Tuinplanten
Beeldschone blikvangers voor tuin, terras én balkon.

Tuinplanten fleuren uw tuin direct op en geven de buitenruimte een mooie look. Veel van onze tuinplanten worden in pot geleverd en zijn dus het hele jaar door te planten. 

Hortensia'svlinderstruiken en rhododendrons verdragen een snoeibeurt goed en deze kun je dan ook goed op maat houden. Ook hebben wij Bodembedekkers en siergrassen in onze collectie, zoals Leliegras, oftewel Liriope Muscari. Deze staan erg mooi onder een boom op stam en voorkomen hiermee onkruid in je border of tuin. De meeste tuinplanten trekken dieren in de tuin aan, zoals bijen en vlinders. 

 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Tuinplanten kopen

Tuinplanten staan mooi in iedere buitenruimte en geven de tuin of het balkon een prachtige sfeer. Zo verkopen wij niet alleen bloeiende tuinplanten online, maar hebben we ook terras en balkonplanten in ons assortiment. In ons ruime assortiment tuinplanten vind je planten in verschillende kleuren, soorten en maten. Heb je een kleinere buitenruimte, dan kun je kiezen voor tuinplanten met een klein oppervlak. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze rozen. Bekende rozen die weinig ruimte in beslag nemen zijn bijvoorbeeld klimrozen en stamrozen. Met een grote tuin kies je bijvoorbeeld voor de populaire tuinplant Blauwe Regen of struikrozen. Deze mooie plant groeit met lange bloemtrossen en kan een hoogte bereiken van 7 tot 9 meter. Heb je geen tuin, maar een terras of balkon dat je op wilt fleuren? Dan kun je bij ons terecht voor populaire planten in pot die geschikt zijn voor in plantenbakken en bloembakken. Qua kleuren heb je de keus uit tuinplanten met uitbundige kleuren, zoals roze, paars, blauw en geel. Houd je de tuin liever wat rustiger? Kies dan voor een vaste plant met witte bloemen, siergrassen of voor een soort die het hele jaar groen blijft. De kleur groen straalt rust uit en maakt van je buitenruimte een mooi geheel. Kies bijvoorbeeld voor een klimop, zoals de Hedera Hibernica. In onze tuinplanten webshop is een divers assortiment vaste tuinplanten te koop. Sommige tuinplanten houden van een plek in de volle zon en andere juist van schaduw. Voor iedere tuin vind je dus wel een geschikte vaste plant. Hulp nodig hierbij? Dan geven we je graag persoonlijk advies. 

Tuinplanten kopen bij Bomenenzo.nl

De mooiste bloemen en planten kun je snel en eenvoudig online kopen bij kwekerij Bomenenzo.nl. In onze tuinplanten webshop kun je veilig betalen en ben je verzekerd van scherpe prijzen en een ruim assortiment tuinplanten online. Als je de verschillende soorten en maten planten liever eerst bekijkt ben je van harte welkom op onze kwekerij in Lienden. De meeste tuinplanten zijn bij ons op voorraad en kun je dus meteen meenemen. Neem contact met ons op over de actuele voorraad. Ben je op zoek naar groenblijvende planten / wintergroene planten, eenjarige planten, winterharde planten, winterharde struiken, bloeiende tuinplanten, bloeiende struiken, groenblijvende struiken, groenblijvende haagplanten voor bladhoudende hagen, bladverliezende hagen, exotische planten, bloeiende vaste planten (zoals de Hydrangea macrophylla), groenblijvende bodembedekkers, planten op stam, planten in pot, groenblijvende klimplanten zoals de Toscaanse Jasmijn of kant-en-klaarmatten, zoals de Vinca Minor? Dan ben je bij Bomenenzo aan het juiste adres! Je kunt deze diverse groene en bloeiende planten, bomen en hagen online kopen en door ons gemakkelijk laten bezorgen. Bij ons ben je zeker van veilig betalen en bij besteding vanaf €300 geniet je van gratis bezorging. Dat is nog eens goedkoop tuinplanten shoppen!

