Chinese kamperfoelie

Lonicera Nitida Maigrun

v.a.: € 10,95

Formaat
Inhoud 6-pack
Tijdelijk niet leverbaar
€ 10,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Niet alleen mooi, maar ook makkelijk: de Chinese kamperfoelie (Lonicera nitida ‘Maigrun’) is een verrijking voor iedere tuin! De winterharde en wintergroene plant heeft prachtig groen blad en groeit snel dicht. Je kunt de Chinese kamperfoelie op diverse manieren toepassen, bijvoorbeeld als groenblijvende bodembedekker, maar ook als haagplant. Daarom is er een iedere tuin wel een plekje te vinden voor deze topper!

Onze voordelen:

De Chinese kamperfoelie (Lonicera nitida ‘Maigrun’) is niet voor niets een veelgebruikte tuinplant. Het is een makkelijke plant, die je kunt toepassen als bodembedekker, struik en haagplant. Plant de vaste plant – die laag bij de grond blijft – bijvoorbeeld in grote vakken, een perkje of creëer er een wintergroene haag mee. Waar je de Chinese kamperfoelie ook plant, door de ovale, glanzende, heldergroene bladeren is het sowieso een echte eyecatcher. In mei en juni bloeit de Lonicera nitida ‘Maigrun’ met kleine witte bloemen, die in trek zijn bij vlinders en bijen. Daarna volgen rood-paarse besjes, waar vogels dol op zijn! (Let op: deze zijn giftig voor de mens.) De bodembedekker is winterhard, heeft weinig verzorging nodig en doet het goed onder de meeste omstandigheden. Door de kruipende groeiwijze vormt Chinese kamperfoelie snel een dichte mat, waarin onkruid geen kans meer krijgt. Dit maakt het een fantastische aanwinst voor onderhoudsarme tuinen!

Lees meer

Heb je niet zo’n groene vingers of weinig tijd om te tuinieren? Geen probleem, de Chinese kamperfoelie biedt de oplossing. Deze bodembedekker vormt een dichte mat, waarin onkruid geen kans krijgt. Dit bespaart je een hoop tijd! Daarnaast heeft de Chinese kamperfoelie zelf ook niet veel onderhoud nodig. Wanneer je de tuinplant als bodembedekker toepast, is er niet veel snoei vereist. Om de bodembedekker mooi in vorm te houden, snoei je de Lonicera nitida ‘Maigrun’ het best eens per jaar (in maart). Je kunt dit type plant zowel lichtjes snoeien als grondig snoeien. Als je de Chinese kamperfoelie gebruikt voor wintergroene haag, snoei je deze het best in juni en september. Zo houd je de haag mooi strak. Verder is de makkelijke plant winterhard, bestand tegen luchtvervuiling en zeewind. Ondanks dat de Chinese kamperfoelie winterhard is, kan het voorkomen dat de bodembedekker iets invriest. Echter, de tuinplant zal daar zelden echte hinder van ondervinden.

Lees meer

Heb je de Chinese kamperfoelie aangeplant? Geef in de beginperiode regelmatig water, zodat de wortels van de jonge plant aan de bodem kunnen wennen. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen bij langdurig warm en droog weer nog extra water geven. De Lonicera nitida ‘Maigrun’ houdt van een vochthoudende, maar goed doorlatende bodem.

Lees meer

Planten

Door de fraaie bladeren, het makkelijke karakter en de vele mogelijkheden, is de Chinese kamperfoelie een veelgebruikte tuinplant. Het is een geschikte bodembedekker, maar ook een goede haagplant. Kies ervoor om de Lonicera nitida ‘Maigrun’ aan te planten in de border, grote vakken, een perkje, onder grote bomen en heesters, als omheining of om er een wintergroene haag mee te creëren. Als bodembedekker vormt de Chinese kamperfoelie een dichte groene mat, waarin onkruid geen kans meer krijgt.

Aanplanten kan het hele jaar, zolang het niet vriest. Wanneer je de Chinese kamperfoelie in groepen plant, heb je ongeveer 9 tot 12 plantjes per vierkante meter nodig voor een mooi dichtgegroeid resultaat en als je er een wintergroene haag van maakt, heb je 6 tot 7 planten per meter nodig. De makkelijke plant stelt weinig eisen en is daarom in iedere tuin toe te passen. Wel verlangt de Chinese kamperfoelie naar vochthoudende, maar goed doorlatende en het liefst humusrijke grond. Door gebruik te maken van aanplantgrond, zorg je ervoor dat de bodem lekker luchtig en voedzaam wordt en de plant een goede start krijgt. Je kunt de vaste plant zowel in de zon, halfschaduw als schaduw plaatsen. Klaar met de aanplanting? Geef dan water. Bewonder vervolgens hoe de bodembedekker of haag uitgroeit tot prachtige volle, sterke en natuurlijke verschijning.

TIP: Deze bodembedekker of haagplant is ideaal te combineren met hogere bomen en planten. Op die manier creëer je meer diepte in de tuin.

 

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Chinese kamperfoelie
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Ik wil een haagje poten van de Chinese kamperfoelie. Met hoeveel planten per strekkende meter dien ik rekening te houden?

Voor een haagje adviseren wij 6 planten per strekkende meter te plaatsen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!