Portugese Laurierboom

Prunus lusitanica 'Angustifolia'

v.a.: € 185,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 160-180cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 185,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Portugese Laurierboom is wintergroen en siert met haar groene glanzende bladeren menig tuin! Bovendien verschijnen er in de lente witte bloemen en later in het jaar rode bessen aan de traag groeiende boom.

Onze voordelen:

De Portugese Laurierboom is een aanwinst voor iedere tuin! De traag groeiende boom heeft groene, glanzende bladeren welke ook in de winter je tuin kleur geven. In juni verschijnen er witte bloemen in pluimen aan de groenblijvende boom, dit trekt veel vlinders aan. Later in het jaar groeien er rode besjes aan de boom, waar weer veel vogels op afkomen! Vanwege het veelzijdige karakter en de elegante verschijning is de Portugese Laurierboom een populaire boom in kleine tuinen.

Lees meer

De Portugese Laurierboom groeit redelijk traag, ca. 30 tot 50 cm per jaar. Dat betekent dat je de boom niet vaak hoeft te snoeien. Als je met de (schone) snoeischaar aan de slag wilt gaan, kun je dat het beste doen na de bloei, in de vroege zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de boom in de gewenste vorm.

De Prunus lusitanica 'Angustifolia' heeft geen speciale voedingsstoffen nodig. Je kunt de boom eenmaal per jaar bemesten door een handvol mestkorrels onder boom te strooien.

Lees meer

Een jonge Portugese Laurierboom dien je net na het aanplanten voldoende water te geven. Vooral in de herfst is extra water belangrijk in verband met het bevriezen van de grond in de winter. Is de Laurierboom al wat ouder? Dan hoef je alleen maar extra water te geven tijdens droge perioden.

Lees meer

De Portugese Laurierboom staat het liefst in de zon of halfschaduw. De winterharde boom kan goed tegen diverse klimaten en houdt van een goed doorlatende grond.  Heb je een goede standplaats bepaald? Graaf dan een gat en voeg aanplantgrond toe. Zorg er wel voor dat de boom voldoende ruimte heeft om te groeien en houdt rekening met een plantafstand van ca. 1 meter.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Portugese Laurierboom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Hoe en wanneer Prunus lusitanica snoeien?

Om je haag zo mooi mogelijk te houden, kun je het beste handmatig snoeien. Knip de lange scheuten af op jouw gewenste lengte. Door de Portugese Laurier te snoeien blijft je haag mooi smal én zal deze voller groeien. Snoei je Portugese Laurier haag de eerste keer in maart of april, en geef hem een tweede snoeibeurt in augustus of september. Zo blijft je haag mooi in model.

Wil je liever met een elektrische heggenschaar snoeien? Dit is geen probleem, maar je haag komt er dan minder mooi uit te zien. Met een elektrische schaar knip je namelijk niet alleen de scheuten, maar zul je ook veel bladeren beschadigen. Deze bladeren krijgen dan een lelijke bruine rand, wat zorgt voor een minder mooi geheel.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!