Sierappel
Prachtige bloesem in de lente, kleurrijke sierappeltjes in de herfst.
Sierappels zijn hele aantrekkelijk bomen, omdat ze per seizoen veranderen. Geniet van beeldschone bloesem in het voorjaar, prachtig groen (of rood) blad in de zomer én kleurrijke sierappeltjes in het najaar.

Sierappel

Van hoog naar laag sorteren

Sierappel

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Sierappel kopen

Een Sierappelboom is een prachtige toevoeging voor iedere soort tuin. Bomen brengen een gevoel van rust en voorzien je tuin van een mooi stukje groen. Met een Sierappel kun je bovendien ook nog eens genieten van prachtige bloesem en kleine, gekleurde vruchtjes. Deze Sierappels zijn, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk voor de sier. Je kunt ze wel eten, maar ze smaken waarschijnlijk niet heel lekker. Deze appeltjes worden wel heerlijk gevonden door vogels. Je hebt met een Sierappelboom dus ook in de herfst meer leven in de tuin.

Wil je ook genieten van een levendige boom die per seizoen verandert? Je kunt je nieuwe Sierappelboom kopen via onze webshop, of kom er zelf één uitzoeken in onze kwekerij! We hebben verschillende soorten Sierappels beschikbaar. Heb je vragen over Sierappelbomen, of wil je een goed advies voor je eigen tuin? Kom bij ons langs of neem geheel vrijblijvend contact met ons op via telefoon of e-mail. Bestellingen vanaf € 300,- profiteren bovendien van gratis bezorging!

TIP: Gebruik de kleine sierappeltjes als mooie decoratie voor in een bloemstuk!

Onze beschikbare soorten Sierappels:

  • Malus Red Sentinel: De Sierappel red sentinel is een schitterende hoogstam boom met opvallende rode sierappeltjes.
  • Malus Rudolph (Rode sierappel): Bij deze bijzondere sierappel is niet alleen het blad rood, maar ook de prachtige bloesem! De rode bladeren kleuren donkergroen in de zomer, en geel in de herfst.
  • Malus Royal Beauty: Hele aantrekkelijk sierappel in treurvorm. Met een hoogte van ongeveer 4 meter, behoort de Royal Beauty tot de kleine bomen, én is hij dus ook goed geschikt voor kleine tuinen. Na zijn uitbundige bloei draagt hij kenmerkende diep rode sierappeltjes.
  • Malus Red Jade: De sierappel Red Jade groeit mooi compact en wordt 2,5 meter hoog. Ook deze soort hoort dus bij de kleine bomen en is bijzonder goed geschikt voor kleine tuinen. Na zijn prachtige bloesem geniet je van kleine vuurrode sierappeltjes.
  • Malus Floribunda: Deze hoogstam boom heeft talloze karmijnrode bloemknoppen, die uitbloeien tot beeldschone wit-roze bloesem. Zijn sierappeltjes zijn in het begin geel en kleuren langzaamaan naar rood.
  • Malus Evereste: De sierappel evereste is een zeer geliefde soort. Deze aantrekkelijke boom staat bekend om zijn uitbundige, prachtige bloesem in het voorjaar. Sierappel Evereste hebben we ook als meerstammige boom.
  • Malus toringo Scarlett: Bij de toringo Scarlett is het blad rood, net als zijn rode sierappeltjes, vandaar dat deze rode sierappel ook de naam ‘Scarlett’ heeft. Ook met de bloesem valt deze topper op, de bloemen zijn namelijk knalroze van kleur.
  • Malus John Downie: Sierappel John Downie is bijzonder sierlijk met zijn prachtige bloesem en oranje-gele vruchten. Zijn appeltjes zijn één van de beste soorten om wilde appeljam van te maken.
  • Malus Wintergold: Deze Wintergold is een beeldschone hoogstam boom, die het jaarrond aantrekkelijk is om te zien. De naam ‘Wintergold’ komt van zijn opvallende goudgele sierappeltjes, die tot in de winter blijven hangen. Geschikt voor grote tuinen, maar ook kleinere tuinen.
  • Malus Red Splendor: De sierappel Red Splendor is een aantrekkelijk, redelijk grote boom die opvalt door zijn knalroze bloesem. Zijn felle rode sierappeltjes blijven het hele jaar door aan de boom hangen, hierdoor blijft de Red Splendor zeer aantrekkelijk om te zien. Geschikt voor grote tuinen, maar ook kleinere tuinen.

