Vlinderplanten
Met onze vlinderplanten geniet je van een kleurrijke mix aan vlinderstruiken en vaste planten. Creëer een vrolijke border die meer leven naar je tuin brengt!

Vlinderplanten

Van hoog naar laag sorteren

Vlinderplanten

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Vlinderplanten kopen

Wie wordt er niet vrolijk van vlinders in de tuin? De betoverend mooie fladderaars brengen veel kleur, leven en sfeer in je tuin. Maar dat niet alleen: vlinders hebben ook een belangrijke rol. Ze helpen bloemen te bestuiven, zijn een belangrijke schakel in de voedselketen en zijn nuttig omdat ze iets zeggen over hoe goed het gaat met de natuur waar ze voorkomen. Veel soorten vlinders, zowel soorten dagvlinders als nachtvlinders, zijn helaas met uitsterven bedreigd. Om de biodiversiteit (biologische diversiteit) te herstellen kun je zelf een handje helpen. Dit doe je door vlinderplanten in je tuin te planten, die als voedsel dienen voor rupsen (waardplanten) en vlinders (nectarplanten). Goed voor de biodiversiteit en natuur, en ook nog eens van enorme sierwaarde. Vaste planten die vlinders aantrekken zijn namelijk prachtige bloeiers en dus is het geen straf om je levendige tuin hiermee te verrijken! Lees snel verder en ontdek welke toppers als een magneet op vlinders werken en hoe je deze verzorgt en plant. 

Vlinderplanten kopen bij Bomenenzo

Bij Bomenenzo shop je de mooiste en beste vlinderplanten voor jouw tuin, terras of balkon. Vlinders houden van variatie, dus dat komt met ons ruime assortiment helemaal goed. Door te kiezen voor vlinderplanten zet je een belangrijke en waardevolle stap. De planten voor vlinders zijn namelijk goed voor de biodiversiteit en natuur. Maak jij de wereld mee een stukje groener? Ontdek hieronder welke vlinderplanten, -struiken en -bomen geschikt zijn voor vlinders en bijen en daarmee het herstel van de biodiversiteit. 

  • Vlinderstruiken (Buddleja davidii): zoals de naam al prijsgeeft dé perfecte struiken om vlinders aan te trekken. Vlinderstruiken komen in allerlei soorten, maten en kleuren van de bloemen. Voor ieder wat wils dus! Ze bloeien rijkelijk met grote bloemaren in de zomer, die veel soorten dagvlinders en nachtvlinders lokken, maar ook bijen, hommels en andere nuttige insecten. Wil je een rustige, elegante soort? Ga dan voor een witbloeiende plant die vlinders aantrekt, de Buddleja davidii 'White Profusion' die bloeit van juli tot september of oktober. Kan je tuin wel wat kleur gebruiken? De prachtige kleuren van de bloemen van de Buddleja davidii schitteren in iedere tuin. Fleur je tuin op met een roze, paarse, blauwe vlinderstruik of kies voor de Buddleja davidii 'Black Knight' die bloeit van juli tot september met bijzondere zwart-paarse bloemen. Van deze levendige zonaanbidders (standplaats zon of halfschaduw) genieten jij en de insecten in je tuin intens! Veel vlinderstruik zijn in matig strenge winters groenblijvende struiken en geven zo jaarlijks kleur aan je tuin.
  • Bloeiende vaste planten en bloeiende struiken: andere bloeiende vaste planten die vrolijk fladderende vlinders aantrekken zijn bijvoorbeeld de Reuzenlavendel (Perovskia atriplicifolia 'Blue Spire') met heerlijk geurende lavendelkleurige bloemetjes, Gelderse roos (Viburnum opulus) met grote witte sneeuwballen van bloemen, Kogelbloem (Cephalanthus occidentalis) met bijzondere kogelvormige bloemen, Hertshooi (Hypericum 'Hidcote') met geurende heldergele bloemen en Vlierbes (Sambucus) met schermvormige, witte, geurende bloemen. 
  • We hebben ook prachtige groenblijvende klimplanten, groenblijvende bodembedekkers en groenblijvende struiken. Keuze genoeg voor de vlinders en bijen! 
  • Bloesembomen: ga de hoogte in met bomen. Vlinders kunnen zich in de tuin beter oriënteren aan de hand van hoogteverschillen in de begroeiing. Met bloesembomen die vlinders, bijen en andere insecten aantrekken vergroot je de biodiversiteit en creëer je een levendige tuin. Kies in het ruime assortiment voor de Rode Kornoelje (Cornus sanguinea) of Gele Kornoelje (Cornus mas) met prachtige witte of gele bloemetjes in de winter op het kale hout, Wilde lijsterbes (Sorbus aucuparia) met witte bloemen in het voorjaar, Krentenboompje (Amelanchier) met fantastische witte bloesem in het voorjaar of de Gewone Vogelkers (Prunus padus) met trossen witte bloemen. 

