Hoge siergrassen
Hoge siergrassen geven je tuin body, karakter en zorgen voor eenheid. De prachtige hoge grassprieten dansen sierlijk in de wind en zorgen voor een speels effect. Daarnaast geniet je vaak van een indrukwekkende bloei, magische herfstkleuren en bijzonder wintersilhouet. Tel daarbij een makkelijke verzorging op en hoge siergrassen worden helemaal aantrekkelijk!
Hoge siergrassen
Van hoog naar laag sorteren
Hoge siergrassen
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Hoge siergrassen kopen

In een mum van tijd een mooie volle tuin creëren? Voor de grote tuin zijn hoge siergrassen de perfecte aanwinst; ze geven je tuin karakter. De mooie hoge grassen dansen in de wind, hebben een speels effect en geven je tuin body. Ze zijn toe te passen in diverse soorten tuinen, van stadstuinen tot landelijke tuinen, en op verschillende manieren: als solitair, in een border met andere vaste planten, voor vakbeplanting en zelfs als haag. Door de natuurlijke uitstraling zorgen siergrassen in de border voor rust en eenheid. Er bestaan zowel hoge bladverliezende siergrassen als wintergroene siergrassen, maar de meeste behoren tot de eerste categorie. Afhankelijk van de soort, is de bloei paars, rood, wit, bruin, roze of groen van kleur. Ook het langwerpige loof van bloeiende siergrassen siergrassen kan diverse kleuren hebben – vaak groen, wit of geel – en kan zelfs bont zijn. Vanaf de nazomer zijn de meeste soorten siergrassen op hun mooist en zelfs in de winter zorgen grassen voor een bijzonder silhouet. Niet alleen zijn het mooie vaste planten, het zijn bovendien zeer onderhoudsvriendelijke soorten. Hoge grassen hoef je enkel eens per jaar te snoeien behoeven verder geen speciale zorg. Ze gedijen in de meeste tuinen goed en alle soorten die verkrijgbaar zijn bij Bomenenzo zijn winterhard.

Hoge siergrassen kopen bij Bomenenzo.nl

Bij Bomenenzo kun je terecht voor een breed assortiment aan hoge soorten siergrassen. Zo kweken we onder andere prachtig Cortaderia Pampasgras (Cortaderia selloana) – waaronder de unieke soort Roze Pampasgras (Cortaderia selloana Rosea), Pampasgras Sunningdale Silver, Pampasgras Evita, Pampasgras Mini Golden en het wintergroene siergras Pampasgras Pumila – Prachtriet / Chinees riet (Miscanthus sinensis) dat een totale hoogte van wel 300 cm kan bereiken – waaronder Chinees riet Miscanthus sinensis Strictus, Miscanthus sinensis Gracillimus, Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne en Miscanthus sinensis Morning Light – het Pijpenstrootje (Molinia caerulea), Parelgras of Prairiedropzaad (Sporobolus heterolepis), Bont Struisriet (Calamagrostis acutiflora Overdam), Struisriet (Calamagrostis acutiflora Karl Foerster), Bamboe (wel of geen woerekende Bamboe) en Vingergras (Panicum virgatum), zoals de Panicum virgatum Northwind, Panicum virgatum Dallas Blue, Panicum virgatum Heavy Metal en Panicum virgatum Rotstrahlbusch. Bekijk producten in de webshop van Bomenenzo of kom langs in onze kwekerij, waar we je graag al het moois laten zien en je kunnen voorzien van vrijblijvend persoonlijk advies. Heb je jouw favoriet(en) gevonden? Bestel je nieuwe planten en bomen gemakkelijk en snel op bomenenzo.nl. Je kunt je gewenste producten door ons laten bezorgen of gratis afhalen in de kwekerij. Bestel je voor €300,- aan bomen, vaste planten en/of accessoires, zoals grond en mest? Dan geniet je van gratis bezorging! Online kopen is makkelijk, snel en veilig. Een account aanmaken bied je de mogelijkheid om je bestelling online te volgen. Zo weet je precies wanneer we voor de deur staan en je kunt gaan genieten van je mooie nieuwe planten en/of bomen!

Hoge siergrassen verzorgen

Voordelig aan siergrassen is dat het onderhoudsvriendelijke planten zijn. Ook als je (nog) niet zo’n groene vingers hebt, kun je met deze plantensoorten goed uit de weg. Hoge siergrassen vragen enkel eens per jaar een snoei, waarna ze snel weer mooi groen uitlopen. In het voorjaar kun je ze organische mest toedienen om de groei en bloei van je mooie sierplant te bevorderen. Alle siergrassen in het assortiment van Bomenenzo zijn winterhard, sterk en ongevoelig voor ziekten en plagen, waardoor je je niet snel zorgen hoeft te maken om je topplant. Bovendien gedijen ze goed in de meeste tuinen.

Heb je vragen over de verzorging van jouw grassoort? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven je graag persoonlijk advies en alle extra informatie die je nodig hebt. Daarnaast kun je op de website adviezen in alle soorten en maten vinden. En hebben we een nieuwsblad, waarin we gratis tuinier tips delen. Heb jij je hier al voor aangemeld? Blijf op de hoogste van het laatste nieuws en zorg dat je ieder seizoen goed voorbereid ingaat om optimaal van je tuin te kunnen genieten!

Hoge siergrassen water geven

Voor siergrassen, ook hoge soorten, is een goed waterdoorlatende bodem belangrijk. In de zomer bij warm en droog weer moeten de vaste planten voldoende water krijgen om niet uit te drogen. Maar overtollig water moet ook gemakkelijk weg kunnen, omdat de meeste siergrassoorten niet van te natte voeten houden. Heb je jouw gras net aangeplant? Geef de jonge plant(en) dan direct en regelmatig water om goed te kunnen wortelen.

Hoge siergrassen snoeien

Waar je groenblijvende siergrassen niet hoeft te snoeien, geldt dit voor bladverliezende siergrassen wel. De meeste siergrassen van formaat verliezen hun blad. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld de hoge groenblijvende siergrassen Pampasgras Pumila (Cortaderia selloana Pumila) en Stipa gigantea. Vrijwel alle hoge grassen sterven in de winter bovengronds af. Daarom snoei je ze in het voorjaar, zodat ze snel weer frisgroen uitlopen met nieuwe bladeren. In grote mate afhankelijk van de soort snoei je het gras tot 10 à 30 cm boven de grond terug.

Hoge siergrassen planten

Ben je klaar om je sierplanten aan te planten in de volle grond? Grassen gedijen in de meeste tuinen goed, zolang de grond voedzaam en goed doorlatend is. De meeste soorten houden niet van te natte voeten en dus moet overtollig water gemakkelijk weg kunnen. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond voor siergrassen creëer je een luchtige, waterdoorlatende bodem met de juiste voedingsstoffen voor een goede start. Onze siergrassen staan graag op een plek in de zon of halfschaduw. Je kunt de hoge soorten op verschillende manieren toepassen, zowel als solitair, in een border, als haag of je kunt een groot vak vol grassen creëren voor een bijzonder effect. Wil je het gras toepassen als haag, dan moet je er wel rekening mee houden dat de meeste hoge planten hun blad in de winter verliezen. Een enkele soort die dat niet doet, zoals Pampasgras Cortaderia selloana Pumila, is polvormend en daarom qua vorm weer minder geschikt. De grassoorten kun je uitstekend combineren met andere vaste planten, wintergroene planten en bloeiende vaste planten, waar ze in de border bijvoorbeeld voor rust zorgen. Klaar met de aanplanting? Geef de jonge planten dan direct water, zodat ze goed kunnen gaan wortelen.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00