Skimmia
Wintergroene sierheester met schitterende bloemen en kleurrijke besjes.
De Skimmia weet als groenblijvende struik ieder seizoen weer te verrassen. Bijzonder aan de sierheester is dat er in het najaar al nieuwe bloemknoppen gevormd worden, waardoor de Skimmia ook in de winter erg aantrekkelijk is. Bovendien zorgt het glanzende, donkergroene blad jaarrond voor kleur en sfeer. In het voorjaar verschijnen mooie, geurende bloemen en aan het einde van de zomer kleurrijke besjes. Je merkt het al: de Skimmia heeft vele mooie eigenschappen en is daarom een prachtige aanwinst voor iedere tuin.

Skimmia

Van hoog naar laag sorteren

Skimmia

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Skimmia kopen

De Skimmia is een prachtige groenblijvende struik die enorm stijgt in populariteit. Niet zo gek ook, want met deze geliefde heester heb je zelfs in de winter een mooi stukje groen in je tuin. Bovendien is hij niet alleen aantrekkelijk in de winter, deze struik heeft ieder seizoen wat moois te bieden. In het voorjaar verschijnen de mooie, geurende bloemen. Aan het einde van de zomer verschijnen er kleine rode bessen, die een mooi contrast geven tegen de groene bladeren. De Skimmia is tweehuizig, wat betekent dat er een mannelijke plant nodig is om een vrouwelijke plant te bestuiven. Vervolgens geeft alleen de vrouwelijk plant rode bessen. Wat de Skimmia nog meer bijzonder maakt, is dat de nieuwe bloemknoppen al vanaf de maand november zichtbaar zijn. Dit maakt de Skimmia extra aantrekkelijk in de winter. Kortom, de Skimmia is een bijzondere struik met een grote sierwaarde!

Tip: Skimmia's houden van een zure grond en is hierdoor ook heel geschikt om te combineren met bijv. Rhododendron's, Hortensia's en Zomerheide.

 

Skimmia kopen bij Bomenenzo

Voor iedere tuin is wel een geschikte soort Skimmia te vinden. Bij Bomenenzo kun je terecht voor mooie en sterke Skimmia soorten, ongevoelig voor ziekten en plagen. Benieuwd welke bloeiende vaste planten we kweken? 

Onze verkrijgbare soorten Skimmia struiken: 

  • Skimmia japonica ‘White Globe’: deze mannelijke plant ontleent zijn sierwaarde aan schitterende bloemen. Vanaf het najaar bewonder je witgroene knoppen en in het voorjaar prachtige, witte bloemtrossen. De wintergroene sierheester ziet er het hele jaar aantrekkelijk uit en is als compact groeiende heester ook geschikt voor kleine tuinen, het terras of balkon. 
  • Skimmia japonica ‘Rubella’: je herkent de takken met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende, rode bloemknoppen van deze blikvanger misschien wel van kerststukjes. De Skimmia (Skimmia japonica ‘Rubella’) is het hele jaar van grote sierwaarde en op zijn allermooist in de winter en het voorjaar, als de bloemknoppen en daarna lichtroze bloemen te bewonderen zijn. Wanneer je jaarrond van kleur wilt genieten in de tuin, zijn deze groenblijvende heesters een topkeuze.
  • Skimmia japonica ‘Reevesiana’: door de verbluffend mooie rode bessen in het najaar is deze wintergroene sierheester een echte eyecatcher in de tuin. De eenhuizige Skimmia geeft naast bessen prachtige witte, geurende bloemen in het voorjaar. Met de Skimmia ‘Reevesiana’ geniet je dubbelop!

