Geranium Patricia

Ooievaarsbek 'Patricia'

v.a.: € 3,50

Formaat
Hoogte 10-15cm, Potmaat P9
  • Koop 6 st. voor € 3,25 per st.
  • Koop 12 st. voor € 3,05 per st.
  • Koop 24 st. voor € 2,95 per st.
€ 3,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Ervaar het ultieme zomergevoel in de tuin met de stralende Geranium ‘Patricia’. Deze bodembedekker bloeit tussen juni en september in een prachtige rozerode kleurencombinatie. Er kan zelfs een tweede bloei plaatsvinden, waardoor je extra lang van de blikvanger geniet!

 

Onze voordelen:

Fleur je plantenborder op met de vrolijke Geranium of Ooievaarsbek ‘Patricia’. In de bloeiperiode tussen juni en september is de Ooievaarsbek een echte eyecatcher door de felle karmijnroze bloemen met een magentarood tot bijna zwart hart. Het is een langbloeiende plant, die zelfs een herbloei kan krijgen als je uitgebloeide bloemen tijdens de bloeiperiode direct verwijderd. Dat is dubbel genieten! Behalve de unieke bloei, is ook het blad decoratief. Het groene, diep ingesneden blad kleurt in de herfst prachtig oranjerood. Daarna valt het van de plant, maar gelukkig is de bladverliezende Geranium wel goed winterhard. De Geranium ‘Patricia’ wordt zo’n 60 cm hoog, is goed te gebruiken als bodembedekker en leent zich perfect voor aanplanting in de border, waarbij zowel vakbeplanting als randbeplanting mogelijk is. Daarnaast kan de bloeiende tuinplant goed gecombineerd worden met andere planten. Deze Ooievaarsbek is rijkbloeiend op een zonnige plaats en gedijt op elke vochtige, maar goed doorlatende, voedselrijke grond. Kies je voor de Geranium ‘Patricia’, dan geniet je niet alleen van een mooie, maar ook van een makkelijke plant!

 

  • Bloeikleur: magenta rood/karmijn roze
  • Bloeitijd: juni - september
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: nee
  • Standplaats: zon/halfschaduw
  • Hoogte: 60-80 cm
  • Winterhard: ja
Lees meer

De Geranium ‘Patricia’ is makkelijk in onderhoud en daarom geschikt voor iedere tuinier. Het is een sterke en goed winterharde plant, waardoor je je er niet snel zorgen om hoeft te maken. In de zomer bloeit de Ooievaarsbek prachtig en lang. Door tussentijds de uitgebloeide bloemen en lelijke bladeren weg te halen, blijft de Geranium er niet alleen fris uitzien, maar stimuleer je ook een herbloei. Zeker de moeite waard dus! Na het snoeien en/of in het voorjaar kun je de kleurrijke vaste plant bemesten om zo de groei en bloei te bevorderen. Aangezien de ‘Patricia’ in de zomer bloeit, is het van belang dat de tuinplant tijdens droge periodes genoeg water krijgt. De grond moet in de bloeitijd voldoende vochtig zijn. Tot slot is de Ooievaarsbek gemakkelijk te vermeerderen door deze op te nemen, te delen en opnieuw uit te planten.

Lees meer

Heb je de fleurige Geranium aangeplant? De jonge plant geef je in het begin regelmatig water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen tijdens warme en droge periodes nog extra water te geven. De Geranium ‘Patricia’ houdt van een voldoende vochtige, maar goed doorlatende grond. In de zomer, wanneer de vaste plant in bloei staat, moet je de Ooievaarsbek tijdig water geven.

 

Lees meer

Door de lange en mooie bloei is de Geranium ‘Patricia’ onmisbaar in de zomerborder. De tuinplant is zowel geschikt voor vakbeplanting als randbeplanting. Ook is de Ooievaarsbek zeer goed te combineren met andere (bloeiende) vaste planten voor een kleurrijke en diverse tuin. Voor een rijke bloei plant je de zomerbloeier het best op een zonnige plaats (eventueel in de halfschaduw). De Geranium stelt weinig eisen aan de grondsoort, maar verlangt wel naar een vochtige, maar goed doorlatende en voedselrijke bodem. We raden aan om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, waar de grond lekker luchtig en voedzaam van wordt. Zo geef je de jonge plant alvast een steuntje in de rug. De Geranium ‘Patricia’ kun je het hele jaar aanplanten, zolang het niet vriest. Voor een mooi bodembedekkend resultaat heb je 5 tot 8 planten per vierkante meter nodig. Geef ze na de aanplanting voldoende water om aan de bodem te kunnen wennen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Geranium Patricia
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!