Malus Wintergold

Sierappel Wintergold

v.a.: € 125,00

Formaat
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaal hoogte 250-300cm
€ 125,00
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Malus 'Wintergold' is een beeldschone sierappel die het jaarrond aantrekkelijk is om te zien. De naam 'Wintergold' heeft hij te danken aan zijn prachtige goudgele sierappeltjes, die tot in de winter blijven hangen. Het is een onderhoudsvriendelijke boom die, met een maximale hoogte van 6 meter, ook zeer geschikt is voor kleinere tuinen.

Onze voordelen:

Malus Wintergold kopen

De Malus ‘Wintergold’ is een beeldschone sierappel die het jaarrond aantrekkelijk blijft om te zien. Aan het eind van het voorjaar geniet u van roze bloemknoppen die uitlopen in schitterende witte bloesem. De kleine witte bloemetjes groeien in trossen en blijven tot het begin van de zomer zichtbaar. Maar niet alleen de bloesem is aantrekkelijk, ook de glanzende donkergroene bladeren. Deze donkergroene kleur verandert in het najaar naar prachtige oranje/gele herfsttinten. Ook vormen In het najaar de fraaie goudgele sierappeltjes, deze blijven tot in de winter hangen. De combinatie van de goudgele sierappeltjes en de oranje/geel verkleurde bladeren, zorgt voor een schitterend plaatje. Deze bijzonder mooie boom is, met een maximale hoogte van 6 meter, ook zeer geschikt voor kleinere tuinen!

Wilt u ook kunnen genieten van een bijzondere boom, die het jaarrond mooi is? U kunt de Malus 'Wintergold' makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons op de kwekerij! Heeft u vragen over de Wintergold, of heeft u behoefte aan een goed en passend advies voor uw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact op!


  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: Mei - juni
  • Bladkleur: Donkergroen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 6 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Malus Wintergold verzorgen

De sierappel Wintergold is een onderhoudsvriendelijke boom, hiermee willen we zeggen dat er weinig specifieke zorg nodig is om hem goed te laten groeien. Naast het regelmatig bewateren, raden wij het overigens wel aan om deze topper te bemesten. Door te bemesten stimuleert u de groei en bloei van uw Wintergold, en behoudt u ook zijn goede weerstand. Geef uw sierappel daarom ieder voorjaar wat organische mest.

Malus Wintergold snoeien

Het onderhoudsvriendelijke heeft ook betrekking op de snoei; hij hoeft namelijk nauwelijks gesnoeid te worden. Als u de boom wilt snoeien, verwijder dan het liefst alleen dode, zieke of kruisende takken. Zo'n lichte snoeibeurt kunt u het beste begin maart laten plaatsvinden.

TIP: Voorkom beschadigingen en infecties aan de takken door alleen gebruik te maken van schoon- en scherp tuingereedschap!
Lees meer

Malus Wintergold water geven

Sierappels zijn niet veeleisend, maar hebben wel vooral het eerste jaar regelmatig water nodig. Geef uw Wintergold daarom iedere week een emmer water. Mocht het in die periode al veel geregend hebben, dan kunt u gerust een keertje overslaan. In het voorjaar en de zomer is het vaak warmer en droger, geef uw sierappel dan ook gerust meer water. Bij zeer warme en droge perioden kunt u prima 3x per week wateren.
Lees meer

Malus Wintergold planten

De Wintergold groeit in vrijwel alle grondsoorten, zolang de bodem voedzaam én goed vochtdoorlatend is. Het is voor deze boom ideaal als uw tuingrond continu licht-vochtig is, het is dus belangrijk dat er geen water stil kan blijven staan. Twijfelt u aan de vochtdoorlatendheid van uw bodem? Maak dan gebruik van speciale aanplant grond tijdens de aanplant. Deze grond is lekker luchtig en voedzaam. Door uw tuingrond met deze grond aan te mengen, wordt uw bodem luchtiger, en kan water dus beter worden afgevoerd. Bovendien zorgen de extra voedingsstoffen voor een boost van de groei van uw boom. De Wintergold houdt van een zonnige standplaats, kies dus het liefst een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw).
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Malus Wintergold
Uw waardering

Onze kwekerij is tot 14 mei gesloten voor bezoek.

U kunt in onze webshop wel bestellen en inspiratie opdoen.

Wij hopen op uw begrip.