Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Perzikbomen
vragen? 0344 22 81 00

Perzikbomen

Perzikbomen komen uit allerlei delen van de wereld. Sommigen zijn Europees, terwijl andere bomen uit de Verenigde Staten of Azië komen. Alle soorten die u bij ons kunt kopen zijn zelf bestuivend en geven vrucht af. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Perzikbomen kopen:

Er zijn verschillende soorten perzikbomen die in Nederland goed vrucht geven. De perzikbomen kunnen zowel in een grote tuin als in een kleine tuin geplant worden, zolang ze op een vrij beschutte plek staan. Kijk voor een klein blijvende boom eens bij de dwergperziken. Naast perzikbomen vindt u bij ons ook Nectarinebomen en Abrikozenbomen, net als platte perziken en platte nectarines. Het verschil tussen de perzik en de nectarine is vooral de schil. Die van de nectarine is volledig glad, terwijl de perzik altijd een lichtharige schil heeft. Ook de nectarinebomen en abrikozenbomen vindt u in deze categorie. 

Perzikbomen kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste perzikbomen kopen en nectarinebomen kopen doet u eenvoudig bij kwekerij Bomenenzo.nl. Op onze kwekerij in Lienden vindt u verschillende soorten perzikbomen die u zowel online als op locatie kunt bestellen en kunt laten bezorgen. Ook voor vragen of advies bent u natuurlijk van harte welkom bij ons. Daarnaast vindt u bij ons naast perziken en nectarinebomen ook abrikozenbomen. Kies bijvoorbeeld uit de Prunus Persica Peregrine, Prunus Persica Saturne, Nectarine Madame Blanchet en de Abrikozenboom Prunus Armeniaca. Ook vindt u bij ons diverse soorten vaste plant, planten op stam, exotische planten, Japanse Esdoorns, groenblijvende bomen en klein bomen voor de kleinere tuinen. U geniet van gratis bezorging vanaf 300 euro.

Perzikbomen verzorgen:

De perzik-, abrikozen- en nectarinebomen vereisen niet veel verzorging. Af en toe snoeien is voldoende. Pluk wel regelmatig de vruchten, zodat de boom niet te zwaar wordt. Zorg, vooral in droge periodes, voor voldoende water in de volle grond. Omdat de perzikboom Prunus Persica in de volle zon staat kan deze snel uitdrogen.

Perzikbomen snoeien:

Snoei de boom niet te veel terug, maar knip steeds een paar takken weg. Te diep snoeien kan schade veroorzaken aan de boom. Neem 5 takken die hoofdtakken moeten worden en snoei de andere takken weg. Laat deze takken ieder jaar doorgroeien en zo de vorm en basis van de boom vormen. Snoei ieder jaar de kleine zijtakken weg. Daarna kunt u de perzikboom Prunus Persica laten groeien en haalt u alleen dode of kruisende takken weg. In een heel goed vruchtjaar kan het nodig zijn om de vruchten te dunnen. Neem eind mei of begin juni al een deel van de vruchten weg. Zeker jonge bomen kunnen beter niet volledig dragen.

Perzikbomen planten:

Plant de bomen in de volle zon en in de volle grond, het liefst op een beschutte plek. Geef vervolgens voldoende water aan de volle grond, ook bij een nectarineboom planten. De abrikozen, perziken en nectarines rijpen aan de boom en zijn het hele seizoen door te plukken. Pluk om de paar dagen de rijpe vruchten weg en laat deze nog een paar dagen narijpen, zodat het vruchtvlees goed loskomt van de schil en de pit. 

Bekijk ons assortiment en kies uit bomen als de perzikboom Prunus Persica Peregrine, de Platte Perziken boom en Prunus Persica Saturne. Ook kunt u nectarinebomen kopen, zoals de Nectarine Madame Blanchet en de Abrikozenboom Prunus Armeniaca. Daarnaast vindt u bij ons diverse soorten vaste plant, planten op stam, exotische planten, Japanse Esdoorns, groenblijvende bomen en klein bomen voor de kleinere tuinen. U geniet van gratis bezorging vanaf 300 euro.