Dwerghortensia
Klein van stuk, groot van karakter.
Ook in je kleine tuin kun je genieten van de prachtige uitbundige en lange bloei van de Hortensia. De Hortensia’s in deze categorie zijn dan misschien klein, de sierwaarde is hierdoor niet minder groot! Verander je kleine tuin in een paarse, roze, blauwe of witte bloemenzee en verwelkom de mooiste vlinders, bijen en andere insecten.

Dwerghortensia

Van hoog naar laag sorteren

Dwerghortensia

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Dwerghortensia kopen

De Hydrangea macrophylla Little XS soorten zijn zeer populair. Doordat deze prachtige plant klein blijft past hij in iedere tuin. We hebben deze vaste plant in verschillende kleuren: paars (‘Little purple’), roze (‘Little pink’), wit (‘Little white’) en blauw (‘Little blue’). De Hydrangea macrophylla XS bloeit van juni tot september met schitterende bolvormige bloemen. Ben je op zoek naar een Hortensia die echt klein blijft dan is de Hortensia Little XS de plant voor jouw tuin. Deze kleine Hortensia word niet groter dan 60 cm en is dus ook zeer geschikt voor kleine tuinen! 

 

Dwerghortensia kopen bij bomenenzo.nl

Een hortensia hydrangea macrophylla koop je gemakkelijk en snel bij Bomenenzo.nl. Wij hebben een zeer groot assortiment in Hortensia soorten. De Hortensia Little XS hebben wij in de kleuren wit, blauw, roze, paars. Bij Bomenenzo.nl ben je verzekerd van de beste kwaliteit van de Hortensia. Je kunt de planten kopen via onze site, maar uiteraard ben je ook van harte welkom om je eigen plant uit te zoeken bij ons op de kwekerij!

 

Dwerghortensia verzorgen

Hortensia's zijn niet moeilijk als het gaat om de verzorging. Het belangrijkste wanneer je een Hortensia in de tuin of pot heeft staan is dat de grond altijd wat vochtig is. Daarom is het belangrijk wanneer het langere tijd droog is of je hortensia veel in de zon staat hier extra allert op te zijn en de plant regelmatig extra vocht geven. De meeste hortensia's staan liever niet in de felle zon. Wanneer de Hortensia toch in de felle zon staat scherm deze dan hiervoor af door middel van een parasol. 

 

Dwerghortensia snoeien

Doordat de Hortensia niet groot wordt hoef je deze niet of weinig te snoeien. Er zijn hortensia's die op oud hout bloeien of op nieuw hout. Dit maakt verschil hoe je de hortensia moet snoeien. Hoe je de hortensia moet snoeien kun je vinden bij het product. 

 

Dwerghortensia planten

Een Hydrangea macrophylla kun je het gehele jaar planten behalve als het vriest. Je kunt een Hortensia Little XS zowel in een pot, als in je tuin planten. Een heel prettig voordeel van deze Little XS is dat ze ook zéér geschikt zijn voor kleine tuinen. Wanneer je deze vaste plant in de volle grond plant, kun je dit als solitair doen of met meerdere planten bij elkaar. Ga dan uit van 4 a 5 planten per vierkante meter. Combineer bijvoorbeeld de Hydrangea macrophylla Little white met de Little blue. Blauwe Hortensia’s en witte Hortensia’s zorgen voor een rustige sfeer. Zorg voor goede vruchtbare grond voordat je de kleine Hortensia gaat planten. Je kunt hier voor onze Aanplant grond gebruiken. Geef deze kleine plantjes regelmatig water na het aanplanten. Zet de kleine Hortensia het liefst op een plek in volle zon of halfschaduw.

TIP: Wil je in huis ook kunnen geniet van de prachtige bloemen die jouw hortensia geven. Knip dan wat bloemen af en zet deze op een vaas. Ook kun je de bloemen laten drogen. Zo heb je ook in de winter plezier van deze schitterende bloemen!

TIP: Combineer deze mini Hortensia met een grotere, zoals Hortensia Annabelle of een mooie Pluimhortensia (Hydrangea paniculata).

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00