Geranium Johnson's Blue

Ooievaarsbek Johnson's Blue

v.a.: € 2,55

Formaat
Hoogte 10-15cm, Potmaat P9
  • Koop 6 st. voor € 2,15 per st.
  • Koop 12 st. voor € 1,85 per st.
  • Koop 24 st. voor € 1,75 per st.
€ 2,55
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Geranium 'Johnson's Blue' is een populaire plant met een spectaculaire bloei. Vanaf mei t/m juli kun je genieten van prachtige helderblauwe bloemen, die veel bijen en hommels aantrekken.

Onze voordelen:

De Geranium ‘Johnson’s Blue’ is een veel toegepaste Ooievaarsbek. Het is een bladverliezende vaste plant, die zeer winterhard is. De Geranium ‘Johnson’s Blue’ bloeit rijkelijk en lang van mei tot en met juli met prachtige helderblauwe bloemen, die veel bijen en hommels aantrekken. Het groene blad van deze Geranium is vrij groot, diep ingesneden en kleurt in de herfst mooi rood. De ‘Johnson’s Blue’ heeft dus zowel decoratieve bloemen als bladeren, waardoor de tuinplant lange tijd aantrekkelijk is. Met een totale hoogte van gemiddeld 50 cm is de Geranium ‘Johnson’s Blue’ een perfecte borderplant, toe te passen als randbeplanting of vakbeplanting (als bodembedekker). Het is een bodem bedekkende plant, die onkruid geen kans geeft en daarom geschikt is voor onderhoudsarme tuinen. Heb je geen tuin? Ook als potplant op het terras of balkon is de blauwbloeiende Ooievaarsbek goed te gebruiken. De bloeiende vaste plant staat graag in de zon of halfschaduw in niet te droge, maar goed doorlatende, voedselrijke grond. Door het fraaie uiterlijk, de makkelijke verzorging en het sterke karakter is de Geranium ‘Johnson’s Blue’ een aanwinst voor iedere tuin, ieder terras of balkon.

Lees meer

Het onderhouden van de Geranium is gelukkig niet moeilijk. Deze Ooievaarsbek is sterk, zeer winterhard, doet het op veel plekken goed en vereist geen speciale verzorging. Het is een bladverliezende plant, die in de winter bovengronds afsterft, om in het voorjaar weer uit te lopen met nieuwe, frisgroene bladeren. In het voorjaar haal je dode bladeren en andere afgestorven plantenresten weg en geef je de vaste plant organische mest om de groei en bloei te bevorderen. De Geranium ‘Johnson’s Blue’ houdt van een goed bemeste, niet te droge en goed doorlatende bodem. Door uitgebloeide bloemen te verwijderen, stimuleer je een nabloei. Ook zorgt dit voor een netter beeld. Na de bloei kun je de Geranium ook flink terug knippen als de tuinplant er slordig uit is gaan zien. Hij loopt dan weer uit met jonge, frisgroene bladeren. Je kunt de Ooievaarsboek vermeerderen door de plant in het voorjaar op te nemen, te scheuren en opnieuw uit te planten.

Lees meer

Na het aanplanten geef je de vaste plant voldoende water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen. Eenmaal goed geworteld en gegroeid, hoef je de Geranium alleen bij warm en droog weer nog extra water te geven. De Geranium ‘Johnson’s Blue’ houdt van een niet te droge, maar goed doorlatende bodem.

Lees meer

Deze blauwbloeiende Geranium – die gemiddeld 50 cm hoog wordt, breed en bodem bedekkend groeit – is de ideale borderplant. Je kunt hem gebruiken voor randbeplanting of als bodembedekker voor vakbeplanting. Aanplanten kan het hele jaar, zolang het niet vriest. Wanneer je de zomerbloeier als bodembedekker gebruikt, heb je ongeveer 7 stuks per vierkante meter nodig. Ook kun je de Geranium ‘Johnson’s Blue’ mooi als potplant toepassen voor op het terras of balkon. Het liefst staat de Ooievaarsbek in de zon of halfschaduw in niet te droge, maar goed doorlatende en goed bemeste grond. We adviseren om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, waarmee je de bodem lekker luchtig en voedzaam maakt. De Geranium ‘Johnson’s Blue’ is zeer winterhard, kan tegen zeewind en luchtverontreiniging. Geef de bloeiende vaste plant na de aanplanting voldoende water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen. Vervolgens hoef je alleen nog maar te genieten van hoe de plant(jes) uitgroeien tot showstelers moet grote, decoratieve bladeren en prachtige blauwe bloemen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Geranium Johnson's Blue
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!