Blokvormen
Strak gesnoeide, blokvormige haagelementen met mooie rechte lijnen.
Heb je niet zo’n groene vingers, maar houd je wel van een mooie strakke plant? Kijk dan eens naar onze blokvormen. Deze rechthoekige zuilen hebben we voor jou al in mooie blokvorm gesnoeid en zijn te gebruiken als haagplant of solitaire blikvanger. Onze onderhoudsvriendelijke blokvormen zijn compact en blijven strak van vorm, waardoor ze geschikt zijn voor aanplanting langs lanen en in iedere tuin, ook kleine tuinen en voortuinen.
Blokvormen
Van hoog naar laag sorteren
Blokvormen
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Blokvormen kopen

Onze kant-en-klaar hagen blokvormen zijn prachtig solitair te planten. De blokken zijn allemaal 250 cm hoog, 70 cm breed, 70 cm diep én ze zijn compact van structuur. Het onderhouden is gemakkelijk, deze blokvormen hebben aan tweemaal scheren per jaar voldoende. Daarmee blijven ze strak van vorm en binnen de perken qua formaat. Blokvormen zijn geschikt voor zowel kleine- als grote tuinen.

De verschillende soorten geven je een brede keuze. Op alle blokvormen zit 100% aangroei garantie. Hoewel dat zelden van toepassing is. De blokken worden met een dusdanig sterk wortelgestel geleverd dat er bijna nooit uitval is.

TIP: Ben je op zoek naar lage hagen? Veel van deze hoge blokvormen hebben we ook beschikbaar als losse haagplanten én ook als kant en klaar hagen!

Blokvormige kant-en-klare haag kopen bij Bomenenzo.nl

Blokvormen zijn bij ons in verschillende soorten beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld blokvormige Haagbeuk Carpinus Betulus, Groene Beuk Fagus Sylvatica en Taxus Baccata beschikbaar. Met zo’n bijzondere kant-en-klare haag ben je direct verzekerd van je privacy! Heb je liever dat wij deze blokvormige hagen planten voor je? Ook daar kunnen we je mee helpen, neem vrijblijvend contact op of neem een kijkje op onze aanplant service pagina. 

Onze beschikbare soorten blokvormen

 • Haagbeuk Carpinus betulus
  De Quickhedge Haagbeuk is een onderhoudsvriendelijke, kant-en-klare blokvorm met heldergroene puntige bladeren. Deze schitterende bladeren vallen extra op door de duidelijke nerven en de dubbel gezaagde bladranden. De Carpinus betulus valt onder de bladverliezende hagen, maar zijn nieuwe bladeren lopen al vroeg in het voorjaar weer uit!
 • Gele Kornoelje Cornus mas
  Eén ding is zeker, met de Cornus mas heb je een prachtige blokvorm die je ieder seizoen weer weet te verbazen. Naast de frisgroene bladeren, geniet je namelijk van een indrukwekkende bloei in het voorjaar, sierlijke rode eetbare bessen in de zomer, én bijzonder mooie gele, oranje en rode bladkleuren in het najaar! De gele Kornoelje valt onder de bladverliezende hagen, maar loopt vlak na de bloei in februari - maart weer uit.
 • Groene Beuk Fagus sylvatica
  Met de groene Beuk ben je jaarrond zeker van privacy! Het is géén wintergroene haagplant, maar hij houdt wél zijn verdorde bladeren vast. Alleen dit zorgt er al voor dat de Fagus Sylvatica een ontzettend geliefde haag plant is. Daarnaast heeft deze blokvorm ook zeer fraaie lichtgroene bladeren met golvende randen. Deze bladeren kleuren donkergroen in de zomer en bruin in de herfst.
 • Metasequoia glyptostrobioides
  Deze soort wordt ook wel Watercypres genoemd. Het is één van de weinige conifeer-soorten die zijn bladeren verliest in het najaar. Toch maakt deze bijzondere blokvorm dat goed met zijn mooie frisgroene voorkomen in het voorjaar en de zomer.
 • Taxus baccata
  Eén van de meest geliefde  blokvormen is de Taxus baccata. Deze fantastische haagplant is wintergroen en zeer eenvoudig te onderhouden. De takken groeien vol met kleine donkergroene naalden, die jouw blokvorm een luxe uitstraling geven! De Taxus baccata wordt gezien als één van de beste buxus vervangers.

Blokvormen verzorgen

Voor vrijwel alle soorten blokvormen uit ons assortiment geldt dat ze weinig specifieke verzorging nodig hebben. Om te zorgen dat je blokvorm goed kan wennen aan de grond, is het verstandig om direct na de aanplant al voldoende water te geven. Blijf het eerste jaar (na aanplant) regelmatig water geven, dan hebben de wortels genoeg tijd om te wortelen. Daarnaast kan het raadzaam zijn om uw blokvorm te bemesten. Door te bemesten stimuleer je de groei van je haag plant én blijven de bladeren intens groen.

Blokvormen snoeien

Hoe vaak je de blokvorm moet snoeien, is afhankelijk van de soort. In het algemeen geldt dat 1 à 2 keer per jaar snoeien voldoende is. Blokvormen snoei je door middel van ‘scheren’. Voor snoei-instructies van jouw kant-en-klare haag, raadpleeg de productpagina.

Blokvormen planten

De kant-en-klare blokvormen zijn niet alleen makkelijk te onderhouden, ze zijn ook makkelijk te plaatsen! Onze soorten groeien in vrijwel alle grondsoorten en hebben bijzonder sterke wortels. Op onze blokvormen heb je ook nog eens 100% aangroeigarantie! Wil je de best mogelijke start van jouw haag plant? Meng dan wat speciale aanplant grond door de huidige bodem.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00