Kersenboom Sunburst

Prunus avium 'Sunburst'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Sunburst is een dieprode glanzende zoete zachte kers en staat bekend als een vrij makkelijk ras. In het voorjaar siert de boom uw tuin met lichtroze bloesem. De boom is zelfbestuivend en compact. Hierdoor kan de boom ook goed in kleinere tuinen staan. Met de Sunburst geniet u niet alleen van een prachtige boom in uw tuin maar ook van een hoge productie!

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Prunus avium Sunburst wordt ook wel de Kersenboom Sunburst genoemd en is een prachtig kersenboom. In het voorjaar staat de boom volop in bloei en siert bloesem de boom. De Sunburst is een compacte kersenboom met een hoge productie, waardoor hij ook goed in kleinere tuinen kan groeien. De boom is zelfbestuivend en heeft hierdoor geen andere bestuiver nodig om vruchten te kunnen geven. Wel zorgt een bestuiver in de buurt voor een rijkere oogst. Goede bestuivers voor de Sunburst kersenboom zijn de Kordia of Lapins. Na de bloei zullen de kersen zich gaan vormen. De diep rode kersen van de Sunburst boom zijn zoet en hebben een zeer goede smaak. Dit maakt de kersen dan ook erg geschikt voor consumptie. In het begin van juni kunt u de kersen plukken. De winterharde boom staat het liefst op een zonnige standplaats in een voedzame bodem.

Lees meer
De Kersenboom Sunburst vergt weinig onderhoud en hoeft maar eens per jaar licht gesnoeid te worden. Snoeien kan gebeuren vanaf half april tot half september. Snoei tijdens deze snoei alleen de takken die geen deel uitmaken van de kruin van de boom. Snoei dode- of beschadigde takken weg en haal ook takken weg die over elkaar heen hangen. Snoei de takken nooit te glad af en laat altijd stompjes van een paar centimeter over. Bemest de boom in het voorjaar, voor de bloei.
Lees meer
Gedurende het eerste jaar na aanplanten heeft de boom structureel water nodig. Geef daarom de Sunburst één keer in de week water wanneer het de hele week (zo goed als) droog geweest is. U dient echter geen water te geven tijdens periodes met vorst. Wanneer het niet alleen droog maar ook erg warm is kunt u de boom 2 á 3 keer per week water geven. Giet het water altijd rustig over de grond zodat de wortels van de boom het water goed op kunnen nemen. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
Plant de boom op een standplaats met genoeg zon, in een voedzame en niet te natte bodem. Hoe meer zon hoe beter de vruchten rijpen. Maak gebruik van Vivimus fruit tijdens het aanplanten van de boom. Vivimus fruit is een organische bodemverbeteraar die ervoor zorgt dat uw boom de benodigde voedingsstoffen krijgt om het eerste jaar goed te kunnen groeien. De Vivimus kunt u mengen met de uitgegraven grond, waarmee u het aanplantgat opvult. Druk de grond na het aanplanten goed aan en geef voldoende water. Maak gebruik van boompalen, die u bevestigd aan de boom met boomband en nagels, zodat de boom niet scheef zal waaien. Alle toebehoren kunt u vinden op onze webshop onder het kopje accessoires.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kersenboom Sunburst
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!