Magnolia
vragen? 0344 22 81 00

Magnolia kopen veel verschillende soorten nu rechtstreeks van de kwekerij

Magnolia of Tulpen boom is vaak te vinden in de Nederlandse tuin. Een schitterende boom of struik die in het voorjaar een bloemen pracht laat zien die ook nog eens heerlijk ruikt. Een Magnolia vraag weinig onderhoud en gaat vaak jaren mee. Er zijn veel verschillende soorten Magnolia zowel voor de grote als voor de kleine tuin. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

                                        

Magnolia kopen

Wanneer u een Magnolia koopt bent u verzekerd van een echte sfeermaker in uw tuin. Magnolia’s verkopen wij zowel als Magnolia struik of als Magnolia boom. Wij hebben veel verschillende Magnolia soorten in ons assortiment. Zo vind u bij ons de Magnolia Grandiflora, Magnolia Soulangeana, Magnolia Stellata, Magnolia Kobus, Magnolia Susan

Eigenschappen Magnolia

Al onze Magnolia’s zijn van zeer goede kwaliteit en zo bent u verzekerd van zeker 1 keer per jaar een prachtige bloemen bloei in uw tuin. De meeste Magnolia bomen geven in het voorjaar bloemen met een heerlijke geur. De bloem van de Magnolia zijn er in verschillende kleuren. Van roze tot paars en van groen tot wit. De meestal fris groene grote bladeren van de Magnolia komen na de eerste bloemen bloei tevoorschijn. In de herfst zullen de bladeren verkleuren naar een prachtige herfst kleur waarna ze daarna van de boom zullen vallen. Een Magnolia is goed winterhard.

Plantadvies Magnolia

De Magnolia kunt u het beste in het voorjaar in uw tuin planten. Voordat u een Magnolia in uw tuin gaat plaatsen moet u goed over de standplaats nadenken. Een Magnolia groeit namelijk zowel in de hoogte als in de breedte, zorg dus voor voldoende ruimte. Een Magnolia word niet graag verplaatst doordat de wortels van de Magnolia kwetsbaar zijn. De Magnolia heeft graag een standplaats in de volle zon/half schaduw en staat graag wat beschut tegen de wind. De grond moet voor de Magnolia neutraal of licht zuur zijn. Wij raden u aan om tijdens het planten van de Magnolia wat aanplant grond te gebruiken. Zo heeft u direct een goede voedingsrijke bodem voor de Magnolia. Wanneer u een Magnolia bij bomenenzo heeft gekocht kunt er voor kiezen om de Magnolia door ons te laten aanplanten. Wij beschikken over een eigen aanplant service.

Snoeiadvies Magnolia

Een Magnolia vereist geen jaarlijkse snoei. Het is zelfs beter als u de Magnolia niet snoeit. Wanneer u de Magnolia namelijk gaat snoeien is de kans groot dat de natuurlijke vorm van de Magnolia verdwijnt. Wanneer u de Magnolia toch wilt snoeien is de beste periode om dit te doen naar de eerst bloemen bloei. Snoei dan alleen de jonge takken die aan de hoofdtakken groeien. Laat een klein stukje van de jonge tak aan de hoofdtak zitten. Wanneer twee takken van de Magnolia boom tegen elkaar aan schuren moet u deze wel snoeien omdat uw Magnolia boompje anders kans loopt op een infectie.

 

        

Bomenenzo

Beste klant, op dinsdag 19 november is ons bedrijf gesloten. Deze dag wordt bij ons het asbestdak verwijderd en kunt u niet op ons bedrijf terecht. Op woensdag, donderdag en vrijdag is ons bedrijf wel te bezoeken, maar zijn er werkzaamheden bezig ivm plaatsing nieuw dak en zonnepalen. Onze excuses voor dit ongemak.