Laurier
vragen? 0344 22 81 00

Laurier kopen

Laurieren zijn grootbladige wintergroene haagstruiken. Deze worden vrij breed en kunt u met 2 stuks per meter planten. Door ieder jaar te snoeien kunt u de haag op iedere gewenste maat houden. Portugese laurieren zijn donkerder van kleur en hebben wat fijner blad. Rotundifolia's zijn sterk en groeien op iedere (niet te natte) grond.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

    

 

Laurier kopen:

Laurierplanten worden voornamelijk geplant als haag voor erf afscheiding maar kan ook prima als solitair worden geplant. U kunt verschillende soorten laurier kopen en laten bezorgen waaronder : Portugese Laurier, Laurierkers Rotundifolia, Laurier Novita. Wanneer u een Laurier in uw tuin plant bent u verzekerd van het gehele jaar groen in uw tuin. De laurier is namelijk groenblijvend en winterhard. De Laurier kan zowel in de volle zon als schaduw geplant worden. Let wel op dat de grond niet te nat is. 

Eigenschappen Laurier:

  • Zeer geschikt als haag.
  • Groenblijvend
  • Redelijk winterhard en snel herstel van eventuele vorstschade.
  • Snelgroeiend

Laurier snoeien:

De Laurier is een goede groeier en u zult daarom ook al snel een volle haag in uw tuin hebben staan. Wanneer u de haag graag mooi strak wilt houden is het belangrijk dat u 2 keer per jaar gaat snoeien. Doe dit in de maanden Maart/April en Augustus/September. Wanneer u liever een wat lossere haag heeft snoei de Laurierhaag dan alleen in Maart/April. Tijdens de voorjaar snoei gaat het er niet alleen om dat de haag weer in model word geknipt maar verwijder ook alle dode takken en takken met bruine bladeren. Een Laurier haag is een sterke groeier en kan hierdoor ook tegen drastisch terugsnoei. De laurier zal dan als snel weer op het oude hout uitgaan lopen. 

Laurier planten:

Maak voor het planten van Laurierhaag een sleuf of gaten die u eventueel kunt aanvullen met wat onbemeste potgrond. 2,5 tot 5 planten per strekkende meter. Wanneer u een haag wilt planten raden wij u aan om aan beide zijkanten waar u de haag wilt gaan plaatsen een paaltje neer te zetten met daartussen een gespannen touw. Hierdoor weet u zeker dat uw haag recht komt te staan. De Laurier kan prima tegen volle zon maar gedijt ook goed in de schaduw mits de grond niet te vochtig is.