Passiflora Purple Rain

Passiebloem 'Purple Rain'

v.a.: € 10,95

Formaat
Hoogte 50-60cm
€ 10,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Passiflora 'Purple Rain' is een prachtige, paarse Passiebloem. Deze populaire klimplant bloeit van mei tot september met grote, paarse, stervormige bloemen. Een opvallend detail van deze bloemen zijn de geelgroene stampers.

Onze voordelen:

Passiflora 'Purple Rain' kopen

Breng je tuin in tropische sferen met de Passiflora 'Purple Rain'. De fantastische Passiebloem bloeit van mei tot september met exotische, paarse bloemen met opvallende stampers. Deze zijn niet alleen aantrekkelijk voor ons, maar ook voor vlinders en bijen. Maandenlang is de Passiebloem 'Purple Rain' een exotische blikvanger in de tuin! Oudere exemplaren kunnen ook oranje vruchten dragen. Doordat de Passiebloem een klimplant is, kun je er perfect een saaie muur of beschutting mee laten begroeien. Het is zelfs een zeer goede klimmer, die gemakkelijk drie meter hoog wordt. De Passiflora 'Purple Rain' is zelfhechtend, maar heeft wel iets nodig om tegenaan te klimmen, bijvoorbeeld een gaaswerk. De snelgroeiende klimplant heeft glanzende, donkergroene, diep ingesneden bladeren en is bladverliezend. Aangezien de tropische zonaanbidder maar matig winterhard is, zorg je voor een zonnige, beschutte plek en bescherming in de winter. De Passiebloem 'Purple Rain' is een geschikte plant om in een pot te plaatsen op het terras of balkon en vervolgens in de winter naar binnen te halen.

 

Lees meer

Passiflora 'Purple Rain' snoeien en onderhouden

Het onderhouden van de Passiflora 'Purple Rain' is niet veel werk, maar je moet wel met een paar zaken rekening houden. Zo is de exotische tuinplant niet goed bestand tegen strenge vorst en daarom moet je deze in de winter wellicht beschermen. Als je de Passiebloem in een pot hebt staan, kun je deze gemakkelijk verplaatsen naar een vorstvrije plek. Een Passiebloem in de volle grond bescherm je in de winter door een laag bladeren of stro aan te brengen rond de plantvoet en/of de plant af te dekken met een doek. Een zonnige en beschutte plek in goed doorlatende, vruchtbare grond zijn belangrijke factoren voor een goede gezondheid, groei en bloei. In maart pak je de snoeischaar erbij. Je kunt de snelgroeiende klimplant dan flink terugsnoeien als je wilt. Knip dode, bevroren en zwakke delen sowieso terug, snoei de rest eventueel terug tot 50 à 100 cm boven de grond, en de Passiebloem zal later in het jaar weer mooi uitlopen en bloeien. De hele zomer geniet je dan weer van de fantastische bloeier!

Lees meer

Passiflora 'Purple Rain' water geven

In de eerste periode na de aanplanting geef je de Passiebloem regelmatig water. Zo kan de jonge plant goed wortelen en groeien. Zodra de tuinplant zelf met zijn wortels bij het grondwater kan, hoef je alleen nog water te geven tijdens warme, droge periodes. Voor de Passiflora 'Purple Rain' is een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem perfect. In de zomer heeft de exotische plant voldoende water nodig, zeker als deze in een pot staat, maar in de winter maar nauwelijks.

Lees meer

Passiflora 'Purple Rain' planten

Heb je een saaie muur, schutting of pergola? De Passiflora 'Purple Rain' is de perfecte plant om deze op te fleuren. De snelgroeiende klimplant hecht zich met zijn lange ranken aan een object. Een Passiebloem is zelfhechtend, maar kan wel wat hulp gebruiken bij het klimmen. Door middel van een gaaswerk bijvoorbeeld of door de plant op een paar plekken aan het klimobject te bevestigen, stuur je deze in de juiste richting. Doordat de 'Purple Rain' matig winterhard en een echte zonaanbidder is, zijn een beschutte en zonnige standplaats een must. Het is ook slim om de Passiebloem in een pot te planten, zodat je deze in de winter naar een vorstvrije plek kunt verplaatsen. Verder houdt de Passiebloem van een goed doorlatende en vruchtbare bodem. We adviseren daarom om gebruik te maken van speciale aanplantgrond. Hier wordt de bodem niet alleen voedzaam van, maar ook goed luchtig. De juiste ingrediënten dus voor een goede start! Ben je klaar met aanplanten? Geef dan genoeg water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Passiflora Purple Rain
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!