Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Laurier
vragen? 0344 22 81 00

Laurier kopen

Laurieren, oftewel de Laurier Prunus, zijn wintergroene haagplanten die mooie vlinders en insecten aantrekken. Het zijn snelle groeiers die vrij breed worden. De Portugese laurieren zijn donkerder van kleur en hebben een fijn blad. De laurierkers Rotundifolia kenmerkt zich door de sterke groei en de Laurier Novita is een hoge laurier soort met een glanzend groot blad. De laurieren kunnen een totale hoogte bereiken van 3 tot 4 meter hoog en kunt u aanplanten met een afstand van 2,5 tot 5 planten per strekkende meter.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

    

Laurier kopen:

De laurier is een populaire haag plant die vaak wordt gebruikt als erfafscheiding. Houd hierbij een afstand aan van 2,5 tot 5 stuks per meter. U kunt de laurier natuurlijk ook solitair planten als laurier struik. U hoeft niet bang te zijn voor bladverliezende hagen. De verschillende soorten laurier zijn allemaal winterharde en wintergroene hagen en verliezen dus geen blad. Hierdoor geniet u het hele jaar lang van de prachtige kleur lauriergroen. Ook biedt het de nodige privacyin uw tuin, zelfs in de wintermaanden. De laurier doet het goed op iedere plek in uw tuin, zowel in de volle zon als in de schaduw. Daarnaast trekt de laurier verschillende nuttige vlinders en insecten naar uw tuin.

Kiest u voor de laurier Prunus Laurocerasus Rotundifolia of de laurier Prunus Lusitanica Angustifolia? De Portugese Laurieren zijn prachtige wintergroene haagplanten in pot waar in de zomerperiode witte bloemtrossen aan verschijnen. De Laurier Novita krijgt eveneens prachtige witte bloemen in mei en heeft een bijzonder langwerpig laurierblad. De laurier Rotundofolia groeit breed, kan een totale hoogte bereiken van 4 meter en wordt ook wel gebruikt als windscherm. U bepaalt zelf of u kleine haagelementen in uw tuin wil of juist grote haagelementen. Kies voor verschillende soorten laurieren en creëer zo een gemengde haag. 

Laurier kopen bij Bomenenzo.nl:

De laurierhaag kopen of de laurierkers kopen doet u eenvoudig en snel online bij Bomenenzo.nl. Bij ons bent u verzekerd van een veilige betaling en kunt u mooie haagplanten kiezen. Als u deze populaire haagplanten in pot liever eerst bekijkt bent u van harte welkom bij onze kwekerij. De meeste potgekweekte haagelementen zijn op voorraad en kunt u meteen meenemen. Naast de laurier struik verkopen wij ook andere vaste planten, groenblijvende bomen en mediterrane bomen. Blijf op de hoogte door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Laurier verzorgen:

De laurier vereist niet veel verzorging. Deze wintergroene haagplanten in pot groeien erg snel, dus af en toe snoeien is nodig. Bemesten kunt u 2 keer per jaar doen. Dit zal ervoor zorgen dat de laurier een goede dichtheid en een prachtige groene kleur heeft. Als u de laurier niet van mest voorziet, zal deze zelf op zoek gaan naar voeding via de wortels. Hierdoor krijgen de vaste planten eromheen minder voeding. Water geven doet u het beste in de droge periodes. Geef in het voorjaar en de zomer wekelijks water aan de laurier struik. Hierbij is het van belang dat u niet het blad nat maakt. Bij volle zon kan het laurierblad verbranden.

Laurier snoeien:

De verschillende soorten laurieren, zoals de Portugese laurieren, de Laurierkers Rotundifolia en de Prunus Lusitanica Angustifolia zijn snelle groeiers en vereisen daarom snoei. De beste periode om de laurier te snoeien is in het voorjaar (maart/april) en aan het einde van de zomer (augustus/september). Als u 2 keer per jaar snoeit blijven ze grote haagelementen en stimuleert u de bloei van nieuwe bladeren. In het voorjaar kunt u ook de dode takken en takken met bruine bladeren verwijderen. Het fijne blad van de laurier is kwetsbaar. Snoei dus niet in de felle zon. De bladeren kunnen dan namelijk verbranden. Snoeien bij vochtig of bewolkt weer is het meest ideaal. De populaire haag plant verdraagt ook de flinke snoei, om zo kleine haagelementen te creëren. U kunt de verscheidene soorten haagplanten ook combineren en zo een gemengde haag maken. De totale hoogte van de lauriersoorten ligt vrijwel gelijk.

Laurier planten:

De laurier in uw tuin planten kan in principe altijd worden gedaan, behalve bij erge droogte of vorst. De laurier zal dan minder vocht krijgen, terwijl een jonge haagplant veel water nodig heeft. Geef daarom na het planten genoeg water aan de laurier. Als u de haag plant kunt u dit het beste in het voorjaar en het najaar doen. Wilt u niet uit de haagplanten kiezen? Plaats dan verschillende soorten laurieren bij elkaar en ga voor een gemengde haag.

Maak voor het in uw tuin planten een sleuf of gaten en vul die aan met wat onbemeste potgrond. Om ervoor te zorgen dat deze populaire haagplant recht staat, kunt u aan beide zijkanten een paaltje neerzetten met daartussen een gespannen touw. Of u nu een zonnige tuin heeft waar de volle zon op staat of juist een schaduwrijke buitenruimte, de laurier zal groeien en bloeien. Houd bij de laurier planten 2,5 tot 5 planten aan per strekkende meter en geniet van deze wintergroene hagen. Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

De bekendste soorten laurier: 

  • Prunus Lusitanica Angustifolia (Portugese Laurier Angustifolia): de Portugese laurier prunus is een prachtige haagplant voor in uw tuin. De hoge bladdichtheid maakt het een ideale afscheiding. Zo creëert u optimale privacy. De heldergroene bladeren geven uw buitenruimte een prachtige luxe uitstraling.
  • Prunus Laurocerasus Rotundifolia (Laurierkers Rotundifolia): de Laurierkers Rotundifolia is een laurier struik die groen blijft. Deze laurier prunus groeit stevig en breed en wordt vaak gebruikt als haag en als windscherm.
  • Prunus Laurocerasus Novita (Laurier Novita): de laurier prunus Novita heeft mooie, glanzende donkergroene bladen en valt prachtig op in uw tuin of op uw terras. Deze laurier prunus bereikt een totale hoogte van wel 3,5 meter hoog.