Sinaasappelboom
vragen? 0344 22 81 00

Sinaasappelboom kopen | Citrus Sinensis | Rechtstreeks uit onze kwekerij!

De Citrus Sinensis, beter bekend als sinaasappelboom, is een prachtige Mediterraanse boomsoort. Zoals de naam al doet vermoeden, groeien deze bomen vol met feloranje sinaasappels. U kunt met een sinaasappelboom dus genieten van heerlijke vitamine C-rijke vruchten, rechtstreeks uit uw eigen tuin!
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Sinaasappelboom kopen

De Citrus Sinensis, beter bekend als sinaasappelboom, is een prachtige groenblijvende Mediterraanse boomsoort. Zoals de naam al doet vermoeden, groeit deze boomsoort vol met feloranje sinaasappels. De tijd om deze heerlijke (vitamine C-rijke) vruchten te oogsten hangt af van de specifieke soort. Vanaf het voorjaar tot aan de zomermaanden kunt u genieten van schitterende bloesem, die vooral ook zeer aangenaam ruikt. Sinaasappelbomen vergen wel wat verzorging, maar dat is deze langbloeiende, groenblijvende topper meer dan waard!

Bent u gecharmeerd van deze citrusfruit-dragende boomsoort? Bij bomenenzo.nl verkopen wij meerdere verschillende soorten, zoals dwerg Sinaasappelboom Kumkuat, kamer Sinaasappelboom en zoete Sinaasappelboom. U kunt uw nieuwe sinaasappelboom makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen boom uitzoeken in onze kwekerij! Heeft u nog vragen over sinaasappelbomen, of heeft u behoefte aan een goed advies voor uw situatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.


Sinaasappelboom verzorgen

Het verzorgen van een sinaasappelboom is vrij gemakkelijk, maar het vergt wel regelmatig wat tijd. Vooral in de periode na de aanplant en tijdens de bloeiperiode is het belangrijk om voldoende water te geven. Geef in de periode van april t/m oktober het liefst 2 à 3 keer per week water. U kunt uw Sinaasappelboom het best water geven zodra de bovenkant van de grond droog aanvoelt. Geef ook in de winter af en toe een scheutje water, zodat de grond niet uitdroogt.

TIP: Geef het liefst regenwater aan uw Sinaasappelboom. In leidingwater zit over het algemeen veel kalk, hier houden Citrusbomen niet van.

Sinaasappelboom bemesten
Voor de mooiste bloei en lekkerste vruchten kunt u het beste uw Citrus Sinensis ook bemesten. Wij raden het u aan om vanaf het voorjaar tot en met het einde van de zomer wekelijks voeding te geven. Gebruik hiervoor onze speciale organische meststof voor Citrus van DCM. Deze meststof is rijk aan kalium en magnesium, dit zorgt voor de meest intense kleur en smaak van uw sinaasappels.


Sinaasappelboom snoeien

Het snoeien van uw sinaasappelboom kunt u het beste in het voorjaar doen. Snoei eerst de rechtopstaande takken en daarna de zijtakken. Probeer vijf à zes ogen over te houden. Takken waarbij de bladeren naar beneden groeien kunt u volledig terugsnoeien. De vorm van een sinaasappelboom kan snel verwilderen, hier helpt een lichte jaarlijkse snoeibeurt tegen. Het belangrijkste is dat de kern van de boom open blijft, snoei daarom naar binnen groeiende takken helemaal weg. Zo kan er voldoende lucht en licht bij het hart van uw boom komen.

TIP: Gebruik altijd schoon- en scherp snoeigereedschap! Zo voorkomt u beschadigingen en/of infecties aan de takken van uw sinaasappelboom.


Sinaasappelboom planten

Een sinaasappelboom is van oorsprong een Mediterraanse boom en kan slecht tegen koude temperaturen. Het is daarom ook belangrijk dat u uw Citrus Sinensis makkelijk kunt verplaatsen. In de winter dient hij binnen te staan, op een plek met zonlicht waar het minimaal 5 graden is. Zet hem het liefst in een mooie pot met voldoende ruimte voor zijn wortels. Kies als standplaats het liefst een beschutte, zonnige plek uit. Wat betreft de grond heeft deze citrusboom geen specifieke eisen, behalve dat de bodem voedzaam en licht-vochtig dient te zijn. Gebruik daarom ook voor de beste start van uw sinaasappelboom onze speciale potgrond voor Citrus van DCM