Prunus laurocerasus ‘Filigrow Sofia’

Laurier Sofia

v.a.: € 10,95

Formaat
Totaalhoogte 20-25cm
€ 10,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Prunus laurocerasus ‘Filigrow Sofia’ is een nieuwe soort Laurier met kleine smalle bladeren met een gekartelde rand. Deze Laurier struik is bladhoudend en is goed bestand tegen zowel vrieskou als extreme hitte!

Onze voordelen:

Prunus laurocerasus ‘Filigrow Sofia’ is een nieuwe en bijzondere Laurier-soort. De struik heeft kleine, smalle bladeren met een gekartelde rand en staat bekend om zijn compacte en langzame groei. De Filigrow Sofia is een leuke verrassing voor je tuin en kan bovendien uitstekend als buxus-vervanger worden gebruikt.

Prunus laurocerasus ‘Filigrow Sofia’ is gemakkelijk in onderhoud en vrijwel ziektevrij. Je kan deze laurier Sofia makkelijk in allerlei vormen knippen zoals hagen, blokken en bollen maar ook als vakbeplanting is deze plant zeer geschikt. Deze Laurier is bladhoudend in de winter en geeft je tuin dus het hele jaar door kleur!

De Laurier Sofia blijft ook bij wisselende temperaturen sterk. Zo kan deze Prunus tegen extreme vrieskou (-25°C), maar ook extreme hitte (38°C).

Lees meer

De Prunus ‘Filigrow Sofia’ groeit langzaam en hoef je dus niet vaak te snoeien. Houd 1 tot maximaal 2 keer per jaar aan. Dit doe je het beste in juni en/of september. Gebruik altijd schoon en scherp snoeigereedschap.

De beste tijd om de Prunus te bemesten is de lente, tussen mei en juni. Je kunt het beste de grond losmaken en een mulchlaag aanbrengen. De mulch voorkomt dat er onkruid groeit en draag voedingsstoffen over aan de struik. Na de nazomer mag je de Laurier niet meer bemesten. 

Lees meer

In de eerste periode na het aanplanten van Laurier Sofia is het belangrijk dat je de struik regelmatig water geeft. Daarna is het vooral tijdens langdurig droge en warme perioden essentieel dat je de Laurier water geeft. Geef liever af en toe veel water dan heel vaak een klein beetje.

Lees meer

Prunus laurocerasus ‘Filigrow Sofia’ staat graag op een plekje in de zon of halfschaduw. Alle grondsoorten zijn geschikt, behalve een kalkrijke en drassige bodem. Zorg voor een goed doorlatende bodem. Het advies is om maximaal 4 Laurier struiken Sofia per vierkante meter te planten.

Heb je hulp nodig bij het aanplanten van je bestelling? Maak dan gebruik van onze aanplantservice. Het enige wat jij hoeft te doen, is de plantplaats vrij maken van straatwerk, puin, oude wortels, oude beplanting, stronken, grind, worteldoek, gras etc. Wij doen de rest!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Prunus laurocerasus ‘Filigrow Sofia’
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!