TIP: Check ook onze Red Sentinel sierappel als leiboom! Een leiboom neemt weinig ruimte in beslag en staat bijzonder sierlijk!

TIP: Wil je een vruchtdragende appelboom ipv een sierappel kopen? Wij hebben jonge (kleine) appelbomen, maar ook oude appelbomen! Wil je een kleinblijvende appelboom? Kijk dan eens naar onze patiofruitboom Malus Golden Hornet.

 

Sierappel verzorgen

Het verzorgen van een sierappel malus is heel eenvoudig. Vooral in de eerste periode na het aanplanten is het belangrijk om de Sierappel regelmatig van water te voorzien. Het duurt namelijk een paar maanden voordat de boom goed geworteld heeft. Daarna kan de boom zichzelf grotendeels van water voorzien. Uiteraard is het hierbij wel van belang dat de bodem licht-vochtig is. Zorg er daarom ook voor dat je de Sierappel wat extra water geeft bij langdurige perioden van warmte en/of droogte.

TIP: Om de bodem lekker voedzaam te houden kun je een laag compost over de grond verspreiden.

Sierappel bemesten

Het bemesten van de sierappel malus is het beste in maart of begin april. Eén jaarlijkse bemesting is voldoende. Door dit in het voorjaar te doen heeft de Sierappel heerlijk wat extra voeding voor de echte groei en bloei begint.

 

Sierappel snoeien

Het snoeien van een sierappel is simpel. Deze boomsoort, vooral een wat oudere Sierappel, hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Gebruik de jaarlijkse snoeibeurt vooral voor het verwijderen van dode, zieke of kruisende takken. Ook laaggeplaatste takken kun je dan verwijderen, maar dit is geen must. De beste periode om te snoeien is laat in de winter, of aan het begin van de lente. Wees wel voorzichtig met het teveel wegsnoeien bij de Sierappel, dit kan de mooie natuurlijke vorm van de kroon anders verpesten.

 

Sierappel planten

Het planten van een sierappelboom is ook vrij eenvoudig. Let uiteraard wel goed op dat je hem op een goede standplaats plant. Een sierappel groeit het beste in een licht-vochtige én voedzame bodem. Met licht-vochtig bedoelen we dat de grond aan de ene kant goed vocht kan opnemen, maar tegelijkertijd ook overtollig vocht weer goed kan afvoeren. Met een licht-vochtige bodem blijven de wortels gezond. Daarom adviseren wij om tijdens de aanplant gebruik te maken van speciale aanplant grond. Deze speciale grond zit vol voedingsstoffen én verbetert de huidige bodem. Meng deze grond met de huidige tuingrond om te zorgen dat de grond voedzamer wordt, en ook goed vocht kan doorlaten. Voor de standplaats is het aan te raden om een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw) te kiezen. Een plek in de volle zon heeft wel altijd de voorkeur.

 

Andere populaire producten uit ons assortiment

Ben je op zoek naar prachtige nieuwe aanvullingen op je tuin? Je kunt bij ons niet alleen je nieuwe sierappelboom kopen, maar ook ontzettend veel andere soorten bomen en vaste planten! Denk hierbij aan geliefde kleine bomen als Japanse Esdoorns, oude fruitbomen als een oude perenboom, bloesembomen als Japanse sierkers en Magnolia boom, maar ook groenblijvende bomen als Portugese Laurier. Bekijk alle bomen hier én bekijk alle fruitbomen hier! Wil je jouw tuin omlijsten met een prachtige en stijlvolle haagplant? Kijk eens naar onze bladverliezende hagen, groenblijvende hagen en kant-en-klaar hagen! Voeg als finishing touch ook wat schitterende bloeiende vaste planten toe als Blauwe regen of Hortensia Annabelle. Waar je ook naar op zoek bent, bij ons weet je zeker weten een geschikte match voor jouw tuin te vinden!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00