Pioenroos
Fantastisch mooie eyecatcher met kenmerkende grote bloemen.
Geef je tuin een romantische uitstraling met prachtige Pioenrozen. De Pioenroos is met haar sierlijke bladeren en volle bloemenpracht in de mooiste kleuren een ware blikvanger. Onmisbaar in de siertuin en een verrijking van je terras of balkon in een (gemengde) plantenbak! De Pioenroos is een trouwe en zeker geen lastige plant, maar heeft wel even aandacht nodig bij de aanplanting.
Pioenroos
Van hoog naar laag sorteren
Pioenroos
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Pioenroos kopen

De Pioenroos Paeonia kan met recht de eyecatcher in je buitenruimte genoemd worden. Je creëert met de romantische Pioenroos in een handomdraai een fijne sfeer in de tuin. De meeste soorten bloeien in mei en juni. De Pioenroos bloeit met prachtige, zeer goed gevulde bloemen. Deze heerlijk geurende rozen heb je, afhankelijk van de soort, in allerlei kleuren en vormen. In het voorjaar en de zomermaanden geniet je volop van een uitbundige bloei van roze, witte, gele of rode rozen. Deze zonliefhebber staat het liefst op een plek in de volle zon of halfschaduw. Pioenrozen zijn geen groenblijvende planten, maar gelukkig zijn ze wel goed winterhard. Wil je jouw tuin opfleuren met deze prachtige bloem? Pioenrozen kopen in verschillende kleuren en vormen doe je makkelijk en snel op Bomenenzo.nl!

Ben je benieuwd waar de naam Paeonia vandaan komt? De naam is afgeleid van Paieon, de god van de genezing in de Oudheid. Vroeger werd het Pioenkruid, zoals de Chinese Pioenroos Paeonia lactiflora, gebruikt als traditioneel Oosters geneesmiddel. Het is nu in ieder geval nog steeds een magische bloem!

 

Onze beschikbare soorten Pioenrozen:

  • Pioenroos ‘Sarah Bernhardt’: deze geliefde plant straalt met lichtroze bloemen met een sierlijke uitstraling. In een zonnige border of in gemengde plantenbak komt de prachtige bloem van de Paeonia ‘Sarah Bernhardt’ goed tot zijn recht. 
  • Pioenroos ‘Felix Crousse’: wanneer je een eyecatcher wilt, is deze bloeiende vaste plant een echte aanrader. De beeldschone felroze tot karmijnrode rozen van de Paeonia ‘Felix Crousse’ springen eruit en steken mooi af tegen de donkergroene bladeren. 
  • Pioenroos ‘Alexander Fleming’: met zijn grote, gevulde, roze bloemen is deze blikvanger onmisbaar in de siertuin. Geef de Paeonia ‘Alexander Fleming’ een zonnige standplaats (het liefst in de volle zon) en geniet intens van de prachtige bloem!
  • Pioenroos ‘Shirley Temple’: dit is de perfecte aanwinst als je een sierlijke Pioenroos met elegante uitstraling zoekt. Wanneer de grote, geurende rozen van de Paeonia ‘Shirley Temple’ ontluiken zijn ze lichtroze van kleur en al snel kleuren ze zuiverwit. Je kunt deze witte Pioenroos mooi planten in de border.
  • Pioenroos ‘Karl Rosenfield’: deze rode Pioenroos heeft een zeer romantische uitstraling. De rode rozen zien er niet alleen schitterend uit, maar geuren ook heerlijk. Houd er rekening mee dat de prachtige bloem voldoende zonlicht krijgt (het liefst vijf uur per dag), niet te diep geplant wordt en niet te natte voeten krijgt. De rode Pioenroos geeft je hier dan veel voor terug!

Ben jij ook betoverd door de schoonheid van deze prachtige bloem? Je kunt Pioenrozen kopen via onze webshop, of kom je eigen plant uitzoeken bij ons op de kwekerij! Je kunt ook je online bestelling gratis afhalen. Heb je hulp of advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op via chat, mail of telefoon! Bekijk ook onze algemene voorwaarden onderaan de website.

 

Pioenroos verzorgen

De verzorging van de Pioenroos is gelukkig niet erg moeilijk. De juiste leefomstandigheden zijn wel erg belangrijk en daarom geven we graag wat tips. Wat de standplaats betreft staat de bloeiende plant graag in lichtzure, voedzame grond op een lichte plek. Een plaats in de zon is dus perfect. Je kunt de grond rondom de Paeonia elk jaar bemesten. De Pioenroos bloeit zo het mooist. Houd, vooral in de droge zomermaanden, de grond vochtig. Maar let wel op dat de grond niet te nat wordt. Op die manier kan namelijk wortelrot ontstaan. De Pioenroos is winterhard, maar blijft niet groen in de winter. De meeste soorten zijn ongeveer 80 centimeter hoog. 

Heb je vragen over de verzorging van de Pioenroos? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder! Voor persoonlijk advies kun je natuurlijk ook altijd even langskomen in de kwekerij. 

 

Pioenroos snoeien

Pioenrozen zijn geen groenblijvende planten en verliezen hun bladeren in de winter. In de voorjaarsperiode verschijnen er knoppen aan de plant. Je kunt jaarlijks ‘pluizen’, afhangend van de soort Pioenroos Paeonia. Dat wil zeggen dat je de bijknoppen weghaalt als ze net zo lang zijn als de hoofdknop. Dit zorgt ervoor dat de Pioenroos planten nog jaren zullen blijven bloeien. Daarnaast kun je in de herfst een Pioenroos snoeien door lelijke en/of verkleurde stengels weg te halen. Een Pioenroos snoeien is niet noodzakelijk.

 

Pioenroos planten

Zoals gezegd houdt de Pioenroos van een zonnige plek. Naast een standplaats in de volle zon voldoet een plek in de halfschaduw ook, maar dit kan er wel voor zorgen dat de vaste plant minder uitbundig bloeit. Houd er rekening mee dat de Pioenroos minimaal vijf uur per dag zonlicht nodig heeft om volop te bloeien. De bloeiende vaste plant houdt niet van te natte voeten en daarom moet de grond goed doorlatend zijn. We adviseren om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, waar de bodem lekker luchtig en voedzaam van wordt. Maak bij het planten een ruim gat en zorg ervoor dat je de Pioenroos niet te diep plant, zet Pioenrozen planten een paar cm onder de grond. Geef na het planten wat water. Een Pioenroos planten doe je het best in het voorjaar. Verplanten van de Pioenroos is, zeker in de eerste jaren, geen goed idee. Laat de vaste plant minstens vijf jaar op dezelfde plek staan en geniet zo volop van de uitbundige en kleurrijke bloemen. 

TIP: Pioenrozen planten in pot! De Pioenroos Paeonia staat niet alleen mooi in de border, maar is ook een prachtige eyecatchers voor op je terras! Plaats deze bijzondere plant in een mooie pot of plantenbak. Je kunt er ook een gemengde plantenbak van maken met verschillende soorten gemengde bloembollen. De Pioenroos gemengde bloembollen geven een speels effect en explosie van kleur. 

TIP: Wil je niet alleen buiten, maar ook binnen genieten van de volle bloei van een Pioenroos paeonia? Gebruik deze prachtige bloemen dan als snijbloemen! Je kunt één soort in een mooie vaas zetten of in een boeket verwerken, maar de Pioenroos gemengd ook goed toepassen.  

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00