Passiflora Purple Haze

Passiebloem 'Purple Haze'

v.a.: € 10,95

Formaat
Hoogte 50-60cm
€ 10,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Passiflora 'Purple Haze' is een bloeiende klimplant, die je tuin van mei tot september versiert met stervormige, zachtpaarse bloemen. De opvallende bloemen zijn erg mooi én nuttig: ze trekken veel vlinders en bijen.

Onze voordelen:

Passiflora 'Purple haze' kopen

Geef je pergola, muur, schutting of balkon een exotische twist met de Passiebloem Passiflora caerulea 'Purple haze'. De bloeiende klimplant valt van mei tot september op met zijn stervormige, paarse bloemen met unieke stampers. Stuk voor stuk een kunstwerkje! Lange tijd is de Passiebloem ‘Purple Haze’ dan ook dé showsteler in de tuin. Ook vlinders en bijen brengen graag een bezoekje aan de exotische plant tijdens de bloeiperiode. De Passiflora 'Purple haze' heeft diep ingesneden, glanzend donkergroene bladeren, is half wintergroen en matig winterhard. Je zet de zonaanbidder daarom het beste op een beschutte plek en dekt de Passiebloem bij strenge vorst af of haalt deze – indien mogelijk – naar binnen. De goede klimplant wenst ondersteuning om zich met zijn ranken aan te hechten, bijvoorbeeld een schutting, klimrek of pergola. Ook kun je de Passiebloem goed in een pot planten en op het terras of balkon plaatsen. De snelgroeiende klimplant kan maximaal vijf meter hoog worden, maar door middel van snoei ook kleiner worden gehouden. 

Lees meer

Passiflora 'Purple haze' snoeien en verzorgen

De Passiflora 'Purple haze' is een snelle groeier en zul je daarom waarschijnlijk jaarlijks willen snoeien om de groei in toom te houden. Snoeien is overigens niet noodzakelijk. Het beste snoei je een Passiebloem in de volle grond flink terug in het voorjaar. Knip hierbij dode, dicht op elkaar groeiende en zwakke delen van de plant terug. Vervolgens zal de Passiebloem op het nieuwe hout tot bloei komen. Een Passiebloem in pot kun je net voor je deze naar binnen haalt in de winter licht uitdunnen. Hoewel de Passiflora caerulea de meest winterharde soort Passiebloem is, is ook deze tuinplant maar matig winterhard. De 'Purple haze' is geen fan van strenge vorst en zul je daarom in de winter moeten beschermen. Staat je vaste plant in een pot, dan kun je deze gemakkelijk naar een vorstvrije plek verplaatsen. Heb je de vaste plant in de volle grond staan? Dek de grond rondom de Passiebloem dan af, bijvoorbeeld door middel van een laag bladeren of stro rond de plantvoet. Een beschutte, zonnige standplaats en voedingsrijke, goed doorlatende bodem zijn belangrijk voor een goede groei en bloei.

Lees meer

Passiflora 'Purple haze' water geven

Heb je de Passiebloem net geplant? Geef in de beginperiode regelmatig water, zodat de jonge plant goed kan wortelen. Hierna hoef je enkel nog water te geven bij warm en droog weer. De Passiflora caerulea 'Purple haze' houdt van licht vochtige, maar goed doorlatende grond. In de zomerperiode ontvangt de klimplant graag voldoende water, maar in de winter heeft de tuinplant nauwelijks water nodig.

Lees meer

Passiflora 'Purple haze' planten

Deze tropische plant is matig winterhard en een echte zonaanbidder. Zoek daarom een beschutte, lichte en zonnige standplaats uit in de tuin, op het terras of balkon. Met zijn ranken kan de Passiebloem ‘Purple Haze’ zich hechten aan bijvoorbeeld een klimrek, pergola of schutting. Ook is het een geschikte potplant. Overal zorgt de unieke bloeier voor een bijzonder en kleurrijk accent! Wat de bodem betreft, houdt de klimplant van licht vochtige, maar goed doorlatende en voedingsrijke grond. Hiervoor adviseren we gebruik te maken van aanplantgrond. Dit maakt de bodem goed luchtig en bevat de juiste voedingsstoffen voor een energieke start. Geef na het planten water en geniet hoe de Passiebloem uitgroeit tot ware blikvanger!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Passiflora Purple Haze
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!