Tuinplanten
Beeldschone blikvangers voor tuin, terras én balkon.

Tuinplanten fleuren uw tuin direct op en geven de buitenruimte een mooie look. Veel van onze tuinplanten worden in pot geleverd en zijn dus het hele jaar door te planten. 

Hortensia'svlinderstruiken en rhododendrons verdragen een snoeibeurt goed en deze kun je dan ook goed op maat houden. Ook hebben wij Bodembedekkers en siergrassen in onze collectie, zoals Leliegras, oftewel Liriope Muscari. Deze staan erg mooi onder een boom op stam en voorkomen hiermee onkruid in je border of tuin. De meeste tuinplanten trekken dieren in de tuin aan, zoals bijen en vlinders. 

 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Tuinplanten kopen:

Tuinplanten staan mooi in iedere buitenruimte en geven de tuin of het balkon een prachtige sfeer. Zo verkopen wij niet alleen bloeiende tuinplanten online, maar hebben we ook terras en balkonplanten in ons assortiment. In ons ruime assortiment tuinplanten vind je planten in verschillende kleuren, soorten en maten. Heb je een kleinere buitenruimte, dan kun je kiezen voor tuinplanten met een klein oppervlak. Met een grote tuin kies je bijvoorbeeld voor de populaire tuinplant Blauwe Regen. Deze plant groeit met lange bloemtrossen en kan een hoogte bereiken van 7 tot 9 meter. Qua kleuren heb je de keus uit tuinplanten met uitbundige kleuren, zoals roze, paars, blauw en geel. Hou je de tuin liever wat rustiger? Kies dan voor een vaste plant met witte bloemen, siergrassen of voor een soort die het hele jaar groen blijft. De kleur groen straalt rust uit en maakt van je buitenruimte een mooi geheel. Kies bijvoorbeeld voor een klimop, zoals de Hedera Hibernica. In onze tuinplanten webshop is een divers assortiment tuinplanten te koop. Sommige tuinplanten houden van een plek in de volle zon en andere juist van schaduw. Voor iedere tuin vind je dus wel een geschikte vaste plant. De tuinplanten kun je door ons laten bezorgen.

Tuinplanten kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste bloemen en planten kun je snel en eenvoudig online kopen bij kwekerij Bomenenzo.nl. In onze tuinplanten webshop kun je veilig betalen en ben je verzekerd van scherpe prijzen en een ruim assortiment tuinplanten online. Als je de verschillende soorten tuinplanten liever eerst bekijkt ben je van harte welkom op onze kwekerij in Lienden. De meeste tuinplanten zijn bij ons op voorraad en kun je dus meteen meenemen. Neem contact met ons op over de actuele voorraad. Ben je op zoek naar bloeiende vaste planten, de Hedera Helix, Liriope Muscari, groenblijvende planten, wintergroene planten, bloeiende tuinplanten, exotische planten, bodembedekkende planten of heesters en bomen? Ook kun je kiezen uit kant-en-klaarmatten, zoals de Vinca Minor. Naast de populaire tuinplant verkopen wij ook diverse soorten bladhoudende hagen, bladverliezende hagen en de groene beukenhaag, ook wel Fagus Sylvatica genoemd. Daarnaast vind je bij ons groenblijvende bomen, de bladverliezende heester, de bladhoudende heester, Japanse Esdoorns en planten op stam. Je kunt deze diverse planten en bomen kopen en laten bezorgen. Bij ons ben je zeker van veilig betalen en bij besteding vanaf 300 euro geniet je van gratis bezorging.

Tuinplanten verzorgen:

Er staan veel verschillende tuinplanten online die allemaal weer een andere verzorging nodig hebben. Zo geldt voor de bodembedekkende planten dat deze het liefst een plek hebben tussen bomen en heesters. De bodembedekkende planten, zoals de Lavendel en de Dwergmispel, onderdrukken de onkruidgroei in je tuin en zijn dus ideaal voor mensen die niet te veel werk willen hebben aan de buitenruimte. De meeste bodembedekkers houden van een voedingsrijke grond en moeten na de bloeitijd worden getopt. Andere bloeiende vaste planten, zoals de Blauwe Regen, oftewel de Wisteria, houden van een vochthoudende grond en hebben in droge periodes veel water nodig. Je kunt bij de tuinplanten zien welke verzorging er nodig is voor ieder soort. 

Tuinplanten snoeien:

Voor vrijwel alle bloeiende tuinplanten geldt dat ze af en toe gesnoeid moeten worden. Bij de ene tuinplant is dit omdat deze anders gaat woekeren. Bij andere soorten tuinplanten zorgt snoei ervoor dat de plant mooier tot bloei komt. Bij elke vaste plant vind je wanneer de beste periode is om te snoeien en hoe je dit moet doen. Zo moeten bij de Pluimhortensia, ook wel Hydrangea Paniculata genoemd, de bloemen ieder jaar afgeknipt worden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de Hortensia uit te dunnen of een twintig centimeter boven de grond geheel af te knippen. De Lavendel kan het beste als eerste in het voorjaar gesnoeid worden. In augustus snoei je de Lavendel voor de tweede keer en haal je de dode bloemen en stelen weg.

Tuinplanten planten:

In onze terras en balkonplanten en tuinplanten webshop vind je voor ieder plekje in de tuin, terras of op balkon wel een geschikte plant. Zo hebben wij in ons brede assortiment tuinplanten die houden van de volle zon, halfschaduw of juist een schaduwrijke plek, bladverliezende, groenblijvende planten en wintergroene planten. Ook vind je bij ons bloeiende vaste planten die dieren in de tuin aantrekken. Zo hebben wij diverse bijen en nectarplanten, zoals Lavendel en de Zonnehoed. Als je een keuze heb gemaakt, kan er geplant worden. Maak hiervoor de ondergrond onkruidvrij en goed los. Je kunt wat onbemeste potgrond toevoegen om de ondergrond te verversen. Geef na het planten altijd ruim water aan de tuinplant. 

De mooiste bloemen en planten vind je in onze tuinplanten webshop. Je kunt de verscheidende soorten tuinplanten eenvoudig online kopen voor scherpe prijzen en laten bezorgen. Zo vind je bij ons de Hedera Helix, kant-en-klaarmat Vinca Minor, Hedera Hibernica, exotische planten en diverse terras en balkonplanten. Naast de tuinplant verkopen wij ook verschillende soorten bladhoudende hagen, bladverliezende hagen en de groene beukenhaag, ook wel Fagus Sylvatica genoemd. Daarnaast vind je bij ons groenblijvende bomen, de bladverliezende heester, de bladhoudende heester, Japanse esdoorns en planten op stam. Vanaf 300 euro geniet je van gratis bezorging.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00