Platte nectarine

Prunus persica nucipersica Flateryna

v.a.: € 22,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m, Totaalhoogte 80-100cm
€ 22,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Flateryna staat bekend om zijn opvallende rode, platte nectarines. Deze nectarines zijn zeer sappig, hebben een heerlijk aroma én zijn bovenal verrukkelijk van smaak. Vanaf september kun je deze smaakvolle vruchten plukken. 

Onze voordelen:

De Prunus persica nucipersica Flateryna, bekend als ‘Platte nectarine’, is een bijzonder mooie Mediterraanse fruitboom. In april bloeit de Flateryna rijkelijk met prachtige lichtroze bloemen. Daarna richt de boom zich op het vormen van de opvallende, platte nectarines. De nectarines van deze Flateryna zijn zeer sappig, hebben een heerlijk aroma én zijn bovenal verrukkelijk van smaak. Vanaf september zijn deze toppertjes plukrijp. Een bijkomend voordeel van deze nectarineboom is dat hij zelfbestuivend is! 

Wil je heerlijk kunnen smullen van deze bijzondere nectarine soort? Je kunt de platte nectarine online kopen via onze webshop, of kom je eigen boompje uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Het verzorgen van de Flateryna is vrij eenvoudig. Het belangrijkste waar je voor moet zorgen, naast voldoende water en voeding, is een zonnige standplaats! Deze zonliefhebber heeft een warme plek met voldoende zonlicht nodig om zijn vruchten goed te kunnen rijpen. Veel zonlicht zorgt voor smaakvollere en zoetere nectarines! Geef het eerste jaar na aanplant regelmatig wat water, zodat je boom goed kan wortelen in de nieuwe bodem. Stimuleer ook de groei van je nectarineboom door hem ieder jaar te bemesten met wat organische mest. Je Flateryna bemesten kun je het beste doen in het voorjaar, vóór de bloei.

Een ander groot voordeel van deze Flateryna, is dat je hem nauwelijks hoeft te snoeien! Voor deze platte nectarine is het voldoende als je ieder jaar een kleine onderhoudsbeurt geeft, snoei dus nooit teveel in één keer. Snoei alleen dorre, beschadigde en/of zieke takken weg. Het beste moment om te snoeien is ná de oogst. Zorg ervoor dat je alleen snoeit met een schone én scherpe snoeischaar.

LET OP: De platte nectarine bomen zijn gevoelig voor krulziekte. Indien je het idee hebt dat jouw boom hier last van heeft, kun je hem behandelen met spuitzwavel. Dit is een biologisch product en tast de vruchten verder niet aan.

Lees meer

Om te zorgen dat je nectarineboom genoeg tijd heeft om goed te kunnen wortelen, raden wij je aan om hem het eerste jaar na aanplant regelmatig water te geven. Geef je Flateryna iedere week water, tenzij het al veel geregend heeft. Is het een langere tijd erg warm en droog? Geef dan vaker water, probeer de bodem licht-vochtig te houden. Na het eerste jaar hoef je alleen nog te bewateren bij langere perioden van warmte en droogte.

Lees meer

Voor een geslaagde aanplant van je platte nectarine is het belangrijk om te zorgen voor een goede standplaats. Plant de Flateryna het liefst op een beschutte, zonnige plek. Kies voor een plek in de volle zon of halfschaduw (=halfzon). Nectarines die veel zonlicht krijgen zullen namelijk ook zoeter gaan smaken! Qua grondsoort is deze fruitboom niet kieskeurig, zolang de bodem voedzaam én goed vochtdoorlatend is, zal hij goed kunnen groeien. Om zeker te zijn dat je tuingrond hieraan voldoet, raden we aan om speciale aanplant grond van DCM Vivimus te gebruiken. Deze speciale grond zit vol voeding én maakt je tuingrond heerlijk luchtig, zodat water goed door de grond weg kan zakken. Plant de platte nectarine aan als solitaire boom.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Platte nectarine
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!