Nectarineboom
In meerdere maten leverbaar
Nectarineboom kopen, rechtstreeks van de kweker!
De nectarineboom laat je genieten van schitterende roze bloesem in april en heerlijke zoete nectarines vanaf augustus. Hiervoor heeft de zuidervrucht wel een zonnige plek in de tuin nodig! Doordat nectarinebomen maar ongeveer drie meter hoog worden, is het ook een prachtexemplaar voor kleinere tuinen.

Nectarineboom

Van hoog naar laag sorteren

Nectarineboom

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Nectarineboom kopen

De nectarineboom behoort, net als de perzikboom, tot de Prunus persica familie. Deze twee soorten fruitbomen lijken vrij veel op elkaar, maar toch zijn er ook duidelijke onderlinge verschillen. Het grootste (zichtbare) verschil zit in de vruchten: nectarines hebben een rood-geel gekleurde gladde schil, terwijl perziken een oranje gekleurde ‘behaarde’ schil hebben. 

Nectarinebomen hebben we in verschillende soorten en maten. De maximale groeihoogte ligt op ongeveer 300 cm, deze bomen zijn dus ook zeer geschikt voor kleinere tuinen! Vanaf april geniet je bij deze Prunus persica van prachtige roze bloesem. Deze schitterende roze bloemetjes brengen in het voorjaar dus al een heerlijk zomers tintje naar je tuin! De heerlijke zoete vruchten zijn rijp in augustus. Wil je zeker zijn van de meest smaakvolle en zoete nectarines? Zet je boom dan op een standplaats met veel zonlicht!

Wil jij ook kunnen genieten van prachtige bloesem en heerlijke zoete vruchten? Jouw nieuwe nectarineboom online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen fruitboom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

 

 

Nectarineboom verzorgen

Het verzorgen van je nectarineboom is zeer eenvoudig. Een Prunus persica zal goed kunnen groeien, zolang hij genoeg water en voeding heeft. Het eerste jaar na aanplant moet je nectarineboom regelmatig bewateren, deze tijd hebben de wortels nodig om goed te kunnen wortelen in de bodem. Geef iedere week een volle emmer water, tenzij het al veel geregend heeft. Bij (zeer) warme temperaturen en/of perioden van langdurige droogte, kun je gerust 2 à 3 keer per week water geven. Na het eerste jaar kan deze fruitboom zichzelf grotendeels voorzien van water. Geef dan alleen nog water bij langdurige warmte en droogte. Wil je wat extra’s doen om je boom zo vitaal mogelijk te houden? Geef je Prunus persica dan jaarlijks wat organische mest. Een nectarineboom bemesten kun je het beste doen aan het begin van de lente.

 

 

Nectarineboom snoeien

Een nectarineboom snoei je, net als de perzikboom en abrikozenboom, wanneer het blad aan de bomen zit! Kies dus een moment tussen mei en augustus/september. Door je nectarineboom te snoeien, zorg je ervoor dat hij jong en gezond blijft. De bloesem en vruchten groeien alleen aan jonge twijgen van één of twee jaar oud. Snoei deze twijgen na de bloei, zodat er het volgende jaar weer veel nieuwe scheuten kunnen groeien! Verwijder ook eventuele dode, zieke of kruisende takken. Mochten er zware (oude) takken bij zitten, snoei deze dan na de pluk weg.

TIP: Gebruik altijd schoon én scherp snoeigereedschap! Zo voorkom je beschadigingen en infecties aan de takken van je Prunus persica!

 

 

Nectarineboom planten

Een Prunus persica staat het liefst op een standplaats in de volle zon, maar over het algemeen werkt halfschaduw (=halfzon) ook prima! Wat betreft de grondsoort is deze fruitboom niet veeleisend, zolang de bodem voedzaam en vochtdoorlatend is, zal je nectarineboom goed kunnen groeien. Met vochtdoorlatend bedoelen we dat al het overtollige water goed door de tuingrond heen zakt, en er dus geen water stil blijft staan op de bodem. Langdurig stilstaand water is namelijk heel slecht voor de wortels, dit kan tot wortelrot leiden! Om zeker te zijn dat je bodem geschikt is, raden wij het daarom aan om aanplant grond door je huidige tuingrond te mengen. Aanplant grond is een bodemverbeteraar die je tuingrond voedzamer én luchtiger maakt. 

TIP: Wil je voorkomen dat je boom scheef kan groeien? Plaats (direct na de aanplant) aan weerszijden een boompaal. Maak je nectarineboom vervolgens vast aan de palen door middel van speciaal boomband.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00