Sinaasappel boom
Mediterraanse topper met beeldschone bloesem én overheerlijke vruchten
De Sinaasappelboom

Sinaasappelboom

Van hoog naar laag sorteren

Sinaasappelboom

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Sinaasappelboom kopen

De Citrus Sinensis, beter bekend als sinaasappelboom, is een prachtige groenblijvende Mediterraanse boomsoort. Zoals de naam al doet vermoeden, groeit deze boomsoort vol met feloranje sinaasappels. De tijd om deze heerlijke (vitamine C-rijke) vruchten te oogsten hangt af van de specifieke soort. Vanaf het voorjaar tot aan de zomermaanden kunt u genieten van schitterende bloesem, die vooral ook zeer aangenaam ruikt. Sinaasappelbomen vergen wel wat verzorging, maar dat is deze langbloeiende, groenblijvende topper meer dan waard!

Ben je gecharmeerd van deze citrusfruit-dragende boomsoort? Bij Bomenenzo.nl verkopen wij meerdere verschillende soorten, zoals dwerg Sinaasappelboom Kumkuat, kamer Sinaasappelboom en zoete Sinaasappelboom.  Je kunt je nieuwe sinaasappelboom makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom je eigen boom uitzoeken in onze kwekerij! Heb je nog vragen over sinaasappelbomen, of heb je behoefte aan een goed advies specifiek voor jouw situatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Sinaasappelboom verzorgen

Het verzorgen van een sinaasappelboom is vrij gemakkelijk, maar het vergt wel regelmatig wat tijd. Vooral in de periode na de aanplant en tijdens de bloeiperiode is het belangrijk om voldoende water te geven. Geef in de periode van april t/m oktober het liefst 2 à 3 keer per week water. Je kunt je Sinaasappelboom het best water geven zodra de bovenkant van de grond droog aanvoelt. Geef ook in de winter af en toe een scheutje water, zodat de grond niet uitdroogt.

TIP: Geef het liefst regenwater aan je Sinaasappelboom. In leidingwater zit over het algemeen veel kalk, hier houden Citrusbomen niet van.

 

Sinaasappelboom bemesten

Voor de mooiste bloei en lekkerste vruchten kun je het beste je Citrus Sinensis ook bemesten. Wij raden het je aan om vanaf het voorjaar tot en met het einde van de zomer wekelijks voeding te geven. Gebruik hiervoor onze speciale organische meststof voor Citrus van DCM. Deze meststof is rijk aan kalium en magnesium, dit zorgt voor de meest intense kleur en smaak van de sinaasappels.

Sinaasappelboom snoeien

Het snoeien van je sinaasappelboom kun je het beste in het voorjaar doen. Snoei eerst de rechtopstaande takken en daarna de zijtakken. Probeer vijf à zes ogen over te houden. Takken waarbij de bladeren naar beneden groeien kun je volledig terugsnoeien. De vorm van een sinaasappelboom kan snel verwilderen, hier helpt een lichte jaarlijkse snoeibeurt tegen. Het belangrijkste is dat de kern van de boom open blijft, snoei daarom naar binnen groeiende takken helemaal weg. Zo kan er voldoende lucht en licht bij het hart van de boom komen.

TIP: Gebruik altijd schoon- en scherp snoeigereedschap! Zo voorkom je beschadigingen en/of infecties aan de takken van je sinaasappelboom.

 

Sinaasappelboom planten

Een sinaasappelboom is van oorsprong een Mediterraanse boom en kan slecht tegen koude temperaturen. Het is daarom ook belangrijk dat u uw Citrus Sinensis makkelijk kunt verplaatsen. In de winter dient hij binnen te staan, op een plek met zonlicht waar het minimaal 5 graden is. Zet hem het liefst in een mooie pot met voldoende ruimte voor zijn wortels. Kies als standplaats het liefst een beschutte, zonnige plek uit. Wat betreft de grond heeft deze citrusboom geen specifieke eisen, behalve dat de bodem voedzaam en licht-vochtig dient te zijn. Gebruik daarom ook voor de beste start van uw sinaasappelboom onze speciale potgrond voor Citrus van DCM

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00