Palmboom
Palmbomen weten iedere tuin te verblijden met een heerlijk zomerse sfeer. Deze zonaanbidders vallen op met hun prachtige waaiervormige bladeren en exotisch uiterlijk. Al onze Palmen zijn onderhoudsvriendelijk, goed winterhard (tot - 10℃) én blijven het jaarrond groen!
Palmboom
Van hoog naar laag sorteren
Palmboom
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Palmboom kopen

Palmbomen brengen het ultieme vakantiegevoel naar je tuin! Deze geliefde zonaanbidders vallen op met hun mooie groene, waaiervormige bladeren. Je kunt bij ons een palm kopen in verschillende soorten en maten. Bovendien zijn al onze palmbomen geschikt voor het Nederlandse klimaat. Bekende voorbeelden zijn de Europese Dwergpalm (Chamaerops Humilis) en de Chinese Waaierpalm (Trachycarpus Fortunei en Trachycarpus Wagnerianus). Deze prachtige palmbomen kun je aanplanten in de volle grond óf juist in een mooie pot/plantenbak zetten. Onze palmen zijn onderhoudsvriendelijk, winterhard (tot -10 ) én blijven het hele jaar door groen!

Ben jij ook zo gecharmeerd van deze exotische bomen? Palmbomen online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen palm uitzoeken op onze kwekerij!

Palmboom online kopen bij Bomenenzo.nl

Om een geschikte palmboom te kopen, is het belangrijk om te weten wat zijn vereisten zijn om goed te kunnen groeien. Wij verkopen daarom ook alleen maar palmbomen die geschikt zijn voor ons Nederlandse klimaat. Heb je een kleinere tuin, maar wil je wel kunnen genieten van de zomerse Palm? Geen probleem, wij verkopen namelijk palmen in verschillende soorten en maten. Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van jouw perfecte tropische palmboom? Neem gerust contact met ons op, óf kom gezellig langs onze kwekerij!

Soorten Palmbomen

Er zijn in totaal bijna 4000 verschillende soorten palmbomen bekend. De meeste soorten komen voor in tropische en subtropische gebieden, maar er zijn ook een aantal winterharde palmen die geschikt zijn voor ons klimaat! Twee bekende soorten winterharde palmen zijn de Chinese Waaierpalm (Trachycarpus Fortunei) en de Europese Dwergpalm (Chamaerops Humilis). We hebben deze groenblijvende bomen in meerdere soorten en maten beschikbaar, namelijk:

Chinese Waaierpalm: winterharde palmboom, komt oorspronkelijk uit de Himalaya. Enorm geliefd om zijn prachtige wintergroene, waaiervormige blad. Groeit vrij snel én hoog! De Chinese Waaierpalm kan een totale hoogte tussen de 2 en 5 meter bereiken. We verkopen de palmboom Trachycarpus Fortunei met 80 cm, 100 cm, 120 cm, 140 cm, 160 cm of 200 cm stamhoogte. Daarnaast hebben we een meerstammige boom Fortunei chinese én de sterkste Trachycarpus Wagnerianus (bestand tegen strenge vorst) beschikbaar.

Europese Dwergpalm: winterharde palmboom, komt oorspronkelijk uit Europa. Groeit mooi vol en compact met schitterend groenblijvend blad. Kan goed tegen vorst én direct zonlicht! Deze geliefde kleine Chamaerops Humilis verkopen we met 40-60 cm, 100-125 cm of 125-150 cm stamhoogte. Wil je een net iets andere look? Kijk eens naar de Chamaerops Humilis ‘Vulcano’, ‘Cerifera’ of juist de meerstammige boom.

Bekijk alle resultaten op bomenenzo.nl en kies ervoor om je favoriet thuis te laten bezorgen of haal je nieuwe boom op in onze kwekerij in Lienden. Bestel je voor €300,- aan bomen en planten, dan profiteer je van gratis bezorging! Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. Daarnaast wordt een volgende bestelling nog makkelijker en sneller, omdat je account informatie dan al bekend is. 

Palmboom verzorgen

Het verzorgen van je palm is over het algemeen vrij eenvoudig. Zorg voor voldoende water en voeding om je boom te laten shinen. Hoeveel water jouw palm nodig heeft is afhankelijk van de soort, zijn standplaats en uiteraard ook de temperatuur. Probeer de bodem licht-vochtig te houden. Ook raden wij het aan om je tropische palmboom ieder jaar te voorzien van organische mest. Een palmboom bemesten kun je het beste in april en in juli doen. In die maanden groeit je palm het meest en kan hij dus zeker extra energie gebruiken.

LET OP: Als er sprake is van strenge vorst (lager dan -10 graden Celsius), zorg dan extra goed voor je palm! Staat jouw palmboom in een pot? Zet hem dan voor de zekerheid binnen om vorstschade te voorkomen. Palmbomen die in in de volle grond staan kun je in de winter toedekken of inpakken met bubbeltjesfolie.

Palmboom water geven

Hoe vaak én hoeveel water je een palm moet geven, is afhankelijk van een aantal factoren. Wat voor soort palm heb je? Staat hij in de volle grond of in een pot? Hoe groot is je palm? Hoeveel uren zonlicht krijgt hij per dag? Hoe hoog is de temperatuur buiten? Heel veel vragen dus. Dit punt is daarom ook het meest lastige aan de verzorging van je palmboom. Als richtlijn kun je aanhouden dat de bodem altijd licht-vochtig dient te zijn. Om te checken of de grond nog vochtig genoeg is, kun je met je vinger tot ongeveer 2 knokkels diep in de aarde voelen. Houd er rekening mee dat een palmboom in een pot veel vaker water nodig heeft, dan een palm in de volle tuingrond. Bij hele warme temperaturen raden wij je aan om je palm dan ook dagelijks water te geven.

Palmboom snoeien

Het snoeien van een palmboom is over het algemeen zeer eenvoudig, maar check altijd de productpagina van jouw specifieke soort. Zie je bij jouw tropische palm bruine bladeren? Dit zijn vaak de bladeren die van ouderdom afsterven, verwijder deze dus gerust! Knip ze weg met een schone en scherpe snoeischaar. Als je de oude beschadigde of dode bladeren wil verwijderen, doe dit dan het liefst in de lente. 


Palmboom planten

Wil je jouw palmboom aanplanten in je tuingrond? Geen probleem, de palmen uit ons assortiment kunnen goed groeien in ons Nederlandse klimaat! Zet hem wel het liefst op een plek met veel zonlicht. Deze zonaanbidders zijn over het algemeen niet kieskeurig qua grondsoort, maar check voor de zekerheid de productpagina van jouw palm! Om te zorgen dat jouw palm een goede start krijgt, raden wij je aan om speciale aanplant grond voor Mediterrane bomen (Mediterrane potgrond) te gebruiken. Meng deze Mediterrane potgrond door je tuingrond en geniet van een voedzame bodem, specifiek gericht op de behoeften van jouw palm.

 

Ben je benieuwd naar andere pronkstukken uit ons assortiment?

Ben je van plan een Palmboom te kopen? Dan wil je deze wellicht combineren met andere fantastische bomen en vaste planten voor een levendige en groene tuin. Bij ons kun je niet alleen makkelijk een nieuwe palm kopen, je bent ook op de juiste plek voor talloze andere soorten! Net als de palm, hebben we veel Mediterrane bomen en tropische planten beschikbaar, bijvoorbeeld Gouden regen, Blauwe regen, Japanse Notenboom, Yucca Rostrata, woekerend Bamboe, Magnolia Grandiflora, Magnolia bomen, Italiaanse Cipres, Perzische slaapboom en Gele Kornoelje. Andere schitterende bloeiende planten, tropische planten en sierbomen in het assortiment zijn de Japanse Sierkers, Hortensia Annabelle, Japanse esdoorns (zoals de Rode Japanse Esdoorn), Gele Kornoelje, Spaanse Aak, Malus Red Sentinel, Lavendel Hidcote en Rhododendron Catawbiense Grandiflorum. Naast deze exotische planten, vind je bij ons ook echte Nederlandse toppers, zoals onze oude fruitbomen en notenbomen. Wij hebben bijvoorbeeld oude appelbomen, een lei appelboom, oude perenboom (bijvoorbeeld de Gieser Wildeman) en Tamme Kastanje beschikbaar voor een eetbare tuin. Ook kun je bij Bomenenzo terecht als je groenblijvende bomen, zoals een groenblijvende bolboom of Olijboom kopen wilt. Ben je op zoek naar bomen die je voorzien van meer privacy? Kijk dan eens naar onze groenblijvende leibomen, zoals de Photinia fraseri Red Robin of Quercus ilex. Liever een mooie groene erfafscheiding? Check onze gewilde groene beukenhaag en rode beukenhaag. Ook kunnen we je voorzien van een kant-en-klare haag of groenblijvende haag. Voorbeelden hiervan zijn de Japanse Hulst, olijfwilg haag (Elaeagnus Ebbingei), Italiaanse Cipres, Meidoornhaag en Portugese Laurierhaag. Wat je wensen ook zijn, we hebben altijd bomen en planten beschikbaar die op jouw visie aansluiten.

Kom je er zelf niet helemaal uit, of heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij willen jou graag helpen om optimaal van je tuin te kunnen genieten!

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00