Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze webshop is open, onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek tot nader berichtgeving. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Vanwege extreme drukte is de levertijd langer dan u van ons gewend bent.  Lees meer.....

Sierappel
vragen? 0344 22 81 00

Sierappel kopen - Bestel direct online, óf bezoek onze kwekerij!

Een Sierappel is een prachtige aanwinst voor iedere soort tuin. Geniet van zijn prachtige bloesem in de lente, en van zijn kleurrijke sierappeltjes in de herfst. Bovendien zijn sierappels van nature sterk en vergen ze weinig onderhoud.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Sierappel kopen

Een Sierappelboom is een prachtige toevoeging voor iedere soort tuin. Bomen brengen een gevoel van rust en voorzien uw tuin van een mooi stukje groen. Met een Sierappel kunt u bovendien ook nog eens genieten van prachtige bloesem en kleine, gekleurde vruchtjes. Deze Sierappels zijn, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk voor de sier. U kunt ze wel eten, maar ze smaken waarschijnlijk niet heel lekker. Deze appeltjes worden wel heerlijk gevonden door vogels. U heeft met een Sierappelboom dus ook in de herfst meer leven in uw tuin.

Wilt u ook genieten van een levendige boom die per seizoen verandert? U kunt uw nieuwe Sierappelboom makkelijk en snel online kopen, of kom er zelf één uitzoeken bij onze kwekerij! We hebben verschillende soorten Sierappels beschikbaar. Heeft u vragen over Sierappelbomen, of wilt u een goed advies voor uw eigen tuin? Kom bij ons langs of neem geheel vrijblijvend contact met ons op via telefoon of e-mail.

TIP: Gebruik de kleine sierappeltjes als mooie decoratie voor in een bloemstuk!

Sierappelboom verzorgen

Het verzorgen van een Sierappelboom is heel eenvoudig. Vooral in de eerste periode na het aanplanten is het belangrijk om uw Sierappel regelmatig van water te voorzien. Het duurt namelijk een paar maanden voordat uw boom goed geworteld heeft. Daarna kan uw boom zichzelf grotendeels van water voorzien. Uiteraard is het hierbij wel van belang dat uw bodem licht-vochtig is. Zorg er daarom ook voor dat u uw Sierappel wat extra water geeft bij langdurige perioden van warmte en/of droogte.

TIP: Om uw bodem lekker voedzaam te houden kunt u een laag compost over de grond verspreiden.

Sierappel bemesten
Het bemesten van uw Sierappel kunt het beste in maart of begin april doen. Eén jaarlijkse bemesting is voldoende. Door dit in het voorjaar te doen heeft uw Sierappel heerlijk wat extra voeding voor de echte groei en bloei begint.

Sierappel snoeien

Het snoeien van een Sierappel is simpel. Deze boomsoort, vooral een wat oudere Sierappel, hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Gebruik de jaarlijkse snoeibeurt vooral voor het verwijderen van dode, zieke of kruisende takken. Ook laaggeplaatste takken kunt u dan verwijderen, maar dit is geen must. De beste periode om te snoeien is laat in de winter, of aan het begin van de lente. Wees wel voorzichtig met het teveel wegsnoeien bij de Sierappel, dit kan de mooie natuurlijke vorm van de kroon anders verpesten.

Sierappelboom planten

Het planten van een Sierappelboom is ook vrij eenvoudig. Let uiteraard wel goed op dat u hem op een goede standplaats plant. Een sierappel groeit het beste in een licht-vochtige én voedzame bodem. Met licht-vochtig bedoelen we dat de grond aan de ene kant goed vocht kan opnemen, maar tegelijkertijd ook overtollig vocht weer goed kan afvoeren. Met een licht-vochtige bodem blijven de wortels gezond. Daarom adviseren wij om tijdens de aanplant gebruik te maken van speciale aanplant grond. Deze speciale grond zit vol voedingsstoffen én verbetert uw huidige bodem. Meng deze grond met uw huidige tuingrond om te zorgen dat uw grond voedzamer wordt, en ook goed vocht kan doorlaten. Voor de standplaats is het aan te raden om een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw) te kiezen. Een plek in de volle zon heeft wel altijd de voorkeur.

Bomenenzo

Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek nader berichtgeving, onze webshop blijft wel open. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Wij geven geen handen, nemen ruim afstand (minimaal 1,5mtr) als u bij ons op de kwekerij komt om uw bestelling af te halen.