Geranium Samobor

Ooievaarsbek 'Samobor'

v.a.: € 2,55

Formaat
Hoogte 10-15cm, Potmaat P9
  • Koop 6 st. voor € 2,15 per st.
  • Koop 12 st. voor € 1,85 per st.
  • Koop 24 st. voor € 1,75 per st.
€ 2,55
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Geranium 'Samobor' bloeit vanaf mei t/m augustus met prachtige paarsrode bloemen met een wit hart. 

Onze voordelen:

De Geranium phaeum ‘Samobor’ is een bladverliezende, decoratieve plant, die geschikt is voor elke tuin, elk terras of balkon. Deze Geranium bloeit van mei tot augustus rijkelijk met kleine, paarsrode bloemen met een wit hart, die vlinders en bijen aantrekken. De tuinplant valt verder op door zijn bijzondere bladtekening: het groene blad is bijzonder aantrekkelijk door de opvallende paarsbruine markering in het midden. Het donker gevlekte plant maakt de tuinplant ook na de bloei nog decoratief. De Geranium phaeum ‘Samobor’ is goed winterhard, maar niet wintergroen. Het is een goede bodembedekker, geschikte borderplant en fantastische potplant. Doordat de bodem bedekkende plant onkruid geen kans geeft en zelf ook gemakkelijk te verzorgen is, is de Geranium ‘Samobor’ de perfecte aanwinst voor een onderhoudsarme tuin. Deze vaste plant wordt 50 tot 70 cm hoog, houdt van een standplaats in de zon of halfschaduw en een goed doorlatende, voedzame bodem. Hier geniet je ieder jaar weer van de charmante bloei en unieke bladeren.

Lees meer

Zoek je een mooie en tegelijkertijd makkelijke plant? De Ooievaarsbek ‘Samobor’ vereist geen speciale verzorging, is goed winterhard en niet kieskeurig als het gaat om de grondsoort. In de winter sterft de vaste plant bovengronds af, om in het voorjaar opnieuw uit te lopen. Deze Geranium knip je het best na de bloei flink terug. Hierdoor voorkom je te veel uitzaaien, stimuleer je een herbloei en zal de tuinplant weer mooie en frisse bladeren geven. In het voorjaar kun je de Geranium ‘Samobor’ organische mest geven om vol energie het groei- en bloeiseizoen in te gaan. Het bemesten van deze tuinplant is echter niet noodzakelijk.

Lees meer

Na de aanplanting geef je de jonge Geranium voldoende en regelmatig water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen. Eenmaal goed geworteld en gegroeid, hoef je de tuinplant alleen nog maar extra water te geven tijdens langdurig warme en droge periodes. Voor de Geranium phaeum ‘Samobor’ is een goed doorlatende bodem belangrijk.

 

Lees meer

De paarsbloeiende Geranium ‘Samobor’ brengt veel sfeer en sierwaarde op je erf. Het is een geschikte borderplant, die je gemakkelijk met andere vaste planten kunt combineren, maar ook een goede potplant voor op het terras of balkon. Daarnaast kan de Geranium kan de als bodembedekker worden ingezet. Met 5 tot 7 planten per vierkante meter raakt de bodem mooi bedekt en krijgt onkruid geen kans, ideaal! Het aanplanten van de Geranium ‘Samobor’ kan het hele jaar, zolang het niet vriest. Geef de sierplant een standplaats in de zon of halfschaduw en zorg voor een goed doorlatende, voedzame, maar niet te vruchtbare bodem. We adviseren om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, waar de bodem lekker luchtig en voedzaam van wordt. Hierdoor krijgt de Geranium een goede start. Verder stelt de Geranium weinig eisen aan de grondsoort en accepteert de zeer tolerante plant elke gewone grond. Na de aanplanting geef je de jonge plant(en) voldoende water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen en de vrolijke Geraniums goed kunnen gaan groeien en bloeien.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Geranium Samobor
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!