Hortensia
Populair, stijlvol en bijzonder kleurrijk.

De prachtige Hortensia is er in veel kleuren en vormen. Zeer bekend zijn de Hortensia Annabelle en Limelight. Boerenhortensia’s hebben bolvormige bloemen, mooie soorten zijn o.a. Soeur Therese, Nikko Blue en Glowing Embers. Limelight en de Vanille Fraise zijn zeer mooie pluimhortensia's. Let op: de blauwe hortensia kan verkleuren naar roze, gebruik hiervoor blauwmakende meststof

 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Hortensia kopen

Bomenenzo.nl is een kwekerij die zich door de toenemende vraag van de laatste jaren gespecialiseerd heeft in de verkoop van de populaire Hortensia. Op onze kwekerij vind je een ruime collectie aan Hortensia’s. Voor het goed overzicht hebben wij de Hortensia onderverdeeld in PluimhortensiaBoerenhortensiaBolhortensiaSchermhortensiaKlimhortensiaHortensia Annabelle en Hortensia Limelight. De Hortensia is een bladverliezende plant die tot wel 300 cm hoog kan worden. Er zijn zowel hoge Hortensia soorten als lage Hortensia soorten. Ook Hortensia op stam kun je bij ons vinden.  De kleur van de bloem van de Hortensia plant kan verschillen. Zo is er de witte, rode, paarse, blauwe hortensia en de roze hortensia. De kleur van de bloem van bepaalde Hortensia soorten kan daarnaast ook gedurende het seizoen veranderen van kleur, namelijk van hortensia blauw naar roze bloemen. Gebruik hortensia blauwmaker om dit te voorkomen. Alle soorten zijn winterhard, maar blijven niet groen in de winterperiode. De Hortensia bloeit van mei tot september en je hebt met deze plant jarenlang tuin plezier, in kleine tuinen maar ook zeker in grote tuinen. Natuurlijk zijn de Hortensia’s ook prachtig op het terras of balkon.

Hortensia kopen bij Bomenenzo.nl

De mooiste Hortensia planten online kopen doe je makkelijk en snel online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Je vindt een breed assortiment aan bijzondere Hortensia soorten. Bij ons koop je onder andere de Hydrangea arborescens Annabelle, Hydrangea macrophylla (Boeren Hortensia), de Pluimhortensia, de Hortensia Pinky Winky, Hydrangea serrata Preziosa, Hydrangea serrata Blue Bird, Hydrangea macrophylla Bouquet Rose en Hydrangea paniculata Limelight. Daarnaast kun je ook andere planten vinden bij ons, zoals, exotische planten, planten op stam en vaste planten online. Je vindt bij ons diverse soorten vaste plant, kleine bomen, Japanse Esdoorns, groenblijvende bomen en struiken. Neem een kijkje in onze webshop of kom langs op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Bij besteding vanaf 300 euro geniet je van gratis bezorging.

Hortensia verzorgen

De Hortensia plant heeft weinig zorg nodig, is makkelijk in onderhoud en vrij van ziekten en plagen. Met voldoende water en een vochtige grond is de hortensia verzorging al compleet. Zorg ervoor, wanneer het blad slaphangt, dat je de plant direct voldoende water geeft. De Hortensia heeft genoeg water nodig. De Hortensia is dan wat uitgedroogd. Meestal komt na verloop van tijd het blad weer op. Geef in de warme zomermaanden een aantal keer per week voldoende water aan de Hortensia en zorg zo voor vochtige grond, vooral bij de soorten die veel in de volle zon staan. Geef wat extra water als de grote bloemen gaan hangen, doe dit een aantal keer per week. Zorg ervoor dat je de Hortensia 1 keer per jaar meststof geeft. Je kunt kiezen uit een organische meststof of een universele meststof. 

Hortensia snoeien

Een Hortensia is geen groenblijvende plant waardoor de bladeren van de stelen zullen vallen. De uitgebloeide bloemen daarentegen verdrogen maar vallen er niet zelf af. Deze dien je ieder jaar dus af te knippen als je weer nieuwe knoppen wil. Knip de uitgebloeide bloemen eruit samen met een stukje tak. Wanneer je de Hortensia te groot vindt worden kun je de Hortensia snoeien op drie manieren. Je kunt ervoor kiezen om de Hortensia plant uit te dunnen. Knip 1/3 tot de helft van de oude takken of uitstekende takken weg. Zo heb je in de zomer wel bloemen van de Hortensia maar zal de plant een stuk minder groot zijn. Je kunt er ook voor kiezen om 1/3 tot de helft in de lengte alles af te knippen van de Hortensia. Of kies ervoor om de Hortensia tot een paar centimeter boven de aarde af te knippen. Je zult dan het eerste jaar geen bloemen krijgen maar het jaar daarna heb je een schitterende, volle Hortensia in de tuin staan. Ook is het mogelijk om de Hortensia te verplaatsen. Steek met een schep de Hortensiastronk uit en plaats deze elders in de tuin.

Hortensia planten

De Hortensia is een plant die op alle soorten grond groeit en bloeit. De Hydrangea planten is dan ook niet moeilijk. De meest ideale grond voor de Hydrangea planten is humusrijke grond, die goed doorlatend is, voedzaam en neutraal tot licht zure grond. Daarnaast verschilt het per soort welke standplaats zij fijn vinden. Er zijn soorten die goed de volle zon verdragen, terwijl andere Hortensia soorten liever in de (half)schaduw staan. Zo zul je zien dat de Hortensia ook bij je in de tuin prachtig zal bloeien. Wanneer je de Hortensia plant in de tuin gaat plaatsen adviseren wij je 3 à 5 Hortensia's te plaatsen per m2.  

De mooiste Hortensia’s online kopen doe je bij kwekerij Bomenenzo.nl. Je vindt een breed assortiment aan bijzondere Hortensia soorten. Bij ons koop je onder andere de Hydrangea Arborescens Annabelle (Hortensia Annabelle of Hortensia Strong Annabelle), Hortensia Hydrangea Macrophylla (Boeren Hortensia), de Pluimhortensia, Hydrangea Serrata Preziosa, Hortensia Pinky Winky, Hydrangea Serrata Blue Bird, Hydrangea Macrophylla Bouquet Rose en Hydrangea Paniculata Limelight en ook verschillende kleuren Hortensia’s, zoals hortensia blauw en de roze hortensia. Daarnaast vind je bij ons diverse soorten vaste planten online, kleine bomen, groenblijvende bomen, Japanse Esdoorns, exotische planten, planten op stam en struiken. Neem een kijkje in onze webshop of kom langs op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Bij besteding vanaf 300 euro geniet je van gratis bezorging. Kijk op onze website voor de algemene voorwaarden.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00