Geranium
Vrolijke, kleurrijke zomerbloeiers.
De Geranium of Ooievaarsbek is een van de meest bekende planten en wordt om diverse redenen veel aangeplant. De zomerbloeier geeft je tuin, terras of balkon direct een vrolijke sfeer met zijn fraai gekleurde bloemen en is in sommige gevallen ook wintergroen! Een levendige tuin is verzekerd met Geraniums door de vele vlinders en bijen die op de prachtige bloemen afkomen. Bovendien is de bodembedekker een praktische keuze, omdat deze hardnekkig onkruid overwint!

Geranium

Van hoog naar laag sorteren

Geranium

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Geranium kopen

Ben je op zoek naar een vrolijke en kleurrijke vaste plant voor in je tuin? Kies dan voor de Geranium, ook wel Ooievaarsbek genoemd. In ons assortiment vindt je diverse soorten van deze kleurrijke, bodem bedekkende planten. Daarnaast zijn winterharde Geraniums groenblijvende planten met geurende blad, waardoor je met deze topper jaarrond van groen in je tuin geniet. De meeste Geranium soorten bloeien vanaf juni, dus aan het begin van de zomerperiode. De roze, witte, paarse of blauwe bloemen – afhankelijk van de soort – zorgen voor veel dieren in de tuin (vlinders, bijen en hommels), waardoor niet alleen kleur, maar ook veel leven gegarandeerd is met deze topplant. Gemiddeld wordt de Geranium ongeveer 50 centimeter hoog. Je kunt kiezen uit lage bodembedekkende vaste planten of hoge vaste planten. Omdat de meeste soorten tussen de 10 en 100 cm hoog worden, zijn ze geschikt voor zowel grote tuinen als kleine tuinen en ook te gebruiken als potplant op het terras of balkon. Kijk bij de soort van je keuze voor de juiste specificaties van de populaire tuinplant.

 

Geranium kopen bij Bomenenzo

Wil je een mooie Geranium Ooievaarsbek kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We kweken diverse soorten van deze prachtige bloeiende vaste planten, zowel lage groenblijvende bodembedekkers als hoge vaste planten, die je op verschillende manieren toe kunt passen in de tuin. Bekijk hieronder al onze Ooievaarsbek soorten. 

 • Geranium cinereum ‘Ballerina’: deze bodem bedekkende plant is een echte eyecatcher door de lila/ roze bloemen, die opvallend paars geaderd zijn. De half wintergroene Geranium cinereum ‘Ballerina’ trekt veel vlinders en bijen aan en zorgt daarom voor een levendige tuin!
 • Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’: deze soort met witte bloemen met roze vlekjes, streepjes en meeldraden heeft een vrolijke uitstraling. Door de aromatische bladeren met mooie herfstkleuren een extra aantrekkelijke tuinplant. 
 • Geranium ‘Brookside’: deze eyecatcher bloeit lange tijd met blauwpaarse bloemen met een wit hart. De Geranium ‘Brookside’ is niet wintergroen, maar wel zeer winterhard. 
 • Geranium endressii: de schitterende, zalmroze bloemetjes van deze half groenblijvende bodembedekker verhogen de sierwaarde in je tuin aanzienlijk. Daarnaast is de Geranium endressii sterk en onderhoudsvriendelijk, wat het een fijne aanwinst maakt voor iedere tuin. 
 • Geranium ‘Magnificum’: deze cultivar knalt eruit in je tuin als de vaste plant vanaf mei bloeit met schitterende paarse bloemen. 
 • Geranium ‘Patricia’: geniet in de zomer van een rozerode kleurenzee met deze Ooievaarsbek Geranium. Met de kans op een tweede bloei geniet je extra lang!
 • Geranium macrorrhizum ‘White Ness’: wanneer je een Geranium met rustige, elegante uitstraling zoekt is deze witbloeiende Geranium een goede keuze. Kleur voegt de Geranium toe aan je tuin door de groene bladeren met rode herfstverkleuring.
 • Geranium ‘Rozanne’: deze bodem bedekkende vaste plant voorziet je tuin van een vrolijke sfeer door de lange bloei van paarsblauwe bloemen. Vlinders en bijen brengen hier graag een bezoekje aan, waardoor de Ooievaarsbek niet alleen een mooi plaatje is, maar ook de biodiversiteit in je tuin vergroot. 
 • Geranium ‘Samobor’: deze cultivar is erg bijzonder door de paarsrode bloemkleur. Dit geldt ook voor de groene bladeren met paarsbruine markering in het midden. Kortom, een unieke blikvanger voor iedere onderhoudsarme tuin, elk terras of balkon!
 • Geranium ‘Johnson’s Blue’: probeer je ogen van deze bloeiende vaste plant maar eens af te houden vanaf mei. De prachtige blauwe bloemen van de Geranium ‘Johnson’s Blue’ zijn een lust voor het oog, net als de decoratieve bladeren met rode herfstverkleuring. 
 • Geranium ‘Cambridge’ / Geranium cantabrigiense ‘Karmina’: als roze je lievelingskleur is, moet je zeker eens goed naar de Geranium ‘Cambridge’, ook wel Geranium cantabrigiense ‘Karmina’ genoemd, kijken. De beeldschone karmijnroze bloemen en aromatische bladeren met oranjerode herfsttinten maken deze Geranium Ooievaarsbek zeer geliefd. 

