Leifruitbomen
Compacte fruitbomen met een opmerkelijk rijke oogst.
Leifruitbomen zijn ontzettend populair. Dat is logisch: ze zijn de perfecte uitkomst voor als je graag fruit uit eigen tuin plukt, maar niet zo veel ruimte hebt. Onze sierlijke leifruitbomen hebben we tijdens de groei begeleid door een stevig raamwerk. Ze zijn compact, makkelijk te onderhouden en geven een grote opbrengst aan heerlijk fruit!

Leifruitbomen

Van hoog naar laag sorteren

Leifruitbomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Leifruitbomen kopen

Fruitbomen in leivorm zijn een geweldige uitkomst als je graag zelf fruit uit je tuin plukt, maar te weinig ruimte hebt voor een gewone fruitboom. Leifruitbomen zijn overigens wèl gewone fruitbomen, die tijdens hun groei worden begeleid door een stevig raamwerk. Deze leibomen hebben weinig ruimte nodig, zijn makkelijk in onderhoud en geven bovendien veel fruit! Ziekten en plagen komen niet veel voor bij deze bomen. Ze zijn ook nog eens beschikbaar in vele verschillende soorten en maten. Bekijk alle beschikbare varianten uit ons assortiment, óf lees hieronder eerst meer informatie over het verzorgen, snoeien en planten van deze prachtige fruitbomen. Bij BomenEnzo kun je de Leifruitbomen gemakkelijk online kopen. Naast de Leifruitbomen hebben wij ook o.a. (groenblijvende) leibomen, groenblijvende bomen, vaste planten, exotische planten en bomen, mediterrane bomen, bomen op stam, kant-en-klaar hagen, haagplanten, Borderpakketten en meerstammige bomen. Naast Leifruitbomen hebben wij ook halfstam fruitbomen, laagstam fruitbomen en hoogstramfruitbomen. Bekijk ook eens de Malus Domestica Elstar, Pyrus Communis Conference, Coxs orange Pippin of de Malus Domestica James Grieve. Wij hebben voor ieder wat wils voor zowel kleine tuinen als (middel) grote tuinen. En dit alles, koop je online via onze webshop. Plaats de producten in het winkelmandje en daarna kun je veilig betalen met één van onze betalingsmogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om de bestelling thuis te ontvangen óf zelf op te halen bij onze kwekerij. Je bent van harte welkom op onze kwekerij in Lienden! Ook thuisbezorgen doen wij met plezier. Bij een bestelling vanaf €300,-krijg je gratis verzending. Zelfs het aanplanten kan door ons gedaan worden. Bekijk hiervoor onze aanplantservice. Heb je nog vragen of hulp nodig bij het maken van een keuze? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

Tip: bekijk ook eens onze andere fruitbomen, zoals de oude fruitbomen of hoogstamfruitbomen. Of bekijk iets heel anders; namelijk de prachtige Japanse Esdoorns!

Fruitbomen leivorm verzorgen

Het verzorgen van leifruit is over het algemeen heel eenvoudig. De leifruit bomen zijn makkelijk in onderhoud. Ook komen ziekten en plagen niet veel voor. Bekijk voor alle specifieke verzorgingstips de productpagina van de door jouw gewenste leifruitboom. Houdt er in ieder geval wel rekening mee dat iedere boom de eerste maanden na aanplant zijn watervoorziening nog niet goed zelf kan regelen. Geef de fruitboom in die periode dus regelmatig water. Als de boom goed heeft geworteld, kan hij zichzelf grotendeels voorzien van water. Toch is het wel verstandig om, vooral in perioden van langdurige warmte en droogte, de fruitboom van wat extra water te voorzien.

Leifruit bemesten

Door de leifruitboom te bemesten stimuleer je zijn groei en bloei, en houd je ook zijn weerstand hoog. Bemesten kan bovendien ook een positief effect hebben op de hoeveelheid fruit die hij zal groeien. Bemest de leifruitbomen daarom in ieder geval één keer in het voorjaar.

