Passiebloem
Opvallende en unieke bloemen in de meest uitbundige kleuren.
Geef je muur, schutting of pergola een exotisch tintje met de spectaculaire Passiebloem. Deze bladverliezende klimplant heeft opvallende bloemen, die lange tijd – van mei tot en met september – te bewonderen zijn. De kleuren van de Passiebloem verschillen per soort, maar hebben één ding gemeen: ze vormen ware eyecatchers in combinatie met de kleurrijke stamper.
Passiebloem
Van hoog naar laag sorteren
Passiebloem
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Passiebloem kopen

Een klimplant in je tuin zorgt voor een fijne sfeer. Je fleurt hier bijvoorbeeld een oude schutting of hek mee op. De Passiebloem is een prachtig soort klimplant met een exotische bloei. Het Passiflora geslacht telt maar liefst 500 soorten, waaronder de Passiflora edulis – die eetbare vruchten geeft – de Passiflora ligularis, Passiflora incarnata, Passiflora amethyst en de Passiflora caerulea. De Passiebloem Passiflora caerulea is de meest winterharde soort. De tropische bloemen van de exotische planten komen tevoorschijn in mei of juni en kunnen tot november bloeien. Lange tijd, de hele zomer lang, is de Passiebloem dus een showsteler in je tuin. Behalve dat de Passiebloem een fraai uiterlijk heeft, heeft de sierplant ook een geneeskundige werking. Het liefst staat de zelfhechtende klimplant in de volle zon: op een zonnige standplaats zal de bloeiende plant de meeste bloemen geven. Bij erg strenge vorst kun je de Passiebloem het best beschermen door de grond rondom af te dekken met bijvoorbeeld bladeren. De Passiflora caerulea is in de volle grond aan te planten, maar ook kun je de Passiebloem in een pot zetten voor op het terras en balkon.

Passiebloem verzorgen

Geef de Passiebloem voldoende water, vooral in de zomerperiode. In de winter heeft de plant vrijwel geen water nodig. Krijgt je Passiflora slappe bladeren? Dan is de grond waarschijnlijk te droog. Ook kunnen slappe bladeren een teken van de verwelkingsziekte zijn, veroorzaakt door een schimmel in de grond. Mocht dit het geval zijn, zorg dan voor de juiste groeiomstandigheden – voldoende zon, water en voeding – en verwijder aangetaste plantendelen. Zorg er altijd voor dat de vaste plant op een zonnige plek staat. Zo heb je het langst plezier van de mooie bloem. Dek bij strenge vorst de grond rondom de klimplant af, zodat deze beschermd wordt.

TIP: De passiebloem kun je stekken. Neem een Passiebloem stek voor elders in de tuin of om cadeau te doen aan familie en vrienden, zodat zij ook van deze prachtplant kunnen genieten!

Passiebloem snoeien

Het snoeien van de Passiebloem is gelukkig niet moeilijk. Als je de Passiebloem in volle grond hebt geplant, kun je de klimplant in het voorjaar snoeien. Hierbij knip je beschadigde, dode en dicht op elkaar groeiende takken weg. Als de vaste plant in een pot is geplant, is het verstandig om deze in strenge winters binnen te zetten. Je Passiebloem snoei je dan net voor dit moment.

Heb je vragen over het verzorgen, snoeien, stekken, bewateren en/of planten van je Passiebloem? Of wens je meer informatie over onze kwekerij, bestellen bij Bomenenzo en onze algemene voorwaarden? Voor meer informatie kun je terecht op de website of contact met ons opnemen. We helpen je graag aan extra informatie en vrijblijvend persoonlijk advies. 

Passiebloem planten

Plant de Passiebloem op een zonnige en lichte plek – het liefst in de volle zon – en in voedingsrijke, vocht doorlatende grond. Je kunt de klimplant zowel in de volle grond als in een pot planten. Zorg in ieder geval voor dat je de Passiebloem aanplant op een beschutte plek bij een klimplantenrek, pergola of schutting, waar de Passiflora caerulea zich aan kan hechten. Zo geniet je volop van een prachtige klimplant met nog mooiere bloemen. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00