Taxus baccata Blokvorm

Taxus Blokvorm

v.a.: € 89,95

Formaat
Hoogte 45-50cm
€ 89,95
Hoogte 50-55cm
€ 99,95
Hoogte 55-60cm
€ 119,95
Hoogte 250cm, Breedte
Herfst 2021
€ 325,00
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Heeft u niet zulke groene vingers en wilt u toch een sierlijke wintergroene plant in uw tuin? Dan is de Taxus baccata Blokvorm zeer geschikt! Deze Taxus is makkelijk in onderhoud en u kunt er lang plezier van hebben. 

Onze voordelen:

Taxus baccata Blokvorm kopen:

Deze Taxus baccata Blokvorm is een solitair te planten Taxus. De Taxus komt veel voor in de Nederlandse tuinen als haagplant. De Taxus Blokvrom groeit langzaam en compact. Wanneer de Taxus niet wordt gesnoeid zal deze 15 tot 20 cm per jaar groeien. De Taxus Blokvorm is goed winterhard en kan twee keer per jaar strak gesnoeid worden. Aan de takken zitten kleine donkergroene naalden. Dit geeft de Taxus baccata Blokvorm een luxe uitstraling! In de herfst ziet u tussen de naalden rode besjes verschijnen. Op vrijwel iedere plek in uw tuin kan de Blokvorm worden gepland. U kunt deze Taxus in een leuke pot of in de volle grond planten. Dat maakt de Taxus baccata Blokvorm een veelzijdige haagplant die eigenlijk niet in uw tuin mag ontbreken.

Tip: vanwege de compacte groei is de Taxus baccata Blokvorm ook een goede erfafscheiding die u veel privacy kan geven!

Taxus baccata Blokvorm planten:

De Taxus baccata Blokvorm houdt van grond die licht zurig is en water goed doorlaat. Deze Taxus houdt namelijk niet van natte voeten. De Taxus baccata Blokvorm kunt u in de zon of (half)schaduw planten. De periode tussen september en april is geschikt om te planten, mits het niet vriest of er vorst op komst is. Door vorst kunnen de wortels namelijk niet goed groeien. Tijdens het aanplanten kunt u speciale aanplantgrond gebruiken.

Taxus baccata Blokvorm verzorgen:

De Blokvorm is makkelijk in onderhoud. De grond dient wat vochtig te zijn. Let in droge perioden goed op of uw Taxus genoeg water krijgt. Geef echter nooit te veel water, want hierdoor kunnen de wortels gaan rotten. De Taxus baccata is zeer winterhard. Om de Taxus baccata goed te laten groeien, kunt u in het voorjaar en zomer wat organische mest geven.

Taxus baccata Blokvorm snoeien:

Om de Taxus baccata mooi in de blokvorm te houden, kunt u twee keer per jaar snoeien: aan het einde van het voorjaar en begin van het najaar. Als u vindt dat de Taxus baccata wat te groot wordt, kunt u terugsnoeien tot op oud hout. Vanuit het oude hout groeien er vervolgens weer nieuwe takken met de mooie donkergroene naalden terug.

Tip: om te voorkomen dat de donkergroene naalden verbranden, kunt u het beste snoeien op een bewolkte dag.

Eigenschappen:

  • Bloeikleur: n.v.t. (geen bloemen)
  • Bloeitijd: n.v.t. (geen bloemen)
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: ja
  • Standplaats: zon/halfschaduw/schaduw
  • Hoogte: 200 cm
  • Winterhard: ja
  • Giftig: ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Taxus baccata Blokvorm
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Wat heb ik nodig om deze haag te planten?

Voor het aanplanten van een kant en klaarhaag heeft u de volgende producten nodig:

Is de kant en klaar haag hedera in diverse maten te koop cq hoogte en breedte ?

Er zijn 2 verschillende breedte maten leverbaar van kant en klaarhagen. De hagen van leverancier Quickhedge zijn 100cm breed. De overige hagen zijn 120cm breed.

De verschillende hoogten staan aangegeven bij het product. De meeste hagen zijn standaard 180cm hoog, maar sommige zijn zowel lager, als hoger leverbaar.

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!