Citroenboom
Geniet van een heerlijk zomers gevoel met deze zonaanbidder.
Ervaar het hele jaar een vakantiegevoel met vrolijke citroenbomen op je terras of balkon. Met onze citroenbomen geïmporteerd uit Spanje creëer je binnen een handomdraai een Mediterrane sfeer op je patio. Geniet met de juiste winterbescherming in het voorjaar van heerlijk geurende bloesem en na verloop van tijd citroenen aan de boom. In ons Nederlandse klimaat houd je een citroenboom het best in een pot of plantenbak en laat je de zuidelijke eyecatcher overwinteren op een vorstvrije plek.
Citroenboom
Van hoog naar laag sorteren
Citroenboom
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Citroenboom kopen

De Citroenboom Citrus is de plant om je terras of tuin een mediterrane sfeer te geven. De Citroenboom is in ons klimaat alleen geschikt om te houden in een plantenbak of om te planten in pot. Wanneer je de Citroenboom in de volle grond plant kun je deze niet goed beschermen tegen vorst.  De Citroenboom staat graag in de volle zon op een beschutte plaats tegen wind. In het voorjaar verschijnen er aan de Citroenboom heerlijk geurende bloemetjes. Hierna zullen de Citroenen aan de boom gaan groeien. Voor je kunt gaan genieten van de heerlijke citroen moet je wel wat geduld hebben. Een Citroen doet er gemiddeld 10 maanden over om te groeien en te rijpen. 

Bij Bomenenzo.nl heb je veel keuze in de soorten Citroenbomen. Ga je voor de Citroenboom Citrus Limonia of de Sukade Citroen. Ook als je een grote plant of liever een kleinere wilt ben je bij ons op het juiste adres. Wij verkopen naast de Citroenboom nog veel meer soorten mediterrane planten. Maar ook als je opzoek bent naar bomen, struiken, vaste planten, Japanse esdoorn, kunststof bloempotten, blauwe regen dan is Bomenenzo.nl de winkel voor je. Wij heten je van harte welkom op onze kwekerij maar je kunt ook al onze producten online bestellen. Citroenboom kopen en andere mediterrane planten gaat makkelijk en snel bij Bomenenzo.nl Wij beschikken over een eigen bezorgdienst en streven ernaar dat je de bestelling binnen 5-10 werkdagen in huis hebt. Voor meer informatie lees onze algemene voorwaarden. 

 

Verzorging van de Citroenboom 

Je boom laten overwinteren: Laat je Citroenboom overwinteren op een lichte plek bij een tempratuur niet lager dan 5 graden. Zorg dat de plant niet op een zeer koude vloer staat. Wanneer de vloer koud is leg dan iets tussen de pot en de vloer. Geef de Citroenboom in de winter een keer per maand een halve liter water. Verder is het belangrijk dat bij het laten overwinteren de Citroenboom op een lichte plek staat. Aan het eind van de winter wanneer het niet meer vriest kun je de boom buiten weer een mooi plaatsje geven. 

Het kan gebeuren dat de Citroenboom in het voorjaar wat blad verliest of wat gele bladeren heeft dit is niet erg zolang de boom maar nieuwe uitlopers heeft ontwikkeld. 

Wanneer je de Citroenboom weer buiten hebt staan op een zonnige plek geef je deze regelmatig water. Hoeveel water hangt af van waar de citroenboom staat. Laat de Citroenboom nooit uitdrogen.  Wissel af met regenwater en water uit de kraan. In kraanwater zit veel kalk en dat is waar een Citrus Limon niet zo van houdt.

 

Citroenboom snoeien

De Citrus Limonia snoeien is niet nodig. Vind u de plant te groot worden knip dan wat takken terug. Houd er rekening mee dat je aan de gesnoeide takken een jaar geen vruchten zal krijgen. 

 

Citroenboom planten

De Citroenboom planten is niet moeilijk. Wanneer je de Citroenboom gaat planten zorg dan dat wanneer de plant in de pot staat overtollig water nog goed weg kan. Dit kun je oplossen door gebruik te maken van Hydro korrels en gaten onderin de pot. Gebruik met het planten van de Citroenboom onze speciaal Mediterrane aanplantgrond.  

 Tip: Hoe groter de pot, hoe groter je Citroenboom gaat worden.

 Tip: In de winter je citroenboom nooit laten buiten staan. Haal je Citroenboom naar binnen voor het gaat vriezen. 

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00