Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Geranium
vragen? 0344 22 81 00

Geranium kopen | uit eigen kwekerij

De Geranium fleurt uw tuin echt op en zorgt voor een vrolijke sfeer. Deze vaste plant is verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals roze en paars. Kies snel uw favoriete soort of soorten uit en geniet binnenkort van de prachtige Geranium.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Geranium kopen:

Bent u op zoek naar een vrolijke en kleurrijke vaste plant voor in uw tuin? Kies dan voor de Geranium, ook wel Ooievaarsbek genoemd. In ons assortiment vindt u diverse soorten die kleurrijk, winterhard en bodembedekkend zijn. De meeste soorten gaan bloeien vanaf juni, dus aan het begin van de zomerperiode. Gemiddeld wordt de Geranium ongeveer 50 centimeter hoog. Kijk bij de soort van uw keuze voor de juiste specificaties van de plant.

Geranium verzorgen:

De Geranium is een makkelijke vaste plant die niet veel verzorging nodig heeft. Houd er wel rekening mee dat de plant genoeg water nodig heeft, vooral in droge periodes. Als de Geranium weinig water krijgt zal deze minder goed bloeien en ook minder kleurrijk zijn. Door in het voorjaar te bemesten zal u in de zomer volop kunnen genieten van de prachtige plant. Omdat de Geranium snel vermeerdert, gaat ze onkruidgroei tegen.

TIP: Geraniums zijn gevoelig voor meeldauw. Zorg daarom voor een juiste standplaats en genoeg voedingsstoffen voor de plant. 

Geranium snoeien:

Na de winter snoeit u de vaste plant terug, om zo in het voorjaar te zorgen voor een prachtige kleurrijke Geranium. U kunt tussendoor de uitgebloeide bloemen en het lelijke blad weghalen. Geef na het snoeien voldoende water aan de plant.

Geranium planten:

De Geranium kunt u planten op een zonnige plek, maar ook op een plek met halfschaduw. Een schaduwrijke plek is minder geschikt. De vaste plant kan in principe elk moment geplant worden, behalve bij vorst. Een voedingsrijke en vochtdoorlatende grond is het beste. Houd ongeveer een plantafstand aan van 30 centimeter. 

TIP: Plant een aantal soorten Geraniums in uw tuin of kies juist voor een mooie mix van vaste planten.