Jouw favoriete vlinderplanten, -struiken en -bomen kopen doe je eenvoudig online via de webshop of rechtstreeks in onze kwekerij in Lienden. Bij Bomenenzo geniet je van sterke en gezonde planten en struiken vrij van ziekten en plagen tegen een betaalbare prijs. Je kunt jouw bestelling thuis laten bezorgen in heel Nederland of België (binnen 5 - 10 werkdagen bezorgd). Bij besteding vanaf €300 profiteer je zelfs van gratis bezorging! Kies voor een account aanmaken bij online kopen om je bestelling goed te kunnen volgen. Ook kun je jouw lievelingsplanten natuurlijk gratis afhalen in de kwekerij. We verwelkomen je hier graag! Voor extra informatie en persoonlijk advies staan we voor je klaar. 

Vlinderplanten verzorgen

Vlinderplanten zijn bloeiende planten en struiken. Ieder seizoen staan er andere planten in bloei die goed zijn voor de komst van vlinders, bijen en andere nuttige insecten, en dus voor de biodiversiteit. Voor bloeiende planten geldt dat ze genoeg energie nodig om rijkelijk te bloeien. Je helpt ze door middel van bemesting en voldoende water bij droog weer. Verder zul je de meeste soorten eens per jaar moeten snoeien. Het is afhankelijk van de boom of struik wanneer je deze het best snoeit en hoe je dit doet. Om vlinders ook tijdens koudere maanden in je tuin te houden, ruim je je tuin het best niet op. Door bladafval, plantenresten en snoeihout te verwijderen, neem je ze namelijk hun schuilplek af. Laat het dus gerust nog even liggen, scheelt je ook weer tijd! 

Voor meer informatie over de verzorging van onze vlinderplanten raadpleeg je het beste de pagina van de specifieke plant. Ook kun je altijd bij ons terecht voor extra informatie en persoonlijk advies. 

Vlinderplanten snoeien

De meeste bloeiende bomen, planten en struiken snoei je het best eens per jaar voor het behoud van een mooi model, jonge, vitale plant, en prachtig bloeiresultaat. Het hangt af van de boom of struik wanneer, hoe vaak en hoe je deze het best snoeit. Een bloesemboom die bijvoorbeeld langzaam groeit, zoals het Krentenboompje, hoef je niet zo vaak te snoeien als een snelgroeiende haag bijvoorbeeld. Lees daarom altijd de productinformatie van jouw gewenste vlinderplanten. Met de juiste verzorging doe je niet alleen jezelf een plezier, maar ook de vlinders in Nederland! Gebruik bij het snoeien in ieder geval altijd schoon en scherp gereedschap om ziekten en plagen te voorkomen. En laat het snoeiafval dus gerust nog even liggen voor een schuilplek voor vlinders en andere insecten. 

Vlinderplanten planten

Kun je niet wachten om jouw vlinderplanten een plekje te geven? Afhankelijk van de grootte van de plant kun je deze in de volle grond in je tuin planten of in een pot op het terras of balkon zetten. Een bloesemboom is een prachtige solitair en een vlinderstruik Buddleja davidii komt bijvoorbeeld ook in groepen goed tot zijn recht in de border. Kijk voordat je gaat planten waar je vlindervriendelijke beplanting het meest floreert. Planten die vlinders lokken zijn bloeiende vaste planten en daardoor vaak zonaanbidders. Het best is dus een standplaats zon. Om lang en rijk te bloeien hebben ze een voedzame bodem nodig. Meng bij het aanplanten speciale aanplantgrond door de bodem, wat de grond goed doorlatend en vruchtbaar maakt. Zo geef je vlinderplanten een goede start! Het is afhankelijk van de plantensoort of deze van natte grond of droge grond houdt. Voor de meeste is een te natte grond niet goed, maar een te droge grond ook niet. Na het planten is het sowieso wel van belang regelmatig water te geven, zodat de bloeiende vaste planten, bloeiende struiken of bloesembomen goed kunnen wortelen. Vervolgens is het afwachten tot je de eerste mooie vlinder in je levendige tuin ziet! 

TIP: Laat de aanplanting van jouw bloeiende struiken en planten die vlinders aantrekken – of eigenlijk vlinders, bijen en andere insecten aantrekken – aan de specialisten van Bomenenzo. Wel zo makkelijk! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00