Leifruitbomen snoeien

Het ideale van een leifruitboom is dat hij, door zijn compacte groei, makkelijk in onderhoud is! De meeste fruitbomen kunnen het best worden gesnoeid tussen november en februari. In deze periode zitten bomen in een soort ruststand, en groeien ze het minst. De fruitboom heeft dan genoeg tijd om te herstellen, voordat de echte groei in het voorjaar weer begint.

Het snoeien van leifruit kan in drie stappen:

  1. Toppen van de stam: Wanneer je de leifruitboom hoog genoeg vindt, kun je de bovenkant van de stam gaan ‘toppen’ of inkorten (snoeien).
  2. Draagtakken snoeien: De draagtakken zijn de takken die direct aan de stam groeien, ze groeien langs de zijkanten van het raamwerk. Houd deze takken op een lengte van ongeveer één meter. Probeer altijd een minimale ruimte van 10 cm aan te houden tussen twee draagtakken. Komt er een nieuwe draagtak die dichter op de oude tak groeit dan die 10 cm? Kies er dan bijvoorbeeld voor om de oude draagtak volledig weg te snoeien, en de nieuwe te gaan leiden langs het raamwerk.
  3. Sporen en wildgroeiende takjes: Aan de draagtakken kunnen er twee verschillende takken groeien: sporen en wilde scheuten. De wilde takjes zijn dun en lang, en hebben weinig knoppen. Deze takjes kun je geheel verwijderen. Sporen zijn de nieuw gevormde takken die veel meer knoppen bevatten en ook ietsje dikker zijn. Deze takken kun je het beste met rust laten, want hier gaan het volgende jaar de vruchten aan groeien.

Leifruitbomen planten

De specifieke plantinstructies van de gewenste leifruitboom kun je vinden op de specifieke productpagina. Uiteraard zijn er wel wat regels die van toepassing zijn voor alle soorten. Voor alle fruitbomen geldt namelijk dat je ze het beste kunt aanplanten tussen oktober en maart. Zoals al eerder vermeld, zitten bomen dan in een periode van rust. Omdat de Leifruitboom dan niet bezig hoeft te zijn met zijn groei, kan hij zijn energie besteden aan het goed wortelen in de bodem. Ga je meerdere bomen naast elkaar planten? Zet de bomen +/- 3 meter uit elkaar. Gebruik bij de aanplant van het leifruit speciale aanplant grond. Deze speciale grond zit vol voedingsstoffen en maakt de tuingrond lekker luchtig. Met aanplant grond voorzie je jouw boom van de best mogelijke start! Daarnaast is het ook belangrijk om je boom ondersteuning te bieden tijdens de groei. Maak de jonge fruitboom daarom vast aan een paar boompalen, zo voorkom je het omvallen van de leifruitboom.

Leifruitbomen kopen bij BomenEnzo.nl

Leifruitbomen kopen doet je gemakkelijk online via onze webshop. Naast een ruim assortiment van Leifruitbomen hebben wij bij BomenEnzo ook vele andere bomen en planten in ons assortiment. Zo hebben wij ook vele andere fruitbomen zoals oude fruitbomen, halfstam fruitbomen, laagstam fruitbomen en hoogstam fruitbomen. Daarnaast hebben wij ook vaste planten en bomen zoals, meerstammige bomen, groenblijvende bomen, exotische planten en bomen, mediterraanse bomen, (groenblijvende) haagplanten, bomen op stam en kant-en-klaar hagen. Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze Japanse Esdoorns, Domestica Elstar, James Grieve of Cox orange Pippin appelboom, Chinese waaierpalm, de vaste plant Pioenroos of kant-en-klaar hagen. De haagplanten en Leifruitbomen staan prachtig bij elkaar. Alle bomen, planten en accessoires klik je gemakkelijk in jouw mandje. Ben je klaar met shoppen? Dan kun je veilig betalen via één van onze betalingsmogelijkheden. Je kunt je bestelling laten bezorgen, maar ook ben je van harte welkom om langs te komen op onze kwekerij. Zoek zelf je boom of plant uit en stel al je vragen aan onze enthousiaste medewerkers. Laat je liever de bomen en planten ook door ons aanplanten? Bekijk dan onze aanplant service! Hulp nodig met het maken van een keuze, of vragen over onze service of producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00