Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Cypres
vragen? 0344 22 81 00

Cypres kopen

De Cupressus Sempervirens, beter bekend als Cypres (of Cipres) is een prachtige groenblijvende haagplant. Het donkergroene gebladerte en heerlijke aroma is een aangename toevoeging voor iedere soort tuin.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Cipres kopen

De Cupressus Sempervirens, bij ons bekend als Cypres (of Cipres), is een smalle zuilvormige plant die behoort tot de Coniferen. De Latijnse naam Sempervirens staat voor ‘altijd groen’ of ‘altijd levend’. De Cypres voorziet uw tuin dus het hele jaar rond van een prachtig stukje groen. Met een hoogte van ongeveer 8 meter, is deze soort Conifeer zeer geschikt als haagplant. De bladeren hebben een donkergroene kleur en een schub-achtige structuur. Er zijn verschillende soorten van de Cipres beschikbaar. U kunt ons huidige assortiment via deze pagina bekijken. Heeft u vragen over deze fraaie haagplant, of wilt u een goed advies voor uw tuin? Wij helpen u graag. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Wilt u ook kunnen genieten van een altijd-groene haagplant? U kunt de Cypres makkelijk en snel online kopen, of kom de verschillende soorten eerst eens bewonderen in onze kwekerij!

Cupressus Sempervirens verzorgen

De verzorging van een Cipres is vrij eenvoudig. Het belangrijkste punt waar u op kunt letten is dat een Cipres regelmatig water nodig heeft. Let er wel op dat uw grond het water goed afvoert, en dat er dus geen water blijft staan. Langdurige stilstaand water bij uw Cypres kan zorgen voor wortelrot. Normaal gesproken is het voldoende om één keer per week water te geven. In tijden van langdurige warmte en droogte is het verstandig om wat extra water te geven.

TIP: Niet alle Cipressen zijn winterhard. Check dit altijd goed bij uw specifieke soort Cypres. De Italiaanse Cipres is een voorbeeld van een niet volledig winterharde variant. De soorten die niet volledig winterhard zijn kunt u in de winter het beste toedekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

Cipres bemesten
Het bemesten van uw Cypres kunt u het beste in het voorjaar en begin zomer doen. In de lente stijgt de temperatuur van de bodem, waardoor de wortels weer actiever worden. De echte groei van deze conifeer-achtige plant begint dan weer, dus kan hij de extra voedingsstoffen goed gebruiken.

Cypres snoeien

Niet iedere soort Cypres hoeft gesnoeid te worden. Over het algemeen blijft de vorm van een Cipres het beste als hij niet (of nauwelijks) wordt gesnoeid. Zo blijft zijn karakteristieke, natuurlijke vorm het meest zichtbaar. Toch kan een lichte snoeibeurt wel zorgen voor vollere takken. Verwijder uiteraard wel altijd dode en/of zieke takken. Het snoeien van de Cipres kunt u het beste in het najaar doen, vóór de vorst. In deze periode vormt een cipres ook ‘kegels’, deze kegels kunt u het beste handmatig verwijderen. 

TIP: Als u uw Cipres voller wilt hebben aan de bovenkant, kunt u ervoor kiezen om hem te toppen.  Dit kan er wel voor zorgen dat uw plant zijn natuurlijke vorm verliest, dus denk hier van tevoren goed over na.

Cupressus Sempervirens planten

Het fijne van een Cipres is dat hij makkelijk te plaatsen is. Deze mooie groene haagplant groeit goed op allerlei grondsoorten, zolang de bodem maar genoeg voeding bevat én licht-vochtig is. Om zeker te zijn dat uw Cypres de best mogelijke start krijgt kunt u tijdens de aanplant gebruik maken van speciale aanplant grond. Deze grond zit boordevol voedingsstoffen en maakt uw bodem bovendien beter vochtdoorlatend. Uw grond blijft zo licht-vochtig, maar kan overtollig water ook weer goed afvoeren. Voor de standplaats kunt u over het algemeen het beste kiezen voor een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw).