Rozenstruiken
Bijzonder mooie, langbloeiende sierheesters.
Met een struikroos haal je een van de meest uitbundige bloeiers in je tuin. Sommige soorten bloeien de hele zomer, waardoor je (bijna) eindeloos lang geniet van betoverende en heerlijk geurende rozen. Bij Bomenenzo vind je de rozenstruik die past bij jouw stijl en tuin: van zwoel rood tot elegant wit en van zomers geel tot vrolijk roze.

Rozenstruiken

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Rozenstruiken

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Rozenstruiken kopen

Struikrozen zijn fantastische blikvangers voor iedere tuinstijl. Met hun betoverende kleuren en heerlijke geuren voorzien ze je tuin van een betoverende sfeer. Er zijn struikrozen die de hele zomer door bloeien, en jouw tuin dus voor een langere tijd voorzien van prachtige bloemen. Een struikroos kun je aanplanten als solitaire plant, maar staat ook geweldig in een groep of border. Er zijn ontzettend veel soorten struikrozen beschikbaar, denk hierbij aan sterk geurende rozen, grootbloemige rozen, Engelse rozen en Floribunda rozen. Rozen zijn over het algemeen ook nog eenvoudig te verzorgen, mits je ze regelmatig naloopt. Met een struikroos in je tuin heb je één van de meest uitbundig-bloeiende tuinplanten die er zijn!

Onze beschikbare soorten rozenstruiken:

  • Sterk geurende rozen: Over het algemeen staan rozen al bekend om hun heerlijk geurende bloemen, maar er zijn een aantal soorten die er écht uitspringen, zoals: struikroos Herzogin Christiana, struikroos Constanze Mozart en Rosa Dame de Coeur.
  • Grootbloemige rozen: Deze rozen ‘Rosa’ vallen op door hun grote bloemen. De bloemen zijn niet alleen groot, maar ook nog goed gevuld en heel kleurrijk. Bekende voorbeelden zijn: Rosa Dame de Coeur, Rosa Julio Iglesias en Rosa Leonardo da Vinci.
  • Engelse rozen: Een vrij nieuwe categorie rozen, gekweekt door Engelse rozenkweker David Austin. Deze rozen zijn een kruising van oude rozen en moderne rozen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: struik-stamroos The Poet's Wife en struik-stamroos Munstead Wood.
  • Floribunda rozen: De Floribunda rozen vallen onder de moderne rozen. Deze rozen rosa groeien uit tot een mooie volle struik met grote bloemtrossen. De bloemen bloeien afwisselend, waardoor je de hele zomer lang kunt genieten van de prachtige rozen.

TIP: Je kunt een struikroos ook goed combineren met bijvoorbeeld een klimroos of een mooie roos op stam.

Rozenstruiken verzorgen

Het verzorgen van een struikroos is vrij eenvoudig, maar vergt wel wat tijd en aandacht. Door je roos regelmatig na te lopen blijft de tijdsbesteding per check-up minimaal. Wat belangrijk is om te weten is dat rozen houden van water en veel voeding. In de eerste periode na de aanplant heeft een struikroos regelmatig water nodig om goed te kunnen wortelen in de bodem. Ook in de bloeiperiode is het belangrijk om hem regelmatig van water te voorzien, dit stimuleert zijn meest spectaculaire bloei. 

Rozen bemesten
Zoals eerder vermeld houden rozen van veel voeding. Door jouw struikroos twee keer per jaar te bemesten stimuleer je zijn groei en bloei, en houd je ook zijn weerstand hoog. Bemest jouw roos de eerste keer in het voorjaar, en de tweede keer in de zomer.

Rozenstruiken snoeien

Het snoeien van de struikroos kun je het beste in maart doen, zodra de vorst weg is. Als je de roos later snoeit, zal hij ook later gaan bloeien. Eerder snoeien raden wij ten zeerste af, want de jonge scheuten kunnen anders bij nachtvorst kapot vriezen. 

Als voorbereiding op het snoeien is het allereerst belangrijk om goede, stevige handschoenen aan te trekken. De doorns op de takken kunnen u anders verwonden. Ten tweede adviseren wij alleen gebruik te maken van schoon en scherp snoeigereedschap. Zo voorkom je (voor zover mogelijk) eventuele beschadigingen en/of infecties aan de takken.

Dan begint het echte snoeiwerk. Wees niet te terughoudend met het snoeien van een struikroos, vooral de lage heesters mogen namelijk ver worden teruggesnoeid. Snoei de rozentakken terug tot ongeveer 5 á 15 cm boven de grond. De takken die naar binnen toe groeien (richting het hart van de roos) kun je nog verder terugsnoeien, tot ongeveer één cm boven de grond. Op deze manier zorg je ervoor dat de kern van je roos mooi open blijft.

Rozenstruiken planten

Voor vrijwel alle struikrozen gelden dezelfde regels als het gaat om de aanplant. Rozen groeien het best op een licht-vochtige, voedzame bodem. Licht-vochtig wil zeggen dat de grond goed water opneemt, en ook weer goed overtollig vocht door kan laten. Om zeker te zijn dat je bodem aan deze eisen voldoet, kun je gebruik maken van speciale aanplant grond. Deze speciale grond zit vol voeding voor jouw roos én houdt de bodem lekker luchtig (en dus vochtdoorlatend). Meng de aanplant grond met de huidige tuingrond voor de best mogelijk start van de roos. De beste standplaats voor je struikroos hangt af van de specifieke soort. Er zijn struikrozen die goed kunnen groeien in zowel zon als schaduw. Waar de gewenste struikroos het beste kan staan vind je terug op die specifieke productpagina.

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00