Hortensia
vragen? 0344 22 81 00

Hortensia veel verschillende soorten rechtstreeks van kwekerij

Hortensia's zijn er in veel kleuren en vormen. Zeer bekend zijn de Annabelle en Limelight. Boerenhortensia's hebben bolvormige bloemen, mooie soorten zijn o.a. Soeur Therese, Nikko blue en Glowing Embers. Limelight en de Vanille Fraise zijn zeer mooie pluimhortensia's. Let op, blauwe hortensia's kunnen verkleuren naar roze, gebruik blauwmakende meststof

 1. 1
 2. 2
Van hoog naar laag sorteren
 1. 1
 2. 2
Van hoog naar laag sorteren

    

 

Hortensia kopen:

Bomenenzo.nl is een kwekerij die zich door de toenemende vraag van de laatste jaren gespecialiseerd heeft in de verkoop van Hortensia. Op onze kwekerij vindt u een ruime collectie aan Hortensia. Voor het goed overzicht heben wij de Hortensia onderverdeeld in Pluimhortensia, Boerenhortensia, Bolhortensia, Schermhortensia, Klimhortensia, Hortensia Annabelle, Hortensia Limelight. De Hortensia is een bladverliezende plant die tot wel 300 cm hoog kan worden. Er zijn zowel hoge soorten Hortensia als lage soorten Hortensia. Ook Hortensia op stam kunt u bij ons vinden.  De bloemen van de Hortensia zijn er in veel kleuren, wit, roze, rood, paars en blauw. Er zijn ook Hortensia's die gedurende het seizoen verkleuren van kleur. De Hortensia bloeit van mei tot september.

Eigenschappen Hortensia (Hydrangea):

 • Jarenlang tuin plezier
 • Leverbaar in diverse kleuren
 • Ziekte vrij
 • Makkelijk in onderhoud
 • Sommige soorten bloeien op twee jarig hout
 • Winterhard
 • Niet groenblijvend

Verzorgen Hortensia:

Een Hortensia vraagt weinig zorg. Met voldoende water is de plant al zeer tevreden. Wanneer het blad slap hangt van de Hortensia dan is het van belang dat u de plant direct water geeft. De Hortensis is dan wat uitgedroogd. Meestal komt dan na enige tijd het blad weer op, Ook is het verstandig om de Hortensia 1 keer per jaar messtof te geven. U kunt dan kiezen uit een Organische meststof of een universele messtof. 

Snoeien Hortensia:

Een Hortensia is geen groenblijvende plant waardoor de bladeren van de stelen zullen afvallen. De bloemen daar en tegen zullen verdrogen maar vallen er niet zelf af. Deze dient u iedere jaar dus af te knippen. Knip de bloemen met een stukje tak af. Wanneer u de Hortensia te groot vind worden kunt u deze op drie manieren snoeien. U kunt er voor kiezen om de Hortensia uit te dunnen. Knip 1/3 tot helft van de oude takken of uitstekende takken weg. Zo heeft u in de zomer wel bloemen maar zal de plant een stuk minder groot zijn. U kunt er ook voor kiezen om 1/3 tot de helft in de lengte alles af te knippen van de Hortensia. Of kies ervoor om de Hortensia tot een paar centimeter boven de aarde af te knippen. U zult dan het eerst jaar geen bloemen krijgen maar het jaar daarna zult u een schitternde volle Hortensia in uw tuin hebben staan. Ook is het mogelijk om te Hortensia dan te stekken. Steek met een schep de Hortensia stronk in delen en plaats deze elders in de tuin.  Zo kunt u de Hortensia stekken of de Hortensia verplaatsen.

Plantadvies Hortensia (Hydrangea):

De Hortensia is een plant die op alle soorten grond groeit en bloeit. De meest ideale grond voor de Hortensia is humusrijke grond, die goed doorlatend is, voedzaam en neutraal tot licht zuur. Dit is alleen lastig haalbaar en zo zult u zien dat de Hortensia ook bij u in de tuin prachtig zal bloeien. Wanneer u de Hortensia in uw tuin gaat plaatsen adviseren wij u 3 a 5 Hortensia's te plaatsen per m2. 

 

   

Bomenenzo

Beste klant, op dinsdag 19 november is ons bedrijf gesloten. Deze dag wordt bij ons het asbestdak verwijderd en kunt u niet op ons bedrijf terecht. Op woensdag, donderdag en vrijdag is ons bedrijf wel te bezoeken, maar zijn er werkzaamheden bezig ivm plaatsing nieuw dak en zonnepalen. Onze excuses voor dit ongemak.