Cypres
Voor een altijd groene, altijd levendige haag.
Kies je voor de Cypres (of Cipres), dan kies je voor een prachtige én praktische conifeer. Het is de ideale haagplant, die ook in de winter zijn schubvormige bladeren met heerlijke aroma vasthoudt en daardoor het hele jaar voor een mooi groen stukje in de tuin zorgt. Of blauw, want ook in deze kleur stralen sommige Cypres soorten. Behalve de fraaie bladeren, is de Mediterrane Cipres geliefd om zijn compacte, smalle zuilvorm, die nauwelijks snoei behoeft.

Cypres

Van hoog naar laag sorteren

Cypres

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Cipres kopen

De Cipres Cupressus Sempervirens, bij ons bekend als Cypres (of Cipres), is een smalle zuilvormige vaste plant die behoort tot de Coniferen. De Latijnse naam Sempervirens staat voor ‘altijd groen’ of ‘altijd levend’. De Cypres voorziet je tuin dus het hele jaar rond van een prachtig stukje groen. Met een maximale hoogte van ongeveer 8 meter, is deze soort Conifeer zeer geschikt als haagplant. Een Cipres haag heeft een bijzonder mooi uiterlijk. De bladeren hebben een donkergroene kleur en een schub-achtige structuur. Er zijn verschillende soorten van de Cipres beschikbaar. Eén van de meest geliefde soorten is de Italiaanse Cipres Cupressus Sempervirens Pyramidalis. De Pyramidalis Italiaanse Cipres (of Toscaanse Cipres / Italiaanse Cypres) is een bijzonder type boom, die heel hoog en smal groeit. Je kunt ons huidige assortiment via deze pagina bekijken. Heb je vragen over deze fraaie vaste plant, heb je hulp nodig of wil je een goed advies voor jouw tuin? Wij helpen je graag. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Wil je ook kunnen genieten van een altijd-groene haagplant? Je kunt de Cypres makkelijk en snel online kopen, of kom de verschillende soorten eerst eens bewonderen in onze kwekerij!

 

Cipres verzorgen

De verzorging van een Cipres is vrij eenvoudig, hij heeft weinig onderhoud nodig. Het belangrijkste punt waar je op kunt letten is dat een Cipres regelmatig water nodig heeft. Let er wel op dat de grond het water goed afvoert, en dat er dus geen water blijft staan. Langdurige stilstaand water bij jouw cypres cupressus sempervirens kan zorgen voor wortelrot. Normaal gesproken is het voldoende om één keer per week water te geven. In tijden van langdurige warmte en droogte is het verstandig om wat extra water te geven, zorg ervoor dat de grond niet volledig uitdroogt.

TIP: Niet alle Cipressen zijn winterhard. Check dit altijd goed bij je specifieke soort Cypres. De Italiaanse Cipres is een voorbeeld van een niet-volledig winterharde variant. De soorten die niet volledig winterhard zijn kun je bij strenge vorst het beste toedekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Plant Cipressen cupressus het liefst op een beschutte plek, dan hebben ze minder last van eventuele strenge vorst.

Cipres bemesten

Het bemesten van de cipres cupressus sempervirens kun je het beste in het voorjaar en begin zomer doen. In de lente stijgt de temperatuur van de bodem, waardoor de wortels weer actiever worden. De echte groei van deze conifeer-achtige plant begint dan weer, dus kan hij de extra voedingsstoffen goed gebruiken.

 

Cipres snoeien

Niet iedere soort Cypres hoeft gesnoeid te worden, de meeste hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Over het algemeen blijft de vorm van een Cipres het beste als hij niet (of nauwelijks) wordt gesnoeid. Zo blijft zijn karakteristieke, natuurlijke vorm het meest zichtbaar. Toch kan een lichte snoeibeurt wel zorgen voor vollere takken. Verwijder uiteraard wel altijd dode en/of zieke takken. Het snoeien van de Cipres kun je het beste in het najaar doen, vóór de vorst. In deze periode vormt een cipres ook ‘kegels’, deze kegels kun je het beste handmatig verwijderen. 

TIP: Als je dit type boom voller wilt hebben aan de bovenkant, kun je ervoor kiezen om hem te toppen.  Dit kan er wel voor zorgen dat je plant zijn natuurlijke vorm verliest, dus denk hier van tevoren goed over na.

 

Cipres planten

Het fijne van een Cipres is dat deze vaste plant makkelijk te plaatsen is. Deze mooie groene haagplant groeit goed op allerlei grondsoorten, zolang de volle grond maar genoeg voeding bevat én licht-vochtig is. Om zeker te zijn dat jouw Cypres de best mogelijke start krijgt kun je tijdens de aanplant gebruik maken van speciale aanplant grond. Deze grond zit boordevol voedingsstoffen en maakt de bodem bovendien beter vochtdoorlatend. De grond blijft zo licht-vochtig, maar kan overtollig water ook weer goed afvoeren. Voor de standplaats kun je over het algemeen het beste kiezen voor een enigszins beschutte plek in de volle zon of half schaduw.

TIP: Cipres planten in pot: Plaats een aantal Cipressen cupressus in potten en geniet zo van mooie elegante blikvangers. Bovendien kun je Cipres planten in pot ook makkelijk plaatsen op een terras!

TIP: Combineer de cupressus sempervirens pyramidalis als Cipres haag met beeldschone vormsnoei planten/boompjes, zoals de Amerikaanse cipres (Amerikaanse conifeer)

 

Andere populaire producten uit ons assortiment

Bij bomenenzo.nl verkopen we, naast de Italiaanse Cypres, ook veel andere soorten haagplanten. Zo vind je bij ons bekende bladverliezende hagen als de groene beuk en de rode beuk, maar ook groenblijvende hagen als Taxus Baccata en Portugese Laurier. Wil je jouw tuin aanvullen met wat prachtige exotische planten of beeldschone bomen? Ook hiervoor ben je bij ons op het juiste adres. Bij ons vind je exotische planten als Blauwe regen of de Trachycarpus Fortunei, maar ook groenblijvende leibomen, Portugese Laurierbomen, meerstammige bomen, Japanse esdoorn, grote fruitbomen en Mediterrane fruitbomen. Heb je hulp nodig bij het vinden van een geschikte match voor jouw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via de chat, mail óf telefoon!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00