Nectarine Madame Blanchet

Prunus persica 'Madame Blanchet'

v.a.: € 18,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 60-70cm, Totaalhoogte 150-175cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 22,50
Stamomtrek Patio, Stamhoogte 0.5m, Totaalhoogte 100-120cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 18,50
Stamomtrek Leivorm op rek, Stamhoogte 0.8m, Totaalhoogte 180cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 33,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Madamde Blachet is een erg bekende nectarine soort, dankzij de heerlijke zoete smaak van de vruchten. De boom is winterhard en weinig ziektegevoelig. Daarnaast is de boom zelfbestuivend én onderhoudsvriendelijk. Met deze boom kunt u zelf uw nectarines groeien in de tuin! Hoe leuk is dat?

Onze voordelen:

De Madame Blanchet is een bekend ras dankzij de heerlijke zoete geel/rode vruchten die aan deze boom groeien. De nectarine is een mutant van de perzik. De nectarine is vaak kleiner en heeft een gladde, glanzende schil. De Madame Blanchet nectarine boom dient op een warme, beschutte plek in de tuin te staan. Doordat de nectarine boom zelfbestuivend is, heeft u geen andere bestuiver nodig om vruchten te kunnen krijgen. Wel zorgt een andere bestuiver voor een rijkere oogst. Goede bestuivers voor de Madame Blanchet zijn de Perzik Amsden, Perzik Peregrine en de Nectarine Red Gold. In het voorjaar staat de boom in bloei en siert bloesem uw tuin. Daarna groeien de nectarines aan de boom. In augustus kunt u de nectarines plukken en genieten van de heerlijke smaak. De nectarines zijn door hun zoete smaak erg geschikt voor directe consumptie. De boom is weinige ziektegevoelig en winterhard tot – 20 graden.

Lees meer

Doordat de nectarine een mutant van de perzik is, gaat de verzorging op dezelfde wijze. De boom hoeft maar eens per jaar gesnoeid te worden en is hierdoor erg gemakkelijk te verzorgen. Snoei na de oogst in augustus de takken die dit jaar vruchten gedragen hebben. Deze Nectarineboom draagt namelijk vrucht op tweejarig hout. Ook kunt u kruisende- en dode- of beschadigde takken wegsnoeien. Geen in het voorjaar de boom mest zodat hij alle benodigde voedingstoffen krijgt voor een goede oogst. In de herfst kun u een laagje compost aanbrengen rondom de stam van de boom.

LET OP: Nectarinebomen zijn gevoelig voor krulziekte. Indien je het idee hebt dat jouw boom hier last van heeft, kun je hem behandelen met spuitzwavel. Dit is een biologisch product en tast de vruchten verder niet aan.

Lees meer
De Madame Blanchet kan de eerste tijd zichzelf nog niet van water voorzien, daarom dient u gedurende het eerste jaar na aanplanten de boom van water te voorzien. Geef daarom één keer per week water wanneer het droog geweest is. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per weer water geven. Geef echter geen water tijdens vorst perioden. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige droge- en warme periodes.
Lees meer
Plaats de boom op een warme- en beschutte plek in de tuin. Zorg dat de bodem goed doorlatend is en erg geen water in het aanplantgat blijft staan. Maak de bodem van het aanplantgat goed los. Maak tijdens het aanplanten gebruik van Vivimus Fruit. Dit is een bodemverbeterend middel dat de boom gelijk voorziet van alle benodigde voedingstoffen om goed te kunnen groeien. Meng een halve zak Vivimus Fruit met de uitgegraven aarde en vul hier het aanplantgat van de boom mee op. Druk na het aanplanten de grond goed aan en geef voldoende water. Plaats twee boompalen, één aan elke zijde, van de nectarine boom om scheefwaaien te voorkomen. Verbind de palen met de boom door boomband en nagels te gebruiken. Alle toebehoren kunt u op onze website vinden onder ‘accessoires’.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Nectarine Madame Blanchet
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!