Citroenboom
vragen? 0344 22 81 00

Citroenboom

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Citroenboom kopen

De Citroenboom Citrus is de plant om uw terras of tuin een mediterrane sfeer te geven. De Citroenboom is in ons klimaat alleen geschikt om te houden in een plantenbak of om te planten in pot. Wanneer u de Citroenboom in de volle grond plant kunt u deze niet goed beschermen tegen vorst.  De Citroenboom staat graag in de volle zon op een beschutte plaats tegen wind. In het voorjaar verschijnen er aan de Citroenboom heerlijk geurende bloemetjes. Hierna zullen de Citroenen aan de boom gaan groeien. Voor u kunt gaan genieten van de heerlijke citroen moet u wel wat geduld hebben. Een Citroen doet er gemiddeld 10 maanden over om te groeien en te rijpen. 

Bij bomenenzo.nl heeft u veel keuze in de soorten Citroenbomen. Gaat u voor de Citroenboom Citrus Limonia of de Sukade Citroen. Ook als u een grote plant of liever een kleinere wilt bent u bij ons op het juiste adres. Wij verkopen naast de Citroenboom nog veel meer soorten mediterrane planten. Maar ook als u opzoek bent naar bomen, struiken, vaste planten, Japanse esdoorn, kunststof bloempotten, blauwe regen dan is bomenenzo.nl de winkel voor u. Wij heten u van harte welkom op onze kwekerij maar u kunt ook al onze producten online bestellen. Citroenboom kopen en andere mediterrane planten gaat makkelijk en snel bij bomenzo.nl Wij beschikken over een eigen bezorgdienst en streven ernaar dat u de bestelling binnen 5-10 werkdag in huis heeft. Voor meer informatie lees onze algemene voorwaarden. 

 

Verzorging van de Citroenboom 

Uw boom laten overwinteren: Laat uw Citroenboom overwinteren op een lichte plek bij een tempratuur niet lager dan 5 graden. Zorg dat de plant niet op een zeer koude vloer staat. Wanneer de vloer koud is leg dan iets tussen de pot en de vloer. Geef de Citroenboom in de winter een keer per maand een halve liter water. Verder is het belangrijk dat bij het laten overwinteren de Citroenboom op een lichte plek staat. Aan het eind van de winter wanneer het niet meer vriest kunt u de boom buiten weer een mooi plaatsje geven. 

Het kan gebeuren dat de Citroenboom in het voorjaar wat blad verliest of wat gele bladeren heeft dit is niet erg zolang de boom maar nieuwe uitlopers heeft ontwikkeld. 

Wanneer u de Citroenboom weer buiten heeft staan op een zonnige plek geeft u deze regelmatig water. Hoeveel water hangt af van waar u citroenboom staat. Laat de Citroenboom nooit uitdrogen.  Wissel af met regenwater en water uit de kraan. In kraanwater zit veel kalk en dat is waar een Citrus Limon niet zo van houdt.

 

Citroenboom snoeien

De Citrus Limonia snoeien is niet nodig. Vind u de plant te groot worden knip dan wat takken terug. Houd er rekening mee dat u aan de gesnoeide takken een jaar geen vruchten zal krijgen. 

 

Citroenboom planten

De Citroenboom planten is niet moeilijk. Wanneer u de Citroenboom gaat planten zorg dan dat wanneer de plant in de pot staat overtollig water nog goed weg kan. Dit kunt u oplossen door gebruik te maken van Hydro korrels en gaten onderin de pot. Gebruik met het planten van de Citroenboom onze speciaal Mediterrane aanplantgrond.  

 Tip: Hoe groter de pot, hoe groter uw Citroenboom gaat worden.

 Tip: In de winter uw citroenboom nooit laten buiten staan. Haal uw Citroenboom naar binnen voor het gaat vriezen.