Tuinplanten verzorgen

Er staan veel verschillende tuinplanten online die allemaal weer een andere verzorging nodig hebben. Zo geldt voor de bodembedekkende planten dat deze het liefst een plek hebben tussen bomen en heesters. De bodembedekkende planten, zoals de Lavendel en de Dwergmispel, onderdrukken de onkruidgroei in je tuin en zijn dus ideaal voor mensen die niet te veel werk willen hebben aan de buitenruimte. De meeste bodembedekkers houden van een voedingsrijke grond en moeten na de bloeitijd worden getopt. Andere bloeiende vaste planten, zoals de Blauwe Regen, oftewel de Wisteria, houden van een vochthoudende grond – ook weer niet een te natte grond – en hebben in droge periodes veel water nodig om een te droge grond te vermijden. Houd er rekening mee dat je vooraf dus goed kijkt welke verzorging jouw nieuwe planten nodig hebben. Je kunt bij de specifieke planten in de webshop zien welke tuinplanten verzorging er nodig is. Voor persoonlijk advies of vragen kun je natuurlijk ook bij ons terecht.

Tuinplanten snoeien

Voor vrijwel alle bloeiende tuinplanten geldt dat ze af en toe gesnoeid moeten worden. Bij de ene tuinplant is dit omdat deze anders gaat woekeren. Bij andere soorten planten zorgt snoei ervoor dat de plant mooier tot bloei komt. Bij elke vaste plant vind je wanneer de beste periode is om te snoeien en hoe je dit moet doen. Zo moeten bij de Pluimhortensia, ook wel Hydrangea Paniculata genoemd, de bloemen ieder jaar afgeknipt worden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de Hortensia uit te dunnen of een twintig centimeter boven de grond geheel af te knippen. De Lavendel kan het beste als eerste in het voorjaar gesnoeid worden. In augustus snoei je de Lavendel voor de tweede keer en haal je de dode bloemen en stelen weg.

Tuinplanten planten

In onze terras en balkonplanten en tuinplanten webshop vind je voor ieder plekje in de tuin, terras of op balkon wel een geschikte plant. Zo hebben wij in ons brede assortiment tuinplanten die houden van de volle zon, halfschaduw of juist een schaduwrijke plek, bladverliezende en groenblijvende tuinplanten. Ook vind je bij ons bloeiende vaste planten die dieren aantrekken en zorgen voor een levendige tijd. Zo hebben wij diverse bijen- en nectarplanten, zoals Lavendel en de Zonnehoed. Als je de juiste keuze heb gemaakt, kan er geplant worden. Maak hiervoor de ondergrond onkruidvrij en goed los. Je kunt wat onbemeste potgrond toevoegen om de ondergrond te verversen. Geef de nieuwe planten na het planten altijd ruim water, zodat ze goed kunnen gaan wortelen. 

De mooiste bloemen en planten vind je in onze tuinplanten webshop. Bij Bomenenzo kun je online tuinplanten kopen tegen scherpe prijzen en vervolgens door ons laten bezorgen. Zo vind je in de kwekerij verscheidende soorten tuinplanten, waaronder de Hedera Helix, kant-en-klaarmat Vinca Minor, Hedera Hibernica, exotische planten en diverse terras en balkonplanten. Naast tuinplanten verkopen wij ook verschillende soorten bladhoudende hagen zoals de Japanse Hulst / Ilex crenata, Portugese Laurier / Prunus lusitanica ‘Angustifolia’, siergrassen als de Festuca glauca, Liriope muscari en Zegge Carex, en sierbomen zoals Japanse esdoorns, de Perzische Slaapboom en Mediterrane boom. Goedkoop planten en bomen kopen vers van de kweker doe je via de webshop of door gezellig een bezoekje te brengen aan onze kwekerij. Kies je voor online planten kopen, dan zorgen wij voor een snelle levering en profiteer je bij bestellingen vanaf €300 van gratis bezorging!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00