Bodembedekkers
Zeg vaarwel tegen onkruid met deze groenblijvende toppers.
Met bodembedekkers creëer je niet alleen een mooi groen tapijt, maar geef je ook onkruid geen kans! Dit maakt het een onmisbare aanwinst voor onderhoudsarme tuinen. Bodembedekkers groeien laag over de grond en zijn ideaal om snel en eenvoudig grote vakken op te vullen. Al onze bodembedekkers zijn groenblijvend, waardoor je jaarrond van een groene tuin geniet. Wil je meer kleur toevoegen? Kies dan voor een gezellige bloeiende bodembedekker.

Bodembedekkers

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Bodembedekkers

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Bodembedekkers kopen

Bodembedekkers zijn de oplossing voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Door het planten van bodembedekkers tegen onkruid creëer je een mooi groen tapijt en geef je onkruid geen kans. Er is een ruime keuze aan wintergroene bodembedekkers, bloeiende bodembedekkers. De standplaats van de Bodembedekkers verschilt per soort. Zo zijn er bodembedekkende vaste planten die graag in de schaduw staan, maar ook zijn er soorten die juist de voorkeur hebben voor een zonnige standplaats. Zo kun je ook een het kale stukje onder je heesters en bomen opfleuren met wat bodembedekkende planten. Naast losse plantjes die geschikt zijn voor een bodembedekking verkopen wij ook kant en klaarmatten. Wanneer je kiest voor een kant en klaarmat heb je direct een prachtige groene en onderhoudsvriendelijke tuin. De hoeveelheid bodembedekkers hangt af van het aantal vierkante meter. Neem contact met ons op of kom langs in Lienden als je hier of over andere zaken vragen heeft. Je kunt je bodembedekkers kopen bij ons op de kwekerij of bestel de juiste hoeveelheid bodembedekkers online en laat ze in je tuin bezorgen. Je hoeft dan alleen nog zelf de bodembedekkers planten om je onderhoudsvriendelijke tuin te realiseren. 

Bodembedekkers kopen bij Bomenenzo.nl

Je kunt bij Bomenenzo bodembedekkers online kopen en laten bezorgen of kom langs op onze kwekerij in de Betuwe. In ons assortiment vind je onder andere de Pachysandra Terminalis VariegetaMaagdenpalm Vinca Minor met paarse of blauwe bloemen, Acaena microphylla Kupferteppich, Euonymus fortunei Emerald Gaiety, , Lonicera nitida Maigrun, Ajuga reptans (Kruipend zenegroen), Pachysandra Terminalis Green SheenAlchemilla Mollisschaduwkruid pachysandra terminalis, heide planten, Campanula poscharskyana E.H. Frost, Cotoneaster DammeriWaldsteinia Ternata met gele bloemen, Hedera Helix Glacier en kant en klaarmat Waldsteinia Ternata. Al deze soorten zijn groenblijvende bodembedekkers, die onkruid geen kans geven. 

TIP: Combineer deze mooie bodembedekkers met wat siergrassen, zoals de Carex morrowii, voor een sfeervolle border!

Bodembedekkers verzorgen

Groenblijvende bodembedekkers zijn makkelijk in onderhoud. Wanneer de Bodembedekker te groot wordt kun je deze snoeien. Ook kun je voor een nog betere groei wat meststof of compost toevoegen in het voorjaar. Heb je een Bodembedekker met bloemen, zoals de bloeiende bodembedekkers Vinca Minor en Phlox subulata, knip de bloemen dan na de bloei uit de bloeiende vaste plant.

Bodembedekkers snoeien

Een bodembedekker heeft in principe geen snoei nodig. Wanneer de Bodembedekker te wijd uitloopt kun je deze uitlopers afknippen. Wanneer je de bodembedekkende vaste planten te hoog vindt worden kun je deze met een snoeischaar of heggenschaar snoeien tot 10 a 15 centimeter boven de grond. Doe dit in het vroege voorjaar zo kan er weer mooi nieuw fris en groen blad aan de Bodembedekker gaat groeien. Wanneer er na de snoei gaten in de Bodembedekker ontstaan vul je deze op met nieuwe planten. Het opruimen van de afgeknipte takken van de Bodembedekker kun je het beste doen met een grashark. 

Bodembedekkers planten

Er is voor iedere tuin, zowel grote tuinen als kleine tuinen, en voor ieder plekje in je tuin wel een plaatsje voor een geschikte bodembedekker. Zo krijg je een tuin met bodembedekkers. Voor schaduw, volle zon, halfschaduw, onder bomen, voor een droge grond of natte grond en langs vijvers. Wanneer je Bodembedekkers aanplant maakt niet zoveel uit je kunt dit het hele jaar door doen met uitzondering als het vriest. Hoeveel bodembedekkers of bodembedekkende vaste planten je nodig heeft per vierkante meter hangt af van de grootte van de plek. Voor meer informatie over Bodembedekkers kun je altijd contact met ons opnemen. In onze Bodembedekker webshop kun je Bodembedekkers kopen. Via het menu kom je bij onze verschillende soorten terecht en via de zoekfunctie kun je geavanceerd zoeken op jouw favoriete vaste plant.

Tip: Plant wat bodembedekkende planten aan langs/onder grote bloeiende struiken als Hortensia's, dit geeft een schitterend plaatje. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00