Magnolia Genie

Magnolia 'Genie'

v.a.: € 47,50

Formaat
Struik , Hoogte 100-125cm
€ 47,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Magnolia 'Genie' is een prijswinnende Magnolia, vooral geliefd vanwege zijn prachtige bordeauxrode bloemkleur en zijn lange én rijke bloei. Het is een kleinblijvende Magnolia, die na 10 jaar ongeveer 3 meter hoog zal zijn.

Onze voordelen:

Kenmerken van Magnolia 'Genie'

De Magnolia 'Genie' is niet voor niets een prijswinnaar. De bijzondere bloemkleur, lange en rijke bloei en goede winterhardheid maken het een topcultivar! Deze Magnolia, ook wel Beverboom of Valse Tulpenboom genoemd, is een kruising van de Magnolia soulangeana en Magnolia liliiflora. Het is een klein blijvende soort, die als struikvorm groeit en na tien jaar zo’n drie meter hoog is. Dit maakt het ook voor kleine tuinen een prachtige aanwinst. De Magnolia 'Genie' mag dan misschien kleiner zijn, de sierwaarde daarentegen is bijzonder groot! Uit de bijna zwarte bloemknoppen bloeien in april unieke donkerpaarse tot bordeauxrode bloemen, die een warme uitstraling hebben. Vergeleken met andere Magnolia’s is de kleur van de tulpvormige, komvormige bloemen vrij stabiel en verbleekt deze niet door fel zonlicht. Daarnaast bloeit de 'Genie’ redelijk laat, waardoor deze cultivar weinig of geen last van vorst. In de zomer bloeit de eyecatcher vaak nog eens: dubbel genieten! Het contrast met de kleine, groene bladeren is bovendien prachtig. De bladverliezende, maar goed winterharde Magnolia 'Genie' groeit dicht vertakt, opgaand en compact en is goed toepasbaar in de border of als solitair in kleine tuinen. 

Lees meer

Tulpenboom 'Genie' verzorgen

Ongestoord genieten van pracht en praal doe je met de Magnolia 'Genie'. De sierstruik behoeft nauwelijks verzorging, wat het een zeer fijne aanwinst maakt. Deze soort is goed winterhard en bloeit later dan andere Magnolia’s (bloemknoppen worden pas na de winter gevormd), waardoor je je om de bloemknoppen geen zorgen hoeft te maken.

Magnolia 'Genie' snoeien

Een Magnolia snoeien is niet vereist en zelfs beter af te raden. De kans is namelijk groot dat de prachtige, natuurlijke vorm van de struik verdwijnt, wat zonde is. Alleen als het echt nodig is, kun je de Magnolia snoeien na de bloei. Hierbij snoei je de enkel jonge takken terug. Wanneer twee takken tegen elkaar schuren moet je deze wel snoeien, omdat de struik anders kans op een infectie loopt.

Lees meer

'Genie' Magnolia water geven

Heb je de Magnolia ‘Genie’ geplant? Geef in het begin genoeg water, zodat de jonge struik rustig aan de bodem kan wennen en goed kan gaan wortelen. Eenmaal goed geworteld, hoef je de Magnolia alleen tijdens warme, droge periodes nog extra water te geven. Deze plantensoort heeft een normale waterbehoefte. Zorg voor een goed doorlatende bodem, zodat overtollig water gemakkelijk weg kan lopen.

Lees meer

Magnolia 'Genie' planten

De dicht vertakte, compacte Magnolia ‘Genie’ groeit als struikvorm en bereikt na tien jaar een hoogte van circa drie meter. Dit maakt het een kleinere Magnolia soort, die ook goed in kleine tuinen toe te passen is. Hier kun je de blikvanger als solitair laten stralen, maar ook in een border in grotere tuinen komt de bijzonder gekleurde ‘Genie’ prachtig tot zijn recht. Houd er rekening mee dat de sierstruik zowel in de hoogte als breedte groeit en je de Magnolia voldoende ruimte geeft. Deze cultivar is goed winterhard, maar plant je het best wel op een beschutte plek beschermd tegen koude wind. Je kunt de Magnolia zowel in de zon als halfschaduw planten, maar niet in volledige schaduw. De voorjaars- en zomerbloeier heeft namelijk een paar uur direct zonlicht nodig om mooi tot bloei te komen. Het liefst staat de Magnolia in neutrale tot licht zure grond. We adviseren om gebruik te maken van aanplantgrond, wat de bodem lekker luchtig maakt en voedingsstoffen bevat voor een goede start. Ben je klaar met de aanplanting? Geef de jonge plant dan water. 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnolia Genie
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!