Heb je je favoriet gevonden? Jouw gewenste bloeiende vaste planten kun je gemakkelijk bestellen via de webshop en laten thuis bezorgen in heel Nederland en België of gratis afhalen in de kwekerij. Bij besteding vanaf €300,- geniet je van gratis bezorging! Vul je bestelling aan met nog meer bloeiende vaste planten of exotische planten, groenblijvende struiken en maak je droomtuin compleet. Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen en precies te weten wanneer we bij je op de stoep staan met je nieuwe planten. 

 

Geranium verzorgen

De Geranium Ooievaarsbek is een makkelijke vaste plant die niet veel verzorging nodig heeft. Houd er wel rekening mee dat de winterharde vaste planten genoeg water nodig hebben, vooral in droge periodes in de volle zon. Als de Geranium weinig water krijgt zal deze minder goed bloeien en ook minder kleurrijk zijn. Door in het voorjaar te bemesten zal je in de zomer volop kunnen genieten van de prachtige populaire tuinplant. Omdat de bodem bedekkende vaste planten snel vermeerderen, gaan ze onkruidgroei tegen. Ideaal!

TIP: De winterharde Geraniums zijn gevoelig voor meeldauw. Om ziekten en plagen te voorkomen zorg je voor de juiste standplaats en genoeg voedingsstoffen. 

 

Geranium snoeien

Geraniums snoeien doe je het best na de winter. De tuinplanten met geurend blad snoei je dan terug, om in het voorjaar van prachtige kleurrijke Geraniums te genieten. Je kunt tussendoor de uitgebloeide bloemen en het lelijke blad weghalen. Geef na het snoeien voldoende water aan de plant.

Kom je er niet helemaal uit hoe je jouw Geranium het best kunt snoeien? Aarzel niet om contact op te nemen, we helpen je graag! Wist je daarnaast dat we een nieuwsblad hebben, waarin we gratis tuinier tips delen? Meld je aan via de website en blijf op de hoogte van het laatste nieuws om ieder seizoen goed voorbereid in te gaan!

 

Geranium planten

De Geranium kun je planten op een zonnige plek, in de volle zon bijvoorbeeld, maar ook op een plek met halfschaduw. Een schaduwrijke plek is minder geschikt. De winterharde vaste planten kunnen in principe elk moment geplant worden, behalve bij vorst. Je hebt soorten geschikt voor een droge grond en soorten voor een vochtige grond. Een natte grond is echter nooit gewenst en daarom is een goed doorlatende bodem essentieel. Behalve van een goed doorlatende droge grond of vochtige grond, houdt de Ooievaarsbek Geranium van een voedselrijke bodem en dus adviseren we bij de aanplanting gebruik te maken van speciale aanplantgrond. Hier wordt de bodem lekker luchtig en voedzaam van, waardoor de nieuwe plant een goede start krijgt. Houd een plantafstand aan van ongeveer 30 centimeter. Ben je klaar met de aanplanting? Geef de nieuwe planten dan water. 

TIP: Laat je de aanplanting liever aan experts over? Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het aanleggen van bomen en planten in grote tuinen en kleine tuinen en nemen het werk graag voor je uit handen! Kijk voor extra informatie over onze aanplantservice op de website of neem contact op voor de mogelijkheden.  

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00