Magnolia
Spectaculaire bloeier: geniet van prachtige tulpvormige bloemen.

De Magnolia, ook wel Tulpenboom of Beverboom genoemd, is vaak te vinden in de Nederlandse tuin. Een schitterende boom of struik die al in het vroege voorjaar een bloemenpracht laat zien die ook nog eens heerlijk ruikt. Een Magnolia vraagt weinig onderhoud en gaat vaak jaren mee. Er zijn veel verschillende soorten Magnolia, zowel voor de grote als voor de kleinere tuinen. 

 

Magnolia
Van hoog naar laag sorteren
Magnolia
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Magnolia kopen

Magnolia’s, ook wel Beverbomen genoemd, zijn schitterende bloeiers, die van grote sierwaarde in je tuin zijn. Het geslacht kent diverse soorten Magnolia bomen en struiken in grote en kleine maten. Bomenenzo kweekt verschillende varianten van deze topper van een bloesemboom. Al onze Magnolia’s zijn van zeer goede kwaliteit; je bent verzekerd van zeker één keer per jaar een uitbundige bloei. De meeste Magnolia bomen geven in het vroege voorjaar prachtige tulpachtige bloemen, wat ook nog eens heerlijk geurende bloemen zijn. Om deze reden worden ze ook wel Valse Tulpenbomen genoemd. De tulpachtige bloemen verschijnen eind maart/begin april. Magnolia’s (Beverboom/ Valse Tulpenboom) zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: van witte tot groene en van paarse tot roze bloemen/ paarsrode bloemen. De meestal frisgroene, grote bladeren van de Beverboom Magnolia komen na de eerste bloei tevoorschijn. Magnolia’s kunnen bladverliezende of groenblijvende bomen zijn. Bladverliezende Magnolia soorten hebben een prachtige herfstkleur en laten daarna hun blad vallen. De Magnolia is goed winterhard, makkelijk te verzorgen en staat graag in de volle zon of halfschaduw op een beschutte plek. Het is een echt sfeermaker voor zowel grote tuinen als kleine tuinen. Heb je een grote tuin, dan kun je kiezen voor een grote boom met een totale hoogte van zo’n zes meter. Wanneer je een kleinere tuin hebt, kies dan voor een kleine boom die maximaal drie meter hoog wordt. 

 

Magnolia kopen bij Bomenenzo.nl

Wil je jouw tuin verrijken met een prachtige Magnolia Beverboom? Een Magnolia boom kopen doe je bij Bomenenzo. Wij verkopen de Magnolia als struik of boom (hoogstam boom, leiboom en meerstammige boom) voor grote tuinen en kleine tuinen. Kies voor bladverliezende of groenblijvende struiken of bomen. Bekijk hieronder onze verkrijgbare soorten Magnolia’s, ook wel Valse Tulpenbomen genoemd. Meer informatie vind je op de pagina van het desbetreffende product. Via de zoekfunctie kun je geavanceerd zoeken en snel je gewenste bomen en exotische planten vinden.

 • Magnolia ‘Genie’: deze Magnolia op stam is niet voor niets een prijswinnaar. De lange en rijke bloei van bordeauxrode bloemen maakt de Magnolia ‘Genie’ een echte eyecatcher. Het is een kleine boom, die maximaal drie meter hoog wordt. Een perfect voorbeeld van geschikte bomen voor kleine tuinen.  
 • Magnolia denudata ‘Yellow River’: door de unieke gele bloemkleur ervaar je direct een ultiem lentegevoel. De zachtgele, heerlijk geurende bloemen van de Magnolia denudata ‘Yellow River’ verschijnen op de kale takken en vallen daardoor extra goed op. 
 • Magnolia ‘Galaxy’: met deze Tulpenboom geniet je van spectaculaire, roze/ witte, grote bloemen in het vroege voorjaar. De Magnolia ‘Galaxy’ groeit eerst piramidaal en later breed en rond. Geef een standplaats in de volle zon of halfschaduw voor een uitbundige bloei. 
 • Magnolia soulangeana: de meest voorkomende Beverboom in Nederland. De Magnolia soulangeana bloeit vanaf april met wit/ lichtroze bloemen op kale takken. Deze langzaam groeiende soort is niet wintergroen, maar wel winterhard.
 • Magnolia stellata: wanneer je een elegante Magnolia zoekt, is dit een topkeuze. De Magnolia stellata Stermagnolia schittert met witte, stervormige bloemen, die ook nog eens heerlijk ruiken. Met een maximale hoogte van drie meter zijn deze grote struiken of kleine bomen voor kleine tuinen geschikt.
 • Magnolia ‘Susan’: deze Magnolia Beverboom geeft paarse/ donkerroze bloemen en is daarom een kleurrijke aanwinst voor iedere tuin. De Magnolia ‘Susan’ is een wat kleinere soort, maar wel een echte blikvanger. 
 • Magnolia grandiflora ‘Gallisoniensis’: deze Magnolia op stam bloeit met roomwitte, zeer grote bloemen, die wel 25 cm groot kunnen zijn! Wanneer de Magnolia grandiflora ‘Galissoniere’ in bloei staat, kun je hier niet omheen. 
 • Magnolia ‘Black Tulip’: dit is de perfecte Beverboom, wanneer je een bijzondere en opvallende kleine boom zoekt. De grote bordeauxrode tot paarse bloemen hebben in de kern een zwarte gloed. Het zijn bovendien geschikte snijbloemen, waardoor je er ook in huis van kunt genieten!
 • Magnolia sieboldii: nog zo’n bijzondere blikvanger is de Chinese Magnolia. De Magnolia sieboldii is een late bloeier, die straalt met witte bloemen met een donkerrood hart en groene stampers. Het blad kent in de herfst een prachtige goudgele verkleuring en valt daarna van deze boom.
 • Magnolia ‘Heaven Scent’: de prachtige zuiver roze bloemen, die een heerlijke geur afgeven, maken de Magnolia ‘Heaven Scent’ een fijne aanwinst voor grotere tuinen. 
 • Magnolia kobus: deze Japanse Magnolia is geliefd om zijn uitbundige bloei van witte, grote bloemen, leerachtige bladeren en donkerrode vruchten. De Magnolia kobus is een grote boom op stam, die tussen de acht en tien meter hoog wordt en daarom niet geschikt is voor een kleinere tuin. 