Een nieuwe Skimmia kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen struik uitzoeken en gratis afhalen bij ons op de kwekerij. We bezorgen de bloeiende struiken in heel Nederland en België en bij besteding vanaf €300,- geniet je van gratis bezorging! Maak dus snel je bestelling compleet en geniet voordelig van de tuin van je dromen. Kies bij online kopen voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. Meer informatie over een aankoop doen bij Bomenenzo lees je in onze algemene voorwaarden. Ook voor het aanvragen van offertes, inschrijven voor de nieuwsbrief en adviezen over het verzorgen van bomen en planten verwijzen we je naar de website. Staat jouw vraag er niet tussen? Geen probleem, wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op – telefonisch, via het contactformulier of per e-mail – voor vrijblijvend persoonlijk advies of kom gezellig langs in Lienden.

 

Skimmia verzorgen

Een Skimmia is een makkelijke plant om te onderhouden. Ook is de plant winterhard en zelden vatbaar voor ziekten en plagen. Zolang hij aan niet te veel zonlicht wordt blootgesteld én voldoende water en voeding tot zijn beschikking heeft, zal deze schitterende struik goed kunnen groeien. Je kunt de bloei van jouw Skimmia een boost geven, door je struik ieder jaar van organische mest te voorzien. Een Skimmia bemesten kun je het beste twee keer per jaar doen, één keer in het voorjaar (maart/april) en één keer in de zomer (juni/juli).

 

Skimmia water geven

Voor vaste planten als de Skimmia is het vooral belangrijk om het eerste jaar genoeg water te geven. Zorg ervoor dat je hem iedere week water geeft, tenzij het (in die specifieke week) al veel geregend heeft. Dit eerste jaar heeft de struik voldoende water nodig om goed te kunnen wortelen. Daarna kunnen de wortels zelf het grondwater bereiken en hoef je de groenblijvende planten alleen nog water te geven bij veel warmte en droogte. Het liefst staat de Skimmia in goed doorlatende, vochthoudende tot vochtige grond (niet te droge grond) en voedzame, licht zure grond. 

 

Skimmia snoeien

Een Skimmia snoeien bestaat uit één lichte snoeibeurt na de bloei in het voorjaar. Snoei de groenblijvende planten dan licht terug, zodat hij zijn mooie vorm kan behouden. Knip hierbij ook alle uitgebloeide bloemen weg. Als je Skimmia te groot wordt, knip dan een aantal oudere takken terug. Wees wel voorzichtig met het teveel terugsnoeien van deze heester. Te diep terugsnoeien (tot op de grond) raden wij ten zeerste af, omdat de bloeiende vaste planten daar niet van kunnen herstellen. 

 

Skimmia planten

Ga je een Skimmia planten in de volle grond? Voor een Skimmia is het belangrijk dat je een goede standplaats uitkiest. Deze prachtige wintergroene struik groeit in het beste in een voedzame, licht zure grond, vochtige tot vochthoudende grond (een niet te droge grond), die goed vocht door kan laten (afvoeren). Om te zorgen dat je tuingrond geschikt is voor deze zuurminnende plant, raden wij het aan om tijdens de aanplant gebruik te maken van Vivimus aanplant grond voor zuurminnende planten. Aanplant grond maakt je tuingrond lekker luchtig én voedzaam. Naast een goede bodem, heeft een Skimmia ook voldoende schaduw nodig. Van nature groeit deze struik in een bosachtige omgeving met niet al te veel zonlicht. Zoek dus het liefst een standplaats uit met lichte schaduw. Een lichte plek is goed, maar een standplaats in de volle zon niet! Als de Skimmia in de volle zon staat, kunnen de bladeren geel kleuren. Ook een te droge bodem kan voor gele bladeren zorgen, dus houd de tuingrond licht vochtig. 

TIP: Staat je Skimmia op een licht vochtige bodem in de lichte schaduw of half schaduw, maar worden desondanks de bladeren geel? De Skimmia wordt geel als de grond niet zuur genoeg is. Het zou dus kunnen dat de pH-waarde op dat moment niet goed is. Zorg ervoor dat je in dit geval wat nieuwe grond voor zuurminnende planten rondom de plant strooit. Zo wordt de grond weer licht zuur, wat het blad en de groei ten goede komt.  

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00