Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Kersenbomen
vragen? 0344 22 81 00

Kersenbomen kopen direct van onze kwekerij

De mooiste soorten kersenbomen vindt u in ons ruime assortiment. Kersenbomen hebben weinig onderhoud nodig en geven al vanaf jonge leeftijd vruchten met een goede smaak. Verschillende rassen zijn goed zelf bestuivend. Heerlijk zoete kersen zijn bijvoorbeeld de Karina, Prunus Regina, Prunus Kordia en Sylvia. Een mooie kruisbestuiving heeft u met de kers Varikse Zwarte en de Dubbele meikers.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Kersenbomen kopen:

Sinds de jaren ’90 is de teelt van de kers weer in opkomst door de komst van de nieuwe grootvruchtige kersenrassen. De kers valt onder het steenfruit en is een populaire vrucht. De Betuwe staat bekend om zijn grote kersenteelt. De zoete kersen, zure kersen of donkere kers wordt vaak gebruikt voor consumptie door de goede smaak. Veel soorten zijn rauw te eten, maar ze worden veelal ook gebruikt voor verwerking. Denk dan aan jam, sap, in bakrecepten et cetera. De kersenbomen bloeien in het voorjaar met prachtige bloesem en zijn sterke groeiers.

Kersenbomen kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste kersenbomen koopt u makkelijk online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Kom ook eens langs bij onze kwekerij in Lienden waar u verschillende kersenbomen kunt bekijken. Natuurlijk bent u ook van harte welkom bij ons voor vragen of advies. Neem een kijkje in ons ruime assortiment en maak uw keuze. Wij bieden verschillende soorten kersenbomen aan in laagstam, halfstam en hoogstam, zodat ook in de kleine tuin deze bijzondere boom te planten is. De totale hoogte van de boom hangt af van de hoogte van de stam. Kies uit de kers Kordia, Prunus Regina, Prunus Avium Lapins, Bigarreau Burlat, Prunus Stella, Prunus Avium Merchant, Prunus Castor, kers Dubbele Meikers en kers Sunburst. Ook verkopen wij Mediterrane bomen, kleine bomen voor de kleine tuin, kant en klaar hagen, groenblijvende heesters, de Portugese Laurier, diverse vaste planten, meerstammige bomen en groenblijvende bomen. Alle kersenbomen in ons assortiment zijn sterke groeiers en geven een heerlijke zoete kers of zure kers. U bent zeker van veilig betalen bij Bomenenzo.nl.

Kersenbomen verzorgen:

De verzorging van kersenbomen is vrij eenvoudig. Wel ligt er een onderscheid tussen de zoete kers en de zure kersen. Zoete kersen kunt u beter niet bemesten, pas na vele jaren. De zure kers houdt wel van wat bemesting in het voorjaar. 

Kersenbomen snoeien:

U kunt de kersenboom op 2 verschillende momenten snoeien, in de winter/voorjaar en in de zomer. De winter snoei is vooral voor het onderhoud van de boom en het bevorderd de groei. De zomer snoei (vanaf half juli tot augustus) gaat meer om de vorm van de kersenboom. Verwijder alleen dode of uitstekende en kruisende takken.

Kersenbomen planten:

Kersenbomen kunt u planten op alle soorten voedingsrijke grond, zolang de bodem niet te vochtig is. Mocht dit wel het geval zijn, zorg dan voor een goede afwatering. Een plek in de zon is gewenst voor deze bijzondere boom. Gebruik bij het planten een Boompaal + Boomband (Hoogstam: palen van 220cm, Halfstam: palen van 150cm) en breng na afloop Vivimus Fruit als organische bodemverbeteraar aan. De beste planttijd is wanneer de boom in rust is, van november tot maart. 

Bij Bomenenzo.nl vindt u diverse kersenbomen in verscheidene formaten, zoals halfstam en hoogstam, bijvoorbeeld de kers Kordia, Prunus Regina, kers Dubbele Meikers, kers Lapins, Bigarreau Burlat, Prunus Stella, kers Varikse Zwarte, Prunus Avium Merchant, Prunus Avium Castor en kers Sunburst. Ook verkopen wij Mediterrane bomen, kleine bomen voor de kleine tuin, kantenklaar hagen, groenblijvende heesters, de Portugese Laurier, diverse vaste planten, meerstammige bomen en groenblijvende bomen. Bij ons bent u verzekerd van veilig betalen en gratis bezorging vanaf 300 euro.