Heb je jouw lievelingssoort gevonden? Een Magnolia boom kopen bij Bomenenzo is makkelijk en snel. Jouw nieuwe boom op stam kun je online kopen of rechtstreeks in de kwekerij. Kies voor thuis laten bezorgen of gratis afhalen in de kwekerij. We bezorgen jouw nieuwe soorten bomen en planten in heel Nederland en België! Kies bij online kopen voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de algemene voorwaarden. Ook kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt of vrijblijvend persoonlijk advies wenst.

 

Magnolia verzorgen

Magnolia tuinplanten zijn niet moeilijk om te verzorgen. Een Magnolia snoeien bijvoorbeeld is zelden nodig. Geef de Magnolia, vooral tijdens warme en droge periodes, genoeg water. Ook na het aanplanten is dit belangrijk. Als de boom op den duur volwassen is, is water geven minder belangrijk. Een Magnolia staat graag in de volle zon of halfschaduw in lichtzure, goed doorlatende grond. Geef de boom op stam in het voorjaar organische mest voor een goede groei en bloei.

Heb je vragen over de verzorging van jouw Magnolia? Aarzel niet om contact op te nemen of langs te komen. We geven je graag persoonlijk advies. 

 

Magnolia snoeien

Een Magnolia vereist geen jaarlijkse snoei. Het is zelfs beter als je de Beverboom Magnolia niet snoeit. Wanneer je de Magnolia op stam namelijk gaat snoeien, is de kans groot dat de natuurlijke vorm van de Magnolia verdwijnt. Wanneer je de struik of boom toch wilt snoeien, is de beste periode hiervoor na de eerste bloei. Een Magnolia snoeien doe je door alleen de jonge takken die aan de hoofdtakken groeien te verwijderen. Laat een klein stukje van de jonge tak aan de hoofdtak zitten. Wanneer twee takken van de Magnolia boom tegen elkaar aan schuren moet je deze wel snoeien, omdat de Magnolia anders kans loopt op een infectie.

TIP: Heb je je al aangemeld voor ons nieuwsblad? Hierin delen we gratis tuinier tips, waardoor je ieder seizoen goed voorbereid ingaat. Meld je aan via de website en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 

Magnolia planten

De Magnolia geeft bloemen in het vroege voorjaar, waardoor je de boom het best dan kunt planten in de volle grond. Voordat je een Magnolia in jouw tuin gaat plaatsen, moet je er rekening mee houden dat de boom zowel in de hoogte als in de breedte groeit. Zorg dus voor voldoende ruimte. Een Magnolia wordt niet graag verplaatst, omdat deze kwetsbare wortels heeft. Graag staat de Magnolia in de volle zon of halfschaduw en op een beschutte plek beschermd tegen de koude wind. Zo worden de prachtige bloemen ook minder snel bruin. De ideale grond is neutraal of licht zuur en goed doorlatend. Wij raden je aan om tijdens het planten van de Magnolia wat aanplantgrond te gebruiken. Zo heb je direct een voedingsrijke en goed water doorlatende grond voor de Magnolia. Ben je klaar met de aanplanting? Geef de kleine bomen dan direct water om goed te kunnen gaan wortelen. 

TIP: Wanneer je Magnolia struiken of bomen (ook wel Beverbomen genoemd) bij ons hebt gekocht, kun je ervoor kiezen om deze door onze tuinspecialisten te laten aanplanten. Wij beschikken namelijk over een eigen aanplantservice en ontzorgen je graag! Ook andere kleine bomen, grote bomen, meerstammige bomen en vaste planten kunnen we voor je aanplanten. Kijk voor extra informatie over onze aanplantservice op de website of neem contact op voor de mogelijkheden.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00