Europese Dwergpalm
Kleine groenblijvende palmboompjes met een volle, bossige groei.
Ervaar een heerlijk vakantiegevoel in eigen tuin met de tropische Europese Dwergpalm. Deze kleinblijvende palmboom is ontzettend populair en geliefd, omdat hij goed bestand is tegen vorst én direct zonlicht. Daarnaast dragen de sfeervolle, waaiervormige en wintergroene bladeren hier natuurlijk aan bij! De compacte, bossige struik is geschikt voor iedere tuin, elk terras en balkon.

Europese Dwergpalm

Van hoog naar laag sorteren

Europese Dwergpalm

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Europese Dwergpalm kopen

De Dwergpalm Chamaerops Humilis is een kleinblijvende palmboom met een compact, bossig uiterlijk. Het is de enige palmsoort die oorspronkelijk uit Europa komt, om precies te zijn rondom het Middellandse zeegebied. Deze Chamaerops Humilis is ontzettend populair en geliefd, omdat hij goed vorst én direct zonlicht kan verdragen. Zijn waaiervormige bladeren kunnen allerlei groentinten hebben en de bladstelen vallen op door de stekeltjes aan de zijkant. Het is een onderhoudsvriendelijke palmboom die goed kan groeien onder veel verschillende weersomstandigheden. Een palmboom kopen is altijd een goed idee! Plant deze blikvanger aan in de volle grond óf zet hem in een mooie pot. 

Wil je een heerlijk Mediterraans tintje aan je tuin toevoegen? Je kunt de Europese Dwergpalm online kopen via onze webshop, of kom je eigen boom uitzoeken bij ons in de kwekerij! We hebben ook nog andere Mediterrane bomen, zoals olijfbomen of bananenbomen.

 

Europese Dwergpalm verzorgen

Het verzorgen van deze Chamaerops Humilis is eenvoudig, maar vraagt wel wat aandacht. Vooral als je deze topper in een plantenbak of pot zet, heeft hij regelmatig water nodig. Dit geldt in het bijzonder bij warme temperaturen in het voorjaar en de zomer, voorkom dat de grond uitdroogt. Naast het zorgen voor voldoende water, raden wij je ook aan om de Europese Dwergpalm te bemesten. Door je palm te bemesten stimuleer je zijn groei én houd je hem gezond. Bemest de Chamaerops Humilis één keer in het voorjaar en één keer in de zomer.

 

Europese Dwergpalm water geven

Het geven van voldoende water is bij deze Dwergpalm heel belangrijk. De Chamaerops Humilis houdt niet van droge grond, zorg er dus voor dat je de bodem altijd licht-vochtig houdt. Vooral als hij in een pot staat heeft hij vaak water nodig. Geef je Dwergpalm iedere week water, tenzij het al veel geregend heeft. Bij warme perioden in het voorjaar en de zomer, heeft hij vaker water nodig! Geef hem dan 2/3 x per week water. Is er sprake van zeer warme, zomerse temperaturen? Geef dan gerust iedere dag water!

 

Europese Dwergpalm snoeien

Van echte snoei is bij deze Palm geen sprake, aangezien hij van zichzelf al klein blijft. Wat sowieso erg belangrijk is om te onthouden, is dat je de stam absoluut niet mag snoeien! Doe je dit wel, dan zal je palm niet meer uitlopen en uiteindelijk afsterven. Wat je wél kunt doen is eventuele verkleurde of dode bladeren verwijderen. Als de bladeren van je groenblijvende palm verkleuren, heeft dit altijd een oorzaak. Kleuren de bladeren geel? Vaak betekent dit een tekort aan stikstof, geef hem hiervoor wat organische meststof. Staat je Dwergpalm buiten en kleuren de bladeren zwart? Dan heeft je palm vorstschade opgelopen. Bruin gekleurde bladeren zijn vaak al hele oude bladeren, die afsterven door ouderdom. Knip deze verkleurde bladeren zo dicht mogelijk bij de stam af. Je Dwergpalm zal bovenin weer met nieuw blad uitlopen. 

 

Europese Dwergpalm planten

Het aanplanten van de Europese Dwergpalm kan in een mooie pot, maar door zijn winterhardheid (tot -10 °C) kun je hem ook in de volle tuingrond plaatsen. Geef hem wel het liefst een zonnige, enigszins beschutte standplaats. Qua grondsoort is deze palm niet kieskeurig, hij kan onder veel omstandigheden goed groeien. Om je Dwergpalm de beste start te geven, raden wij je wel aan gebruik te maken van speciale aanplant grond voor Mediterrane bomen. Door je tuingrond aan te mengen met deze speciale grond, maak je je bodem luchtiger én voedzamer voor je palm!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00