Laurier
Sterk groeiende haagplant met schitterende, glanzende bladeren.

Laurieren, oftewel de Laurier Prunus, zijn wintergroene haagplanten die mooie vlinders en insecten aantrekken. Het zijn snelle groeiers die vrij breed worden. De Portugese laurieren zijn donkerder van kleur en hebben een fijn blad. De laurierkers Rotundifolia kenmerkt zich door de sterke groei en de Laurier Novita is een hoge laurier soort met een glanzend groot blad.

Laurier
Van hoog naar laag sorteren
Laurier
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Laurier kopen

De Laurier is een populaire haagplant die vaak wordt gebruikt als erfafscheiding. Houd hierbij een afstand aan van 2,5 tot 5 stuks per meter. Je kunt de laurier natuurlijk ook solitair planten als laurier struik. je hoeft niet bang te zijn voor bladverliezende hagen. De verschillende soorten laurier zijn allemaal winterharde en wintergroene hagen en verliezen dus geen blad. Hierdoor geniet je het hele jaar lang van de prachtige kleur lauriergroen. Ook biedt het de nodige privacy in je tuin, zelfs in de wintermaanden. De laurier doet het goed op iedere plek in jouw tuin, zowel in de volle zon als in de schaduw. Daarnaast trekt de laurier verschillende nuttige vlinders en insecten naar je tuin.

Kies je voor de laurier Prunus Laurocerasus Rotundifolia of de laurier Prunus Lusitanica Angustifolia? De Portugese Laurieren zijn prachtige wintergroene haagplanten in pot waar in de zomerperiode witte bloemtrossen aan verschijnen. De Laurier Novita krijgt eveneens prachtige witte bloemen in mei en heeft een bijzonder langwerpig laurierblad. De laurier Rotundofolia groeit breed, kan een totale hoogte bereiken van 4 meter en wordt ook wel gebruikt als windscherm. Je bepaalt zelf of je kleine haagelementen in de tuin wil of juist grote haagelementen. Kies voor verschillende soorten laurieren en creëer zo een gemengde haag. 

Laurier kopen bij Bomenenzo.nl

De Laurierhaag of de Laurierkers kopen doe je eenvoudig en snel online bij Bomenenzo.nl. Bij ons ben je verzekerd van een veilige betaling en kun je mooie haagplanten kiezen. Als je deze populaire haagplanten in pot liever eerst bekijkt ben je van harte welkom bij onze kwekerij. De meeste potgekweekte haagelementen zijn op voorraad en kun je meteen meenemen. Naast de laurier struik verkopen wij ook andere groenblijvende haagplanten, vaste planten, groenblijvende bomen en mediterrane bomen. Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Laurier verzorgen

De laurier vereist niet veel verzorging. Deze wintergroene haagplanten in pot groeien erg snel, dus af en toe snoeien is nodig. Bemesten kun je 2 keer per jaar doen. Dit zal ervoor zorgen dat de laurier een goede dichtheid en een prachtige groene kleur heeft. Als je de laurier niet van mest voorziet, zal deze zelf op zoek gaan naar voeding via de wortels. Hierdoor krijgen de vaste planten eromheen minder voeding. Water geven doe je het beste in de droge periodes. Geef in het voorjaar en de zomer wekelijks water aan de laurierstruik. Hierbij is het van belang dat je niet het blad nat maakt. Bij volle zon kan het laurierblad verbranden.

Laurier snoeien

De verschillende soorten laurieren, zoals de Portugese laurieren, de Laurierkers Rotundifolia en de Prunus Lusitanica Angustifolia zijn snelle groeiers en vereisen daarom snoei. De beste periode om de laurier te snoeien is in het voorjaar (maart/april) en aan het einde van de zomer (augustus/september). Als je 2 keer per jaar snoeit blijven ze grote haagelementen en stimuleer je de groei van nieuwe bladeren. In het voorjaar kun je ook de dode takken en takken met bruine bladeren verwijderen. Het fijne blad van de laurier is kwetsbaar. Snoei dus niet in de felle zon. De bladeren kunnen dan namelijk verbranden. Snoeien bij vochtig of bewolkt weer is het meest ideaal. De populaire haag plant verdraagt ook de flinke snoei, om zo kleine haagelementen te creëren. Je kunt de verscheidene soorten haagplanten ook combineren en zo een gemengde haag maken. De totale hoogte van de lauriersoorten ligt vrijwel gelijk.

Laurier planten

De laurier in je tuin planten kan in principe altijd worden gedaan, behalve bij erge droogte of vorst. De laurier zal dan minder vocht krijgen, terwijl een jonge haagplant veel water nodig heeft. Geef daarom na het planten genoeg water aan de laurier. Als je de haag plant kun je dit het beste in het voorjaar en het najaar doen. Wil je niet uit de haagplanten kiezen? Plaats dan verschillende soorten laurieren bij elkaar en ga voor een gemengde haag.

Maak voor het in je tuin planten een sleuf of gat en vul die aan met wat onbemeste potgrond. Om ervoor te zorgen dat deze populaire haagplant recht staat, kun je aan beide zijkanten een paaltje neerzetten met daartussen een gespannen touw. Of je nu een zonnige tuin hebt waar de volle zon op staat of juist een schaduwrijke buitenruimte, de laurier zal groeien en bloeien. Houd bij de laurier planten 2,5 tot 4 planten aan per strekkende meter en geniet van deze wintergroene hagen. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

De bekendste soorten laurier

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00