Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Magnolia
vragen? 0344 22 81 00

Magnolia kopen veel verschillende soorten nu rechtstreeks van de kwekerij

De Magnolia, ook wel Tulpenboom of Beverboom genoemd, is vaak te vinden in de Nederlandse tuin. Een schitterende boom of struik die al in het vroege voorjaar een bloemenpracht laat zien die ook nog eens heerlijk ruikt. Een Magnolia vraagt weinig onderhoud en gaat vaak jaren mee. Er zijn veel verschillende soorten Magnolia, zowel voor de grote als voor de kleinere tuinen. 

 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Magnolia kopen:

Al onze Magnolia’s zijn van zeer goede kwaliteit en zo bent u verzekerd van zeker 1 keer per jaar een prachtige bloei aan bloemen in uw tuin. De meeste Magnolia bomen geven in het vroege voorjaar prachtige bloemen met een heerlijke geur. De mooie bloemen verschijnen eind maart/begin april. De bloem van de Magnolia is er in verschillende kleuren. Van witte tot paarse bloemen en van groene tot roze bloemen. De meestal frisgroene grote bladeren van de Beverboom Magnolia komen na de eerste bloei tevoorschijn. In de herfst zullen de bladeren verkleuren naar een prachtige herfstkleur waarna ze van de boom zullen vallen. De Magnolia is goed winterhard.

Magnolia kopen bij Bomenenzo.nl:

Met een Magnolia kopen bent u verzekerd van een echte sfeermaker in kleine tuinen en grote tuinen. Magnolia’s verkopen wij zowel als Magnolia struik of als Magnolia boom. Wij hebben veel verschillende Magnolia soorten in ons assortiment. Zo vindt u bij ons de Magnolia GrandifloraMagnolia SoulangeanaMagnolia StellataMagnolia Kobus, Magnolia Susan, Magnola Sieboldii, Magnolia Heaven Scent en Magnolia Galaxy. Daarnaast vindt u bij Bomenenzo.nl andere bomen en diverse soorten vaste plant, zoals Japanse Esdoorns, exotische planten, groenblijvende bomen en kleine bomen. Neem snel een kijkje in ons ruime assortiment!

Magnolia verzorgen:

Geef de Magnolia, vooral tijdens warme en droge periodes, genoeg water. Ook na het aanplanten is dit belangrijk. Als de boom op den duur volwassen is, is water geven minder belangrijk. 

Magnolia snoeien:

Een Magnolia vereist geen jaarlijkse snoei. Het is zelfs beter als u de Beverboom Magnolia niet snoeit. Wanneer u de Magnolia namelijk gaat snoeien is de kans groot dat de natuurlijke vorm van de Magnolia verdwijnt. Wanneer u de Magnolia struik toch wilt snoeien is de beste periode om dit te doen na de eerste bloei. Snoei dan alleen de jonge takken die aan de hoofdtakken groeien. Laat een klein stukje van de jonge tak aan de hoofdtak zitten. Wanneer twee takken van de Magnolia boom tegen elkaar aan schuren moet u deze wel snoeien, omdat uw Magnolia anders kans loopt op een infectie.

Magnolia planten:

De Magnolia geeft bloemen in het voorjaar en de boom kunt u dan ook het beste in het voorjaar in uw tuin planten. Voordat u een Magnolia in uw tuin gaat plaatsen moet u er rekening mee houden dat de boom zowel in de hoogte als in de breedte groeit. Zorg dus voor voldoende ruimte. Een Magnolia wordt niet graag verplaatst, omdat de wortels van de Magnolia kwetsbare wortels zijn. De Magnolia heeft graag een standplaats in de volle zon of halfschaduw en staat graag op een beschutte plek beschermd tegen de koude wind. Zo worden de prachtige bloemen ook minder snel bruin. De grond moet voor de Magnolia neutraal of licht zuur zijn. Wij raden u aan om tijdens het planten van de Magnolia wat aanplantgrond te gebruiken. Zo heeft u direct een goede voedingsrijke bodem voor de Magnolia. Wanneer u een Magnolia struik of boom bij Bomenenzo heeft gekocht kunt ervoor kiezen om de Magnolia door ons te laten aanplanten. Wij beschikken over een eigen aanplantservice.

Bij Bomenenzo.nl vindt u de Magnolia GrandifloraMagnolia SoulangeanaMagnolia StellataMagnolia Kobus, Magnolia Susan, Magnola Sieboldii, Magnolia Heaven Scent en Magnolia Galaxy. Daarnaast vindt u bij Bomenenzo.nl andere bomen en diverse soorten vaste plant, zoals Japanse Esdoorns, exotische planten, groenblijvende bomen en kleine bomen. Neem snel een kijkje in ons ruime assortiment!