Kersenbomen
De allermooiste kersenbomen, rechtstreeks uit dé fruitstreek van Nederland!
De lekkerste kersen komen natuurlijk uit de Betuwe. Voor een goede kersenboom ben je bij ons in Lienden dan ook aan het juiste adres! Met een kersenboom geniet je in het voorjaar van prachtige bloesem, in de zomer van heerlijke kersen en in het najaar van mooie herfstkleuren. Kersenbomen hebben weinig onderhoud nodig en geven al vanaf jonge leeftijd smaakvolle vruchten.

Kersenbomen

Van hoog naar laag sorteren

Kersenbomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Kersenbomen kopen:

Sinds de jaren ’90 is de teelt van de kers weer in opkomst door de komst van de nieuwe grootvruchtige kersenrassen. De kers valt onder het steenfruit en is een populaire vrucht. De Betuwe staat bekend om zijn grote kersenteelt. De zoete kersen, zure kersen of donkere kers wordt vaak gebruikt voor consumptie door de goede smaak. Veel soorten zijn rauw te eten, maar ze worden veelal ook gebruikt voor verwerking. Denk dan aan jam, sap, in bakrecepten et cetera. De kersenbomen bloeien in het voorjaar met prachtige bloesem en zijn sterke groeiers.

 

Kersenbomen kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste kersenbomen koop je makkelijk online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Kom ook eens langs bij onze kwekerij in Lienden waar je verschillende kersenbomen kunt bekijken. Natuurlijk ben je ook van harte welkom bij ons voor vragen of advies. Neem een kijkje in ons ruime assortiment en maak je keuze. Wij bieden verschillende soorten kersenbomen aan in laagstam, halfstam en hoogstam, zodat ook in de kleine tuin deze bijzondere boom te planten is. De totale hoogte van de boom hangt af van de hoogte van de stam. Kies uit de kers Kordia, Prunus Regina, Prunus Avium Lapins, Bigarreau Burlat, Prunus Stella, Prunus Avium Merchant, Prunus Castor, kers Dubbele Meikers en kers Sunburst. Ook verkopen wij Mediterrane bomen, kleine bomen voor de kleine tuin, kant en klaar hagen, groenblijvende heesters, de Portugese Laurier, diverse vaste planten, meerstammige bomen en groenblijvende bomen. Alle kersenbomen in ons assortiment zijn sterke groeiers en geven een heerlijke zoete kers of zure kers. 

 

Kersenbomen verzorgen:

De verzorging van kersenbomen is vrij eenvoudig. Wel ligt er een onderscheid tussen de zoete kers en de zure kersen. Zoete kersen kun je beter niet bemesten, pas na vele jaren. De zure kers houdt wel van wat bemesting in het voorjaar. 

 

Kersenbomen snoeien:

Je kunt de kersenboom op 2 verschillende momenten snoeien, in de winter/voorjaar en in de zomer. De winter snoei is vooral voor het onderhoud van de boom en het bevorderd de groei. De zomer snoei (vanaf half juli tot augustus) gaat meer om de vorm van de kersenboom. Verwijder alleen dode of uitstekende en kruisende takken.

 

Kersenbomen planten:

Kersenbomen kun je planten op alle soorten voedingsrijke grond, zolang de bodem niet te vochtig is. Mocht dit wel het geval zijn, zorg dan voor een goede afwatering. Een plek in de zon is gewenst voor deze bijzondere boom. Gebruik bij het planten een Boompaal + Boomband (Hoogstam: palen van 200cm, Halfstam: palen van 150cm) en breng na afloop Vivimus Fruit als organische bodemverbeteraar aan. De beste planttijd is wanneer de boom in rust is, van november tot maart. 

Bij Bomenenzo.nl vind je diverse kersenbomen in verscheidene formaten, zoals halfstam en hoogstam, bijvoorbeeld de kers Kordia, Prunus Regina, kers Dubbele Meikers, kers Lapins, Bigarreau Burlat, Prunus Stella, kers Varikse Zwarte, Prunus Avium Merchant, Prunus Avium Castor en kers Sunburst. Ook verkopen wij Mediterrane bomen, kleine bomen voor de kleine tuin, kantenklaar hagen, groenblijvende heesters, de Portugese Laurier, diverse vaste planten, meerstammige bomen en groenblijvende bomen. Bij ons ben je verzekerd van veilig betalen en gratis bezorging vanaf 300 euro. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00