Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’

Ooievaarsbek ‘Biokovo’

v.a.: € 1,60

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 1,40 per st.
€ 1,60
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’  (Ooievaarsbek ‘Biokovo’) is een kleurrijke bodembedekker. Ideaal voor als u snel van een compacte plant wil genieten. Deze vaste plant bloeit uitbundig en is zeer makkelijk in onderhoud.

Onze voordelen:

Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ kopen:

Bent u op zoek naar een makkelijke plant die volop bloeit? Maak dan snel kennis met de Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ (ook wel Ooievaarsbek ‘Biokovo’ genoemd). De plant bloeit in het late voorjaar en de eerste helft van de zomer: van mei tot en met juli. De lilakleurige bloemetjes geven uw tuin een vrolijke touch. Ook als de plant uitgebloeid is geniet u van het decoratieve frisgroene blad. De ‘Biokovo’ is winterhard en makkelijk in onderhoud. Voor het online kopen van de Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ bent u bij Bomenenzo.nl helemaal aan het juiste adres.

 

Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ verzorgen:

Goed nieuws voor iedereen die geen groene handen heeft én voor mensen met weinig tijd voor tuinieren. De Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ heeft namelijk bijna geen onderhoud nodig. Strooit wat Vivimus universeel op de grond rondom de bodem van de plant om de grond te bemesten. Hiermee zorgt u ervoor dat de ‘Biokovo’ optimaal kan gaan groeien en bloeien. Bevochtig de grond regelmatig, zeker in droge periodes.

 

Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ snoeien:

De Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ blijft redelijk laag, zo’n 20 - 30 cm. Daarom wordt hij als bodembedekker gezien. Het is een vaste plant die eigenlijk niet gesnoeid hoeft te worden. Na de bloei kunt u de plant wat bijknippen en in vorm houden door de uitgebloeide bloemen af te knippen. De bladeren geuren heerlijk en krijgen in de herfst een prachtige roodachtige gloed. Bijkomend voordeel is dat u de plant gemakkelijk kunt vermeerderen door hem te scheuren en terug te planten.

 

Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ planten:

Deze geranium is een verrijking voor iedere plantenborder. Hij groeit snel dicht en is daarom ideaal als bloemenperkje: los of rondom een andere plant of boomstam. Kies een mooie standplaats uit in de volle zon of halfschaduw voor het beste resultaat. Het maakt niet uit in welke grondsoort u de Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ zet, als de grond maar niet te droog is. In vruchtbare grond komt de plant het beste tot zijn recht. Wij adviseren u om zo’n 7 tot 9 Geraniums per m2 te planten voor een volle bodembedekker.

 

TIP: Plaats de Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ eens naast of rondom een buxus. Een ideale manier om meer reliëf en diepte in uw tuin te creëren!

TIP: Wilt u uw eigen Geranium uitzoeken of lijkt het u leuk om eens rond te kijken op een echte boomkwekerij? Kom dan op een zaterdag langs op onze kwekerij in de Betuwe! Goed bereikbaar vanaf de A15.

 

  • Bloeikleur: Lila
  • Bloeitijd: Mei - juli
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 20 - 30 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!