Perzikbomen
Beeldschone bloesem én heerlijk zoete, zeer sappige perziken.
Kweek perziken in eigen tuin met een zelfbestuivende perzikboom van Bomenenzo. Al onze soorten geven heerlijk zoete, sappige vruchten en prachtige bloesem! De sfeervolle zonaanbidder is verkrijgbaar als (middel)grote boom en dwergvariant, en daarom geschikt voor iedere tuin. Ook nectarinebomen en abrikozenbomen behoren tot deze categorie.

Perzikbomen

Van hoog naar laag sorteren

Perzikbomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Perzikbomen kopen:

Er zijn verschillende soorten perzikbomen die in Nederland goed vrucht geven. De perzikbomen kunnen zowel in een grote tuin als in een kleine tuin geplant worden, zolang ze op een vrij beschutte plek staan. Kijk voor een klein blijvende boom eens bij de dwergperziken. Naast perzikbomen vind je bij ons ook Nectarinebomen en Abrikozenbomen, net als platte perziken en platte nectarines. Het verschil tussen de perzik en de nectarine is vooral de schil. Die van de nectarine is volledig glad, terwijl de perzik altijd een lichtharige schil heeft. Ook de nectarinebomen en abrikozenbomen vind je in deze categorie. 

 

Perzikbomen kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste perzikbomen kopen en nectarinebomen kopen doe je eenvoudig bij kwekerij Bomenenzo.nl. Op onze kwekerij in Lienden vind je verschillende soorten perzikbomen die je zowel online als op locatie kunt bestellen en kunt laten bezorgen. Ook voor vragen of advies ben je natuurlijk van harte welkom bij ons. Daarnaast vind je bij ons naast perziken en nectarinebomen ook abrikozenbomen. Kies bijvoorbeeld uit de Prunus Persica Peregrine, Prunus Persica Saturne, Nectarine Madame Blanchet en de Abrikozenboom Prunus Armeniaca. Ook vind je bij ons diverse soorten vaste planten, planten op stam, exotische planten, Japanse Esdoorns, groenblijvende bomen en klein bomen voor de kleinere tuinen. Je geniet van gratis bezorging vanaf 300 euro.

 

Perzikbomen verzorgen:

De perzik-, abrikozen- en nectarinebomen vereisen niet veel verzorging. Af en toe snoeien is voldoende. Pluk wel regelmatig de vruchten, zodat de boom niet te zwaar wordt. Zorg, vooral in droge periodes, voor voldoende water in de volle grond. Omdat de perzikboom Prunus Persica in de volle zon staat kan deze snel uitdrogen.

 

Perzikbomen snoeien:

Snoei de boom niet te veel terug, maar knip steeds een paar takken weg. Te diep snoeien kan schade veroorzaken aan de boom. Neem 5 takken die hoofdtakken moeten worden en snoei de andere takken weg. Laat deze takken ieder jaar doorgroeien en zo de vorm en basis van de boom vormen. Snoei ieder jaar de kleine zijtakken weg. Daarna kunt u de perzikboom Prunus Persica laten groeien en haalt u alleen dode of kruisende takken weg. In een heel goed vruchtjaar kan het nodig zijn om de vruchten te dunnen. Neem eind mei of begin juni al een deel van de vruchten weg. Zeker jonge bomen kunnen beter niet volledig dragen.

 

Perzikbomen planten:

Plant de bomen in de volle zon en in de volle grond, het liefst op een beschutte plek. Geef vervolgens voldoende water aan de volle grond, ook bij een nectarineboom planten. De abrikozen, perziken en nectarines rijpen aan de boom en zijn het hele seizoen door te plukken. Pluk om de paar dagen de rijpe vruchten weg en laat deze nog een paar dagen narijpen, zodat het vruchtvlees goed loskomt van de schil en de pit. 

Bekijk ons assortiment en kies uit bomen als de perzikboom Prunus Persica Peregrine, de Platte Perziken boom en Prunus Persica Saturne. Ook kun je nectarinebomen kopen, zoals de Nectarine Madame Blanchet en de Abrikozenboom Prunus Armeniaca.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00