Passiebloem Caerulea

Blauwe Passiflora

v.a.: € 10,95

Formaat
Totaal hoogte 40-50cm
€ 10,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Een prachtige eyecatcher in uw tuin; dat is de passiebloem. De Passiflora Caerulea, oftewel de blauwe passiebloem, is een soort met bijzondere bloemen. De plant groeit in een piramidevorm en groeit graag als klimplant tegen uw schutting of hekwerk.

Onze voordelen:

Passiebloem Caerulea kopen:

De passiebloem Caerulea groeit met prachtige bloemen in nog mooiere kleuren. De bladeren zijn ivoorwit en de kroon is lila/blauw van kleur. Deze klimplant heeft een lange bloeitijd van juni tot december. Zo geniet u de gehele zomer en najaar van de opvallende passiebloem. De plant is matig winterhard en houdt van een zonnige standplaats. De struik kan erg hoog worden, zo’n 5 meter, en kan het beste in de volle grond geplant worden. De passiebloem geeft eetbare, maar droge vruchten.

Passiebloem Caerulea kopen bij Bomenenzo.nl:

U koopt de passiebloem Caerulea eenvoudig online bij kwekerij Bomenenzo.nl. In ons assortiment vindt u naast de passiebloem ook andere klimplanten, zoals de Clematis, de Blauwe Regen en de klimop. Daarnaast hebben wij diverse soorten vaste planten in onze webshop die een mooie plek verdienen in een border in uw tuin of in een pot op uw terras of balkon.

Passiebloem Caerulea verzorgen:

Het is van belang dat u de passiebloem Caerulea voldoende water geeft in droge periodes in de zomer. Voor een uitbundige bloei geeft u de passiebloem het beste een plek in de volle zon. De plant is matig winterhard en heeft daarom bij strenge vorst wat extra bescherming nodig. Dek dan de grond rondom de passiebloem af met bijvoorbeeld bladeren of stro. Zo voorkomt u dat de wortels bevriezen. Als de passiebloem Caerulea in een pot is geplant, is het verstandig om deze bij strenge vorst binnen een plek te geven.

Passiebloem Caerulea snoeien:

De passiebloem Caerulea groeit vrij snel en kan een hoogte bereiken van wel 5 meter. Daarom is af en toe snoeien nodig. In de lente, als er geen vorst meer is, kunt u de klimplant snoeien door dode takken weg te halen. Snoei deze weg tot ongeveer 60 centimeter boven de grond. 

Passiebloem Caerulea planten:

De passiebloem Caerulea staat het liefst op een zonnige plek in voedingsrijke en waterdoorlatende grond. Omdat het een klimplant betreft, geeft u de plant een plaats bij een klimplantenrek, schutting of pergola. Op die manier heeft de passiebloem genoeg houvast om prachtig te groeien en tot bloei te komen.

  • Bloeikleur: Lila/blauw
  • Bloeitijd: Juni-december
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Redelijk
  • Standplaats: Zon
  • Hoogte: 40-50 cm tot 5 meter
  • Winterhard: Matig
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Passiebloem Caerulea
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!