Lavendel Hidcote

Lavandula angustifolia Hidcote

v.a.: € 1,45

Formaat
Hoogte 10-15cm, Potmaat P9
€ 1,45
Hoogte 20-25cm, Potmaat C2
€ 5,30
Hoogte 10-15cm, Potmaat 6-pack
€ 9,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Lavendel Hidcote is een schitterende bodembedekker met blauwpaarse bloemen. De plant is een kleurrijke toevoeging aan uw tuin en ook nog eens heerlijk geurend. Ideaal voor langs sierbestrating!

Onze voordelen:

Of u nu een middelgrote, grote of kleine tuin heeft: de Lavendel Hidcote (Lavandula angustifolia Hidcote) is een schitterende tuinplant die een heerlijke geur verspreidt. De blauwpaarse bloemen van juni tot en met augustus zorgen voor het ultieme zomergevoel. Tijdens de bloeitijd weten vlinders en bijen de plant graag te vinden. Dit maakt uw tuin nóg kleurrijker en levendiger. In het najaar zijn de bloemen van de Lavendel zeer fraai om te drogen. Deze soort wordt 40 tot 50 centimeter groot en blijft ook in de winter mooi groen. De Lavendel Hidcote kopen doet u eenvoudig online bij Bomenenzo.nl.

De Lavendel Hidcote is een prachtige mediterrane blikvanger: uw tuin lijkt net Zuid-Frankrijk!

TIP: De Lavendel schittert ook prachtig in een pot. Mix en match meerdere planten met elkaar op uw terras of balkon en geniet de hele zomer door…

  • Bloeikleur: Paarsblauw
  • Bloeitijd: Juni - Augustus
  • Bladkleur: Grijs - Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Volle zon
  • Hoogte: 40 - 50 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
De Lavendel Hidcote behoeft weinig bijzonder onderhoud. U heeft er dus vrijwel geen omkijken naar. Voor een nóg rijkere bloei kunt u de grond verbeteren met het middel Vivimus, gemakkelijk online te bestellen bij Bomenenzo.nl.

In de zomer wordt de Lavendel Hidcote zo’n 40 tot 50 centimeter hoog. Twee keer per jaar dient de plant gesnoeid te worden: één keer in maart en één keer in september. Met een heggenschaar is het snoeien een fluitje van een cent. Bij de snoei in september knipt u de uitgebloeide bloemen en het topje van de takken af. Tijdens de snoeibeurt in maart mag u rigoureuzer te werk gaan en de takken tot 20 centimeter boven de grond afknippen. Snoei de takken niet te ver terug, er moet nog wel groen zichtbaar zijn. Als u niet snoeit zal de Lavendel Hidcote na verloop van tijd verhouten.

TIP: Gebruik nooit bemeste tuinaarde voor uw Lavendel. Kalk daarentegen is wél bevorderlijk voor een rijke bloei van de plant.
Lees meer
De Lavendel is een makkelijke tuinplant die goed bestand is tegen droogte. U hoeft hem daarom niet veel water te geven. Is het lange tijd erg droog in de zomer? Dan kunt u uw plant eventueel wat water geven. Als uw Lavendel in een pot staat zult u dit wekelijks moeten doen. Ook na de aanplant heeft hij water nodig.
Lees meer
De Lavendel Hidcote planten doet u het beste op een standsplaats in de volle zon. Een zonnige plek in uw plantenborder is dus uitstekend geschikt. De tuinplant schittert het meest uitbundig in kalkrijke zandgrond. Als u in een regio met kleigrond woont kunt u altijd wat zand door de bodem mengen. Hiermee is een geslaagde aanplant gegarandeerd! Om een mooie volle struik te creëren kunt u het beste 9 Lavendel Hidcotes per vierkante meter planten.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lavendel Hidcote
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!