Chinese kamperfoelie

Lonicera Nitida Maigrun

v.a.: € 8,95

Formaat
Afmeting six-pack, Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 30-40cm
€ 8,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Chinese kamperfoelie (Lonicera Nitida Maigrun) is een winterharde en groenblijvende bodembedekker. De haagplant heeft prachtig groen blad en groeit snel dicht. Hij hoeft bijna niet gesnoeid te worden. Een verrijking voor iedere tuin!

Onze voordelen:

Chinese kamperfoelie kopen:

Wilt u een Chinese kamperfoelie kopen? Bij Bomenenzo.nl kunt u deze plant snel en eenvoudig online bestellen! De Chinese kamperfoelie, ook wel bekend als Lonicera Nitida Maigrun, is een winterharde en groenblijvende haagplant. Deze bodembedekker heeft glanzende heldergroene bladeren: een echte eyecatcher voor in de tuin. Hij is zeer geschikt als blokbeplanting of perkje, want hij blijft mooi dichtbij de grond. U kunt hem in elke grondsoort planten en hij vraagt weinig onderhoud. De bloeitijd van de Chinese kamperfoelie valt in de maanden mei en juni. In die periode komen er witte bloemen aan de takken van de plant.

 

Chinese kamperfoelie verzorgen:

Dit type kamperfoelie is erg makkelijk in onderhoud en hoeft bijna niet verzorgd te worden. De Chinese kamperfoelie is een vaste plant die goed bestand is tegen de winter. Hij is volledig winterhard! Voor deze plant zijn luchtvervuiling en zeewind geen enkel probleem: het blad blijft mooi groen en valt niet uit. Dat scheelt u een hoop werk in de herfst. De takken blijven vol in ieder jaargetijde en groeien dicht op elkaar.

 

Chinese kamperfoelie snoeien:

De Chinese kamperfoelie hoeft bijna niet gesnoeid te worden. Eén keer per jaar is eigenlijk al voldoende om de bodembedekker mooi in vorm te houden. Hij groei maximaal 20 centimeter per jaar en wordt tot 35 cm hoog. Het snoeien gaat heel gemakkelijk, er zitten namelijk geen doornen of dikke stammen aan de Lonicera Nitida Maigrun. Of u hem nu een beetje snoeit of juist grondig: aan u de keuze! In mei en juni (de bloeitijd) komen er witte bloemetjes aan de haagplant. Daarna volgen rood-paarse besjes waar de vogels dol op zijn! Let op: de besjes zijn giftig voor de mens.

 

Chinese kamperfoelie planten:

De haagplant wordt vaak gebruikt in borders en perkjes om de bodem mooi vol te bedekken. Hij is zeer geschikt als vakbeplanting en als omheining. Groot voordeel is dat hij in iedere tuin geplant kan worden, maar wel in een waterdoorlatende bodem. Het maakt namelijk niet uit of u de Chinese kamperfoelie in de zon, halfschaduw of schaduw zet. Het liefst staat hij wel op een beschutte plek ter bescherming tegen de wind. Voor het beste resultaat raden wij u aan om er 9-12 per m2  te planten. U zult dan jarenlang genieten van deze volle, sterke en rustig ogende kamperfoelie. Een verrijking voor uw tuin!

 

TIP: Wilt u zelf uw eigen Chinese kamperfoelie uitzoeken? Op zaterdag bent u van harte welkom in onze kwekerij in Lienden!
TIP:
Deze haagplant is ideaal om te combineren met hogere planten of bomen. Op die manier creëert u diepte in uw tuin.

 

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: Mei - Juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja 
  • Standplaats: Zon, halfschaduw of schaduw
  • Hoogte: 35 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Chinese kamperfoelie
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Ik wil een haagje poten van de Chinese kamperfoelie. Met hoeveel planten per strekkende meter dien ik rekening te houden?

Voor een haagje adviseren wij 6 planten per strekkende meter te plaatsen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!