Tuinplanten
Beeldschone blikvangers voor tuin, terras én balkon.

Tuinplanten fleuren uw tuin direct op en geven de buitenruimte een mooie look. Veel van onze tuinplanten worden in pot geleverd en zijn dus het hele jaar door te planten. 

Hortensia'svlinderstruiken en rhododendrons verdragen een snoeibeurt goed en deze kun je dan ook goed op maat houden. Ook hebben wij Bodembedekkers en siergrassen in onze collectie, zoals Leliegras, oftewel Liriope Muscari. Deze staan erg mooi onder een boom op stam en voorkomen hiermee onkruid in je border of tuin. De meeste tuinplanten trekken dieren in de tuin aan, zoals bijen en vlinders. 

 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Tuinplanten kopen

Tuinplanten staan mooi in iedere buitenruimte en geven de tuin of het terras en balkon een prachtige sfeer. Zo verkopen wij niet alleen bloeiende tuinplanten online, maar hebben we ook terras en balkonplanten in ons assortiment. In ons ruime assortiment tuinplanten vind je planten in verschillende kleuren, soorten en maten. Heb je een kleinere buitenruimte, dan kun je kiezen voor tuinplanten met een klein oppervlak. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze rozen. Bekende rozen die weinig ruimte in beslag nemen zijn bijvoorbeeld klimrozen en stamrozen. Met een grote tuin kies je bijvoorbeeld voor de populaire tuinplant Blauwe Regen of struikrozen. Deze mooie plant groeit met lange bloemtrossen en kan een hoogte bereiken van 7 tot 9 meter. Heb je geen tuin, maar een terras of balkon dat je op wilt fleuren? Dan kun je bij ons terecht voor populaire planten in pot die geschikt zijn voor in plantenbakken en bloembakken. Qua kleuren heb je de keus uit tuinplanten met uitbundige kleuren, zoals roze, paars, blauw en geel. Houd je de tuin liever wat rustiger? Kies dan voor een vaste plant met witte bloemen, siergrassen of voor een soort die het hele jaar groen blijft. De kleur groen straalt rust uit en maakt van je buitenruimte een mooi geheel. Kies bijvoorbeeld voor een klimop, zoals de Hedera Hibernica. In onze tuinplanten webshop is een divers assortiment tuinplanten te koop. Sommige tuinplanten houden van een plek in de volle zon en andere juist van schaduw. Voor iedere tuin vind je dus wel een geschikte vaste plant. Hulp nodig hierbij? Dan geven we je graag persoonlijk advies. 

 

Tuinplanten kopen bij Bomenenzo.nl

De mooiste bloemen en planten kun je online kopen op Bomenenzo.nl. Online tuinplanten kopen in ons online tuincentrum is makkelijk, snel en veilig. Je kunt jouw nieuwe planten vers van de kweker thuis laten bezorgen of gratis afhalen in Lienden. Wij leveren zorgvuldig verpakte bomen en planten in heel Nederland en België, doen ons best voor een snelle levering en bezorgen bestellingen vanaf €300,- gratis! Dat is goedkoop planten en bomen kopen! We adviseren bij online kopen de optie account aanmaken, zodat je je bestelling online kunt volgen. Kijk voor meer informatie in onze algemene voorwaarden of neem contact met ons op. Ook als je hulp nodig hebt bij het planten kiezen, staan we graag voor je klaar. In onze tuinplanten webshop vind je talloze soorten en maten: van groenblijvende planten tot bloeiende vaste planten, eenjarige planten en exotische planten voor grote tuinen of kleine tuinen. Bekijk een greep uit ons ruime assortiment hieronder om inspiratie op te doen en kijk voor meer informatie op de specifieke pagina van een product.

Bloeiende vaste planten: met bloemen creëer je in een mum van tijd kleur en sfeer in je tuin. Ook trekken ze veel vlinders, bijen en andere insecten naar je tuin, waardoor een levendige tuin gegarandeerd is. Bloeiende tuinplanten zijn geschikt voor ieder type tuin (grote tuinen en kleine tuinen), en het terras en balkon als planten in pot. We hebben talloze soorten in ons ruime assortiment, waaronder heerlijk geurende rozen, Blauwe Druifjes, de Zonnehoed en Lavendel.

