Dubbele U-vorm Opal

Prunus domestica Opal

v.a.: € 165,00

Formaat
Stamhoogte 40cm, Totaalhoogte 155cm
€ 165,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Opal Dubbele U-vorm is een pruimenboom die vier verticaal geleide hoofdtakken heeft. De Opal pruim is een paarsrode/ blauwe pruim met een zoete smaak die zeer makkelijk te telen is. De zelfbestuivende boom is winterhard en heeft niet veel verzorging nodig.

Onze voordelen:

De Prunus Domestica Opal dubbele u-vorm is een pruimenboom met vier verticaal geleide hoofdtakken. Deze boom heeft wat ruimte nodig om te kunnen ontwikkelen tot een echt boompje. In het voorjaar rond april/ mei zal de boom met zelfbestuivende bloemen bloeien. Doordat de Opal zelf bestuivend is heeft u geen andere soort nodig om vruchten te kunnen groeien. Na de bloei zullen de pruimen zich vormen. De Opal is een zoete pruim die zeer makkelijk te telen is. Hierdoor is het een zeer geschikte pruimenboom voor in particuliere tuinen. De Opal is winterhard en geeft zijn vrucht redelijk vroeg. Al in juli kunnen de mooie, paarsrode tot donkerblauwe vruchten geplukt worden. De vrucht is geschikt voor consumptie en u kunt een rijke oogst verwachten. De boom staat het liefst op een zonnige standplaats. Hoe meer zon, hoe zoeter de pruimen. De Opal groeit op vrijwel alle tuinbodems, mits ze niet te vochtig zijn.

Lees meer
Het snoeien van de Opal hoeft maar eens per jaar. De beste tijd om dit te doen is tussen april en september. Snoei nooit in de winter. Snoei op een warmere dag, wanneer er geen regen voorspeld is, zo kan de boom goed herstellen. Snoei dode- en beschadigde takken weg en werk zo ver mogelijk van de 4 hoofdtakken af. Laat de verticale hoofdtakken dan ook door groeien. Wanneer ze de gewenste hoogte bereikt hebben kunt u de toppen er op die hoogte afknippen. Knip de takken die op de hoofdtakken groeien op 10 cm van de hoofdtak af. De takjes zullen na verloop van tijd dikker worden en vruchten gaan dragen. Bemest de boom één of twee keer per jaar en strooi om het jaar een beetje kalk.
Lees meer
Zorg ervoor dat de pruimenboom Opal het gedurende eerste jaar na aanplanten genoeg water krijgt. Wanneer het een week -zo goed als- droog geweest is geeft u één keer water. Is het ook erg warm, geef dan twee á drie keer per week water. Geef echter nooit water tijdens periodes met vorst. Na het eerste jaar hoeft u alleen water te geven wanneer het langdurig droog en warm is.
Lees meer
Plaats de pruimenboom in een goed doorlatende bodem op een zonnige plek. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels of kluit van de Opal boom, laat deze dan zitten. Wanneer u dit wél verwijderd is de kans groot dat u de wortels beschadigd en vervalt tevens uw hergroeigarantie. Graaf een gat dat 5 á 10 cm breder en dieper dan de wortels (incl. zak of korf) is. Meng de uitgegraven grond met een halve zak Vivimus Fruit, die u kunt vinden in onze webshop onder ‘accessoires’. Vivimus is een organische bodemverbetaar die ervoor zorgt dat de boom alle benodigde voedingstoffen binnen zal krijgen. Plaats de boom in het plantgat en vul het op met het mengsel van aarde en Vivimus. Druk de grond stevig aan en geef daarna voldoende water. Gebruik twee boompalen, één aan elke zijde, van de boom om scheefwaaien te voorkomen. Verbind deze met de boom door boomband en nagels te gebruiken. Ook deze producten kunt u gewoon op onze webshop vinden! Kijk hiervoor onder het kopje ‘accessoires’.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dubbele U-vorm Opal
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!