleur in je tuin. Kies uit vele soorten wintergroene vaste planten en maak een prachtige mix voor in uw kleine tuin, grote tuin, terras en balkon. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de winterharde planten die hoog groeien en bloeien achterin de border te plaatsen, de middelhoge planten in het midden een plekje te geven en de lagere soorten langs de rand te planten. Hiermee creëer je eenheid en rust in je buitenruimte. Als je verschillende soorten vaste planten kiest die opvolgend groeien en bloeien heb je gegarandeerd altijd veel kleur in de border. Zo’n mix vaste planten kun je zelf samenstellen, of neem een kijkje bij onze borderpakketten! Bij het aanplanten van vaste planten is het belangrijk om rekening te houden met de plantafstand. Vaak gaat het bij het aanplanten van vaste kleine planten om ongeveer 20 centimeter en bij grotere planten om circa 40 centimeter.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00