Geranium Cambridge

Geranium Karmina, Ooievaarsbek

v.a.: € 2,55

Formaat
Hoogte 10-15cm, Potmaat P9
  • Koop 6 st. voor € 2,15 per st.
  • Koop 12 st. voor € 1,85 per st.
  • Koop 24 st. voor € 1,75 per st.
€ 2,55
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Geranium 'Cambridge' bloeit in juni en juli met beeldschone karmijnroze bloemen en wordt daarom ook wel Geranium 'Karmina' genoemd. Deze plant is uitermate geschikt als bodembedekker.

Onze voordelen:

De Geranium ‘Cambridge', of Geranium 'Karmina’ (Ooievaarsbek) is een mooie bloeiende bodembedekker met compacte groeiwijze. De laagblijvende vaste plant heeft wortelstokken, die zich ieder jaar uitbreiden en een zode vormen, waarin onkruid geen kans krijgt. Het is een half wintergroene Geranium, wat betekent dat de tuinplant in een zachte winter zijn bladeren behoudt. Het blad van de Ooievaarsbek ‘Cambridge’ is gelobd, aromatisch, groen van kleur en krijgt prachtige oranjerode herfsttinten. In juni en juli is de vaste plant een echte blikvanger door de vrolijke en rijke bloei. De Geranium ‘Karmina’ produceert dan massa’s karmijnroze/ lilaroze bloemen met dieproze meeldraden, die veel vlinders, bijen en hommels aantrekken. Deze Ooievaarsbek wordt maar 20 tot 30 cm hoog en is in iedere tuin toe te passen, bijvoorbeeld in de border of vakken. Ook als potplant op het terras of balkon komt de Geranium goed tot zijn recht. De zeer winterharde ‘Cambridge of Karmina’ staat graag in de zon of halfschaduw en is tevreden met elke vochthoudende, goed doorlatende, voedselrijke bodem. Tel bij het makkelijke, sterke karakter en fraaie uiterlijk een eenvoudige verzorging op en je hebt een winnaar te pakken!

Lees meer

Wanneer je op zoek bent naar een mooie en tegelijkertijd makkelijke tuinplant, is de Geranium een goede keuze. Deze Ooievaarsbek is goed winterhard, past zich aan aan zomerse hitte (mits in de halfschaduw) en is bestand tegen zeewind. Om de bloeiperiode te verlangen, is het van belang de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Wanneer de tuinplant er wat slordig uit gaat zien, adviseren we om de Geranium na de bloei flink terug te knippen. Zo ontstaat nieuwe blad en wordt tegelijkertijd een herbloei gestimuleerd. Na de winter verwijder je het best eventuele afgestorven delen van de vaste plant. In het voorjaar kun je de Geranium ‘Cambridge’ organische mest geven om de groei en bloei te bevorderen. Ook is het mogelijk om de tuinplant in deze tijd te scheuren (vermeerderen en verjongen door de plant uit te spitten, te delen en opnieuw uit te planten).

Lees meer

Heb je de Geranium ‘Karmina’ aangeplant? Geef de jonge plant in de eerste periode voldoende water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen. Hierna hoef je de Ooievaarsbek alleen bij aanhoudende droogte en hitte nog extra water te geven. Het liefst staat de Geranium ‘Cambridge of Karmina’ in niet te droge, vochthoudende, maar goed doorlatende grond.

Lees meer

De Geranium 'Cambridge' is een ideale borderplant, te gebruiken voor randbeplanting of vakken. Het is een bodembedekker, die zich langzaam uitbreidt met wortelstokken en zo een mooie zode vormt, waarin onkruid geen kans krijgt om te ontwikkelen. De laagblijvende, compact groeiende Geranium ‘Cambridge of Karmina’ woekert niet of nauwelijks en is goed te combineren met andere (bloeiende) vaste planten. Wanneer je geen tuin hebt, kun je de zomerbloeier ook laten stralen als potplant op het terras of balkon. De ‘Cambridge’ staat graag in de zon of halfschaduw en is tevreden met elke vochthoudende, goed doorlatende, voedselrijke bodem. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond, creëer je automatisch een luchtige bodem met de juiste voedingsstoffen voor een goede start. Deze Ooievaarsbek is zeer winterhard en bestand tegen zeewind, waardoor het ook een geschikte kustplant is. Het aanplanten van de Geranium kan het hele jaar, mits het niet vriest. Geef de jonge plant na de aanplanting voldoende water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Geranium Cambridge
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!