Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze webshop is open, onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek tot nader berichtgeving. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Vanwege extreme drukte is de levertijd langer dan u van ons gewend bent.  Lees meer.....

Hortensia
vragen? 0344 22 81 00

Hortensia veel verschillende soorten rechtstreeks van kwekerij

De prachtige Hortensia is er in veel kleuren en vormen. Zeer bekend zijn de Hortensia Annabelle en Limelight. Boerenhortensia’s hebben bolvormige bloemen, mooie soorten zijn o.a. Soeur Therese, Nikko Blue en Glowing Embers. Limelight en de Vanille Fraise zijn zeer mooie pluimhortensia's. Let op: de blauwe hortensia kan verkleuren naar roze, gebruik hiervoor blauwmakende meststof

  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

    

Hortensia kopen:

Bomenenzo.nl is een kwekerij die zich door de toenemende vraag van de laatste jaren gespecialiseerd heeft in de verkoop van Hortensia. Op onze kwekerij vindt u een ruime collectie aan Hortensia’s. Voor het goed overzicht hebben wij de Hortensia onderverdeeld in PluimhortensiaBoerenhortensiaBolhortensiaSchermhortensiaKlimhortensiaHortensia Annabelle en Hortensia Limelight. De Hortensia is een bladverliezende plant die tot wel 300 cm hoog kan worden. Er zijn zowel hoge Hortensia soorten als lage Hortensia soorten. Ook Hortensia op stam kunt u bij ons vinden.  De kleur van de bloem van de Hortensia plant kan verschillen. Zo is er de witte, rode, paarse, blauwe hortensia en de roze hortensia. De kleur van de bloem van bepaalde Hortensia soorten kan daarnaast ook gedurende het seizoen veranderen van kleur, namelijk van hortensia blauw naar een roze hortensia. Gebruik hortensia blauwmaker om dit te voorkomen. Alle soorten zijn winterhard, maar blijven niet groen in de winterperiode. De Hortensia bloeit van mei tot september en u heeft met deze plant jarenlang tuin plezier. Natuurlijk zijn de Hortensia’s ook prachtig op uw terras of balkon.

Hortensia kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste Hortensia planten online kopen doet u makkelijk en snel online bij kwekerij Bomenenzo.nl. U vindt een breed assortiment aan bijzondere Hortensia soorten. Bij ons koopt u onder andere de Hydrangea Arborescens Annabelle, Hydrangea Macrophylla (Boeren Hortensia), de Pluimhortensia, Hydrangea Serrata Preziosa, Hydrangea Serrata Blue Bird, Hydrangea Macrophylla Bouquet Rose en Hydrangea Limelight. Daarnaast kunt u ook andere planten vinden bij ons, zoals vaste planten online. U vindt bij ons diverse soorten vaste plant, kleine bomen en struiken. Neem een kijkje in onze webshop of kom langs op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Bij besteding vanaf 300 euro geniet u van gratis bezorging.

Hortensia verzorgen:

De Hortensia plant heeft weinig zorg nodig, is makkelijk in onderhoud en ziektevrij. Met voldoende water en een vochtige grond is de plant al zeer tevreden. Zorg ervoor, wanneer het blad slaphangt, dat u de plant direct voldoende water geeft. De Hortensia is dan wat uitgedroogd. Meestal komt na enige tijd het blad weer op. Geef in de warme zomermaanden een aantal keer per week voldoende water aan de Hortensia en zorg zo voor vochtige grond, vooral bij de soorten die veel in de volle zon staan. Zorg ervoor dat u de Hortensia 1 keer per jaar meststof geeft. U kunt kiezen uit een organische meststof of een universele meststof. 

Hortensia snoeien:

Een Hortensia is geen groenblijvende plant waardoor de bladeren van de stelen zullen vallen. De uitgebloeide bloemen daarentegen verdrogen maar vallen er niet zelf af. Deze dient u ieder jaar dus af te knippen. Knip de uitgebloeide bloemen van de Hortensia met een stukje tak af. Wanneer u de Hortensia te groot vindt worden kunt u het Hortensia snoeien op drie manieren doen. U kunt ervoor kiezen om de Hortensia plant uit te dunnen. Knip 1/3 tot de helft van de oude takken of uitstekende takken weg. Zo heeft u in de zomer wel bloemen van de Hortensia maar zal de plant een stuk minder groot zijn. U kunt er ook voor kiezen om 1/3 tot de helft in de lengte alles af te knippen van de Hortensia. Of kies ervoor om de Hortensia tot een paar centimeter boven de aarde af te knippen. U zult dan het eerste jaar geen bloemen krijgen maar het jaar daarna heeft u een schitterende, volle Hortensia in uw tuin staan. Ook is het mogelijk om te Hortensia dan te stekken. Steek met een schep de Hortensiastronk in delen en plaats deze elders in de tuin. Zo kunt u de Hortensia stekken of de Hortensia plant verplaatsen.

Hortensia planten:

De Hortensia is een plant die op alle soorten grond groeit en bloeit. De Hydrangea planten is dan ook niet moeilijk. De meest ideale grond voor de Hydrangea planten is humusrijke grond, die goed doorlatend is, voedzaam en neutraal tot licht zure grond. Daarnaast verschilt het per soort welke standplaats zij fijn vinden. Er zijn soorten die goed de volle zon verdragen, terwijl andere Hortensia soorten liever in de (half)schaduw staan. Zo zult u zien dat de Hortensia ook bij u in de tuin prachtig zal bloeien. Wanneer u de Hortensia plant in uw tuin gaat plaatsen adviseren wij u 3 à 5 Hortensia's te plaatsen per m2.  

De mooiste Hortensia’s online kopen doet u bij kwekerij Bomenenzo.nl. U vindt een breed assortiment aan bijzondere Hortensia soorten. Bij ons koopt u onder andere de Hydrangea Arborescens Annabelle (Hortensia Annabelle), Hortensia Hydrangea Macrophylla (Boeren Hortensia), de Pluimhortensia, Hydrangea Serrata Preziosa, Hydrangea Serrata Blue Bird, Hydrangea Macrophylla Bouquet Rose en Hydrangea Paniculata Limelight. Daarnaast vindt u bij ons diverse soorten vaste planten online, kleine bomen en struiken. Neem een kijkje in onze webshop of kom langs op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Bij besteding vanaf 300 euro geniet u van gratis bezorging.

 

   

Bomenenzo

Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek nader berichtgeving, onze webshop blijft wel open. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Wij geven geen handen, nemen ruim afstand (minimaal 1,5mtr) als u bij ons op de kwekerij komt om uw bestelling af te halen.