Aster Lady in Blue

Herfstaster

v.a.: € 1,95

Formaat
Hoogte 10-15cm, Potmaat P9
  • Koop 6 st. voor € 1,80 per st.
  • Koop 12 st. voor € 1,60 per st.
  • Koop 24 st. voor € 1,50 per st.
€ 1,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Houd dat heerlijke zomergevoel langer vast met de Aster 'Lady in Blue' (Herfstaster). In augustus en september bewonder je van prachtige lavendelkleurige bloemen met een opvallend geel hart. Deze trekken veel vlinders, bijen en andere insecten aan, waardoor je geniet van een levendige tuin!

Onze voordelen:

Creëer ook later in het jaar kleur in je tuin met de vrolijke Aster dumosus 'Lady in Blue' (Herfstaster).  Deze najaarsbloeier straalt in augustus en september met schitterende volle, lavendelkleurige bloemen met een opvallend geel hart. Deze zijn niet alleen bij ons mensen erg in trek, maar ook bij vlinders, bijen en andere insecten. De Aster 'Lady in Blue' zorgt dus voor een heerlijk levendige tuin, wel zo gezellig! Het blad is glanzend groen en lancetvormig. De Herfstaster is niet wintergroen, maar wel goed winterhard. Het is een redelijk laagblijvende, compacte, bossige plant die een kleine, dichte pol vormt en tussen de 20 en 50 cm hoog wordt. Hierdoor is de 'Lady in Blue' uitermate geschikt voor in de bloemenborder. Je kunt de Aster goed combineren met andere vaste planten voor een kleurrijke border, die lang aantrekkelijk is. Ook is het een geschikte potplant voor op het terras of balkon. Voor een ultieme bloei zet je de Aster dumosus 'Lady in Blue' op een zonnige plek (lichte schaduw wordt ook verdragen) in voedzame, licht vochtige, maar goed doorlatende grond.

TIP: Wil je ook in huis genieten van de prachtige bloemen? Dat kan! De Herfstaster 'Lady in Blue' is namelijk een geschikte snijbloem. Snijd een paar bloemen af voor in een vaasje en bewonder de charmante bloeier zowel binnen als buiten. 

 

  • Bloeikleur: Lila/ blauw
  • Bloeitijd: Augustus-september
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon/ halfschaduw
  • Hoogte: 20-50cm
  • Winterhard: Ja

 

 

Lees meer

Gelukkig is de Herfstaster goed winterhard en niet moeilijk te verzorgen. De bladverliezende plant snoei je na de bloei terug tot zo’n 10 cm boven de grond. Na het snoeien kun je een laag compost rond de plant leggen voor extra winterbescherming. De Herfstaster is een tuinplant die snel verouderd. Om de Aster dumosus 'Lady in Blue' jong, vitaal en gezond, en daarmee groei- en bloeikrachtig te houden, is het van belang dat je de vaste plant om de 3 à 4 jaar opneemt, scheurt en weer uitplant. De najaarsbloeier houdt van een vruchtbare, goed doorlatende bodem en standplaats in de zon of eventueel lichte schaduw. Hoge Asters moeten ondersteuning krijgen om regen en wind te kunnen doorstaan. Anders bestaat de kans dat de stengels plat gaan liggen. Helaas kan de Aster 'Lady in Blue' last krijgen van meeldauw, een schimmelaantasting. Gelukkig is dit wel te bestrijden met zwavelhoudende middelen. De kans op meeldauw verklein je door de Aster een zonnige standplaats te geven met een goede luchtcirculatie (wat wind) rondom de plant.

Lees meer

Heb je de Aster 'Lady in Blue' aangeplant? Geef de jonge plant in het begin regelmatig water om goed te kunnen wortelen. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen bij warm en droog weer nog extra water te geven. De Herfstaster houdt van een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem.

Lees meer

Kun je niet wachten om de lavendelkleurige Aster te planten? Gelukkig kan dit het hele jaar, behalve bij vorst. Het best zoek je een zonnige standplaats uit, eventuele lichte schaduw wordt ook verdragen, en zorg je voor een vruchtbare, licht vochtige, maar goed doorlatende bodem. Op een zonnige plek bloeit de Aster 'Lady in Blue' het meest uitbundig en loopt de tuinplant minder snel meeldauw op. We adviseren om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, waar de bodem lekker luchtig en voedzaam van wordt. Zo krijgt de jonge Herfstaster een goede start! De Aster 'Lady in Blue' is een prachtige aanwinst voor de bloemenborder en kan ook als potplant op het terras of balkon worden gehouden. Wanneer je meerdere Asters bij elkaar plant, heb je 6 à 7 stuks per vierkante meter nodig voor een mooi resultaat. Geef na de aanplanting water en wacht tot de fleurige bloemen jouw tuin tot leven brengen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Aster Lady in Blue
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!