Passiflora Beervelde

Passiebloem 'Beervelde'

v.a.: € 10,95

Formaat
Hoogte 50-60cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 10,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Passiflora 'Beervelde' is een kleurrijke klimplant, die in augustus en september rijkelijk bloeit met opvallende magenta bloemen.

Onze voordelen:

Kenmerken van Passiflora 'Beervelde'

Ben je op zoek naar een unieke blikvanger? De Passiebloem Passiflora 'Beervelde' verrast ieder jaar met een spectaculaire, exotische bloei. Je moet even geduld hebben, maar in augustus en september word je rijkelijk beloond. Dan bloeit de Passiflora 'Beervelde' met unieke paars-roze bloemen met opvallende meeldraden. Met de klimplant fleur je zo een saaie muur, schutting of pergola op. Net als andere Passiflora planten, is de ‘Beervelde’ een uitstekende klimmer, die met gemak meters hoog kan worden. Met zijn scheuten hecht de klimplant met gelobde, glanzend donkergroene bladeren zich vast aan een object. Het is ook een geschikte potplant om een terras of balkon mee op te vrolijken. Om intens te genieten van de bijzondere bloei, plant je de Passiebloem 'Beervelde' op een zonnige en beschutte plek. De tropische plant is matig winterhard en bescherm je daarom in een strenge winter. Combineer de Passiflora 'Beervelde' met andere kleurrijke planten en geniet van een tropische sfeer in eigen tuin! 

Lees meer

Passiebloem 'Beervelde' verzorgen

Het onderhouden van de Passiflora 'Beervelde' is niet moeilijk. Wel moet je zorgen voor een goede vorstbescherming, want de exotische klimplant is matig winterhard. Heb je de tuinplant in een pot staan, dan is dit makkelijk. Je kunt de Passiebloem in de winter dan namelijk eenvoudig verplaatsen naar een vorstvrije plek. Wanneer je de klimplant in de volle grond hebt geplant, dek je deze in de winter af. Dit doe je door bijvoorbeeld een laag bladeren of stro rond de plantvoet aan te brengen. Ook zorg je voor een beschutte standplaats. Licht, zon en voeding zijn belangrijke ingrediënten voor een mooie bloei.

Passiflora 'Beervelde' snoeien

Vanwege de snelle groei adviseren we de Passiebloem ‘Beervelde’ jaarlijks te snoeien. Een Passiebloem in de tuin snoei je in het voorjaar (maart). Verwijder dode takken en snoei de tuinplant verder flink terug. Vanaf mei loopt de klimplant weer uit en de bloemen verschijnen op het nieuwe hout. Een Passiebloem in pot dun je het beste uit voor je hem naar binnen haalt bij koud weer.

Lees meer

Passiebloem 'Beervelde' water geven

Direct na en in de eerste periode na het aanplanten geef je de Passiebloem geregeld water. Zo kan de jonge plant goed wortelen en groeien. Eenmaal geworteld, hoef je alleen nog water te geven als het warm en droog is. De Passiflora 'Beervelde' houdt van licht vochtige, maar goed doorlatende grond. In de zomer heeft de klimplant voldoende water nodig om uitbundig te bloeien, maar in de winter heeft de Passiebloem nauwelijks behoefte aan water.

Lees meer

Passiflora 'Beervelde' planten

Heb je al bedacht hoe je de paars-roze Passiflora 'Beervelde' wilt toepassen? Vanwege de matige winterhardheid is aanplanting een pot een goede optie. Je kunt de Passiebloem op het terras of balkon plaatsen en in de wintermaanden verplaatsen naar een vorstvrije plek. Ook in de tuin doet de Passiebloem ‘Beervelde’ het goed, zolang je een beschutte en zonnige standplaats uitkiest. De tropische zonaanbidder houdt van voedingsrijke, licht vochtige en goed doorlatende grond. We adviseren om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, waar de bodem voedzaam en luchtig van wordt. Zo krijgt de jonge plant een goede start! Het is de ideale klimplant om een saaie muur, schutting of pergola mee op te fleuren. Met zijn ranken hecht de Passiebloem zich aan dit object. Ben je klaar met de aanplanting? Geef dan ruim water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Passiflora Beervelde
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!