Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Passiebloem
vragen? 0344 22 81 00

Passiebloem online kopen - uit eigen kwekerij

De Passiebloem is een ware eyecatcher in uw tuin. Deze klimplant heeft prachtige, opvallende bloemen die tevoorschijn komen in juni en nog lang in het seizoen bloeien. De kleuren van de passiebloem verschillen per soort, maar hebben één ding gemeen; ze vormen ware eyecatchers. In combinatie met de kleurrijke stamper valt deze klimplant zeker op. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Passiebloem kopen:

Een klimplant in uw tuin zorgt voor een fijne sfeer. U verbloemt hier bijvoorbeeld een oude schutting of hek mee. De Passiebloem is matig winterhard. Bij erg strenge vorst kunt u de plant het beste beschermen door de grond rondom af te dekken met bijvoorbeeld bladeren. In de volle zon is de beste plek voor de prachtige Passiebloem. Op een zonnige standplaats zal de plant de meeste bloemen geven. De bloemen komen tevoorschijn in mei of juni en kunnen bloeien tot november. Er kunnen eetbare, droge vruchten aan de plant groeien.

Passiebloem verzorgen:

Geef de Passiebloem voldoende water, vooral in de zomerperiode. In de winter heeft de plant vrijwel geen water nodig. Zorg ervoor dat de vaste plant op een zonnige plek staat. Zo heeft u het langst plezier van de Passiebloem. Dek bij strenge vorst de grond rondom de plant af, zodat deze beschermd wordt.   

Passiebloem snoeien:

Als u de Passiebloem in volle grond heeft geplant kunt u de plant in het voorjaar snoeien. U knipt dan de dode takken weg. Als de vaste plant in een pot is geplant, is het verstandig om deze in strenge winters binnen te zetten. U snoeit dan net voor dit moment. 

Passiebloem planten:

Plant de Passiebloem op een zonnige plek en in voedingsrijke, vocht doorlatende grond. U kunt de vaste plant zowel in de volle grond als in een pot planten. Zorg in ieder geval voor dat u de Passiebloem aanplant bij een klimplantenrek, pergola of schutting. Zo geniet u volop van een prachtige klimplant met nog mooiere bloemen.