  • Bloeiende struiken en heesters: heb je iets meer ruimte, dan kunnen we prachtige bloeiende struiken ten zeerste aanraden. Als solitair of in groepen in de border bijvoorbeeld zorgen deze mooie planten voor veel sierwaarde en sfeer. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze Hortensia’s (zoals de Hydrangea macrophylla), Seringen, Vlinderstruiken, Toverhazelaar, Camellia Japonica, Rhododendron en stralende Blauwe Regen. We kweken zowel zon als schaduw struiken, waardoor je altijd een geschikte soort voor jouw gewenste plek in de tuin vindt.
  • Groenblijvende planten en groenblijvende struiken: geniet het hele jaar van groen in je tuin met groenblijvende tuinplanten en struiken. Wintergroene toppers zijn een jaarrond groene oplossing, die naast kleur ook voor privacy kunnen zorgen. Met groenblijvende haagplanten creëer je bijvoorbeeld een mooie groenblijvende haag. Ook hebben we veel Buxus soorten en Buxus vervangers die geschikt zijn voor vormsnoei. Voor welke soort groenblijvende struik of mooie plant ga jij? De Glansmispel ‘Red Robin’, Portugese Laurier (Prunus lusitanica ‘Angustifolia’), Olijfwilg (Elaeagnus ebbingei), Chinese Kamperfoelie (lonicera nitida) Japanse Hulst (Ilex crenata) of Groene Beuk (Fagus sylvatica)?
  • Klimplanten: versier je muur, schutting of pergola met klimplanten. Met deze populaire planten fleur je gemakkelijk een saai plekje in de tuin op. Bekende soorten zijn de Hedera hibernica, Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides), Blauwe Regen en Clematis. Bij Bomenenzo kweken we zowel bladverliezende als groenblijvende klimplanten.
  • Bodembedekkers: met deze toppers zeg je vaarwel tegen onkruid. Ze groeien kruipend, laag over de grond en zorgen voor een mooie groene mat. We verkopen enkel groenblijvende bodembedekkers, zodat je het hele jaar van kleur geniet. Bekijk bijvoorbeeld eens de winterharde planten Vinca minor, Ajuga reptans, Phlox en Aster.
  • Siergrassen: dit type tuinplanten is niet meer weg te denken uit Nederlandse tuinen. De razend populaire tuinplanten hebben vaak natuurlijke tinten en een rustgevende uitstraling. Daarnaast zijn ze lange tijd mooi en zeer makkelijk te verzorgen. In ons ruime assortiment vind je zowel bladverliezende als wintergroene siergrassen en ook veel bloeiende siergrassen. Denk aan de Liriope muscari, de populaire tuinplant Pampasgras en Carex.
  • Exotische planten: creëer een tropische, Oosterse of Mediterrane sfeer met gave exotische planten, zoals Bamboe, Palmen (bijvoorbeeld de Trachycarpus fortunei), en Aloë vera. Bekijk alle Mediterrane planten en andere exotische toppers in de webshop of breng een bezoekje aan onze kwekerij.

 


Tuinplanten verzorgen

Er staan veel verschillende tuinplanten online die allemaal weer een andere verzorging nodig hebben. Zo geldt voor de bodembedekkende planten dat deze het liefst een plek hebben tussen bomen en heesters. De bodembedekkende planten, zoals de Lavendel en de Dwergmispel, onderdrukken de onkruidgroei in je tuin en zijn dus ideaal voor mensen die niet te veel werk willen hebben aan de buitenruimte. De meeste bodembedekkers houden van een voedingsrijke grond en moeten na de bloeitijd worden getopt. Andere bloeiende vaste planten, zoals de Blauwe Regen, houden van een vochthoudende grond – ook weer niet een te natte grond – en hebben in droge periodes veel water nodig om een te droge grond te vermijden. Houd er rekening mee dat je vooraf dus goed kijkt welke verzorging jouw nieuwe planten nodig hebben. Je kunt bij de specifieke planten in de webshop zien welke tuinplanten verzorging er nodig is. Voor persoonlijk advies of vragen kun je natuurlijk ook bij ons terecht.

 

Tuinplanten snoeien

Voor vrijwel alle bloeiende tuinplanten geldt dat ze af en toe gesnoeid moeten worden. Bij de ene tuinplant is dit omdat deze anders gaat woekeren. Bij andere soorten planten zorgt snoei ervoor dat de plant mooier tot bloei komt. Bij elke vaste plant vind je wanneer de beste periode is om te snoeien en hoe je dit moet doen. Zo moeten bij de Pluimhortensia, ook wel Hydrangea paniculata genoemd, de bloemen ieder jaar afgeknipt worden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de Hortensia uit te dunnen of een twintig centimeter boven de grond geheel af te knippen. De Lavendel kan het beste als eerste in het voorjaar gesnoeid worden. In augustus snoei je de Lavendel voor de tweede keer en haal je de dode bloemen en stelen weg.

 

Tuinplanten planten

In onze terras en balkonplanten en tuinplanten webshop vind je voor ieder plekje in de tuin, terras of op balkon wel een geschikte plant. Zo hebben wij in ons brede assortiment tuinplanten die houden van de volle zon, halfschaduw of juist een schaduwrijke plek. Ook heb je planten die het overal goed doen, zoals de Hedera hibernica. Als je jouw planten binnen hebt, kan er geplant worden. Maak hiervoor de ondergrond onkruidvrij en goed los. We adviseren om goede potgrond te gebruiken voor een luchtige en voedzame bodem. Zo krijgen de nieuwe planten een goede start. Geef de jonge tuinplanten na het planten altijd ruim water, zodat ze goed kunnen gaan wortelen. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00