Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Pioenroos
vragen? 0344 22 81 00

Pioenroos kopen veel verschillende soorten nu rechtstreeks van de kwekerij

Bent u op zoek naar prachtige eyecatchers in uw tuin? Denk dan eens aan de pioenroos. Deze prachtige vaste plantensoort, ook wel Paeonia genoemd, valt zeker op in de tuin met de kenmerkende mooie, grote bloemen. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Pioenroos kopen:

De pioenroos kan met recht de eyecatcher in uw buitenruimte genoemd worden. U creëert in een handomdraai een fijne sfeer in de tuin. De meeste soorten pioenrozen bloeien in mei en juni. In het voorjaar en de zomermaanden geniet u dus volop van de prachtige Paeonia. In de winterperiode is de plant niet groen.

Pioenroos verzorgen:

De pioenroos staat graag in lichtzure, voedzame grond op een lichte plek. Een plaats in de zon is dus perfect. U kunt de grond rondom de Paeonia elk jaar bemesten. Zo bent u zeker van een mooie bloei. Houd, vooral in de droge zomermaanden, de grond vochtig. Maar let wel op dat de grond niet te nat wordt. Op die manier kan namelijk wortelrot ontstaan. De pioenroos is winterhard, maar blijft niet groen in de winter. De meeste soorten zijn ongeveer 80 centimeter hoog. 

Pioenroos snoeien:

In de voorjaarsperiode verschijnen er knoppen aan de plant. U kunt jaarlijks ‘pluizen’, afhangend van de soort pioenroos. Dat wil zeggen dat u de bijknoppen weghaalt als ze net zo lang zijn als de hoofdknop. Dit zorgt ervoor dat de pioenroos nog jaren zal blijven bloeien. 

Pioenroos planten:

Zoals gezegd houdt de pioenroos van een zonnige plek. Een plaats in halfschaduw voldoet ook, maar kan er wel voor zorgen dat de vaste plant minder uitbundig bloeit. Maak bij het planten een ruim gat en zorg ervoor dat u de pioenroos niet te diep plant. Geef na het planten wat water. De geschikte tijd om te planten is in het voorjaar. Verplanten van de pioenroos is, zeker in de eerste jaren, geen goed idee. Laat de vaste plant minstens 5 jaar op dezelfde plek staan en geniet zo volop van de uitbundige en kleurrijke bloemen. 

TIP: Wilt u naast buiten ook graag binnen genieten van de pioenroos? Gebruik de plant dan als snijbloem! Zorg er wel voor dat u 2 à 3 stengels laat zitten. Zo geniet u volgend jaar weer van